تاریخ انتشار : چهارشنبه 7 دی 1401 - 6:35
کد خبر : 120170

جاده ای که برخی از مسئولان در آن ایستاده اند ، احمدی نژاد در انتهای آن است!

جاده ای که برخی از مسئولان در آن ایستاده اند ، احمدی نژاد در انتهای آن است!

آرمان شرق-گروه سیاسن:چرا ابراهیم رئیسی و اعضای دولتش به توصیه مراجع تقلید توجه لازم را ندارند و گوش شنواتری برای شنیدن توصیه های مشفقانه وجود ندارد؟ رئیسی که خود سالیان درازی در دستگاه قضایی حضور داشته به خوبی معنای این گزاره شرعی را می داند که «عمل به توصیه های عقلا، حجت شرعی است». اما آیا وزرای دولت سیزدهم و رئیس آن یعنی ابراهیم رئیسی به توصیه مراجع تقلید عمل خواهند کرد یا قدم در ابتدای جاده ای خواهند گذاشت که احمدی نژاد در پایان آن است؟

جاده ای که برخی از مسئولان در آن ایستاده اند ، احمدی نژاد در انتهای آن است!

آرمان امروز: آیت الله جوادی آملی در دوماه گذشته توصیه های متعدد و دلسوزانه ای به مسئولان داشته اند که مخاطب غالب این توصیه ها، دولت رئیسی بوده اما در عمل نشانه هایی از عمل به توصیه ها وجود ندارد. ناظران سیاسی معتقدند بدنه دولت از رئیس جمهور حرف شنوی ندارد.
در چنین چارچوب نظری، آیت الله جوادی آملی در برهه‌های مختلف زمانی و با توجه به رخدادهای تاریخی، توصیه هایی به دولت های مختلف داشته اند. از توصیه به محمود احمدی نژاد که همان سال۸۴ گفته بودند «احمدی نژاد را چنان بالا خواهند برد که طغیان خواهد کرد» تا توصیه به حسن روحانی درسال ۹۲ که به او گفته بود «جهت استقلال نظام اسلامی و صیانت شئون داخلی و خارجیِ کشور سعی بلیغ نماید.» اما این توصیه‌ها به دولت رئیسی متاثر از بی‌توجهی مسئولان دولت به نصیحتها و پیشنهادات مشفقانه نخبگان بیش از دولت های قبلی بوده است.
چه آنکه آیت الله جوادی آملی قبل از فوت مهسا امینی و تندروی در بکارگیری گشت ارشاد برای سیاست های حجاب و عفاف، گفته بود «مساله حجاب و عفاف با سرنیزه حل نمی‌شود. نامه می‌نویسند که شما چرا ساکتید و درباره حجاب حرف نمی‌زنید. بر فرض شما با فشار این روسری را جلو بیاورید. این اسمش عفاف نیست. “النکاح سنتی” است که از فساد جلوگیری می‌کند. با بگیر و ببند ممکن است ظاهر حفظ شود، ولی بگیر و ببند اگر بدتر نکند یقینا حل نمی‌کند.»
«فقر» ریشه مشکلات است
ایشان که ریشه مشکلات کشور را در «فقر» ارزیابی می کنند، در دیدار یکی از ائمه جمعه، صراحتا مسئولان دولتی را مخاطب قرار داده و تاکید کرده بودند «هیچ تازیانه ای دردناک تر از فقر نیست و امروز این تازیانه پشت مردم را زخم رده است و مسئولین باید برای رفع مشکلات تدبیری بیندیشند»
تکرار این توصیه ها و تاکید بر نقش اقتصاد و مدیریت اقتصادی در دینداری و جلوگیری از فقر به مثابه ریشه فعالیت های ضددینی، در دیدار محمداشرفی اصفهانی، رئیس هیئت بدوی تخلفات نهاد ریاست جمهوری، به مسئولان توصیه کردند «اگر بین مردم و نان مردم فاصله بیفتد دیگر خبری از دین نخواهد بود، اقتصاد یعنی نان مملکت، دینداری مردم بدون اقتصاد سخت است»
ضرورت عملگرایی در دادن عزت و آبرو به مردم
آیت الله جوادی در همان دیدار با اشاره به اهمیت عملگرایی مسئولان در شناسایی مفاسد اقتصادی تاکید کرده بودند «پیامبر اسلام (ص) فرموده اند که خدایا به نان ما برکت بده و بین ما و آن جدایی نیفکن! زیرا اگر نان نباشد ما نمی توانیم نماز بخوانیم و روزه بگیریم. نان در این حدیث به معنای اقتصاد است. با اختلاس و نجومی، اقتصاد ساخته نمی شود و اگر اقتصاد سالم نباشد، خبری از دین نخواهد بود.» اوج این توصیه ها در اوج گیری خشونت ها علیه معترضان و زمانی که در فقدان سیاست تفکیک معترضان و اغتشاشگران، در دیدار با محمد مخبر، معاون اول رئیسی صورت گرفت و از آیت الله جوادی، این پیام را دریافت کرد که «مردم جایگاه مهمی دارند و باید با عزت و آبرو اداره شوند»
خطر مفسدان اقتصادی و مدیران بی عرضه بیشتر از معترضان
توصیه های این مرجع تقلید به اینجا ختم نشد و در دیدار با رئیس سازمان پدافند غیرعامل با انتقاد از مسئولان، خطران متوجه کشور را ریشه در عملکرد مسئولان در عدم برخورد با مفسدان عنوان کردند و گفتند «مسئولین باید بیدار شوند و جلوی بی عرضگی ها، اختلاس ها، خیانت ها، نجومی ها و باندبازی ها گرفته شود تا خطری کشور را تهدید نکند، در غیر این صورت این گرفتاری ها همچنان خواهد بود!» توئیت ها و پیام های این مرجع تقلید که با بی اعتنایی و بی توجهی مسئولان دولت مواجه است، به تکرار توصیه ها درباره نقش اقتصاد بر زندگی مردم اشاره و در پیام به همایش ملّی تربیت، نوشتند «اگر اختلاس و بی عرضگی نباشد با فن اقتصاد کشور اداره می شود. اقتصاد یک علم آسمانی نیست که قرآن به ما یاد بدهد!»
اگر نمیترسید از فضای مجازی باکی نیست
انتشار محتوای سخنرانی های آیت الله جوادی آملی در شبکه های اجتماعی بازتاب زیادی داشته است. بهره گیری ایشان از ابزارهای جدید باعث شده تا در عمل به نقش این شبکه ها در رساندن پیام های دینی، توجه کنند. در محتوای «بازتوییت» آیت الله جوادی آملی آمده بود «اگر واقعاً ما آدم‌های درستی باشیم ترسی نداریم که فضای مجازی چه چیزی را می خواهند منتشر کند. اگر کسی چیزهایی دروغی را منتشر کرد محاکمه بشود اما ما اگر با طهارت زندگی بکنیم از دنیا مجازی باکی نیست.»
رئیسی و دولتش مسیر احمدی نژاد را خواهد رفت؟
در چنین شرایطی مشخص نیست چرا ابراهیم رئیسی و اعضای دولتش به توصیه مراجع تقلید توجه لازم را ندارند و گوش شنواتری برای شنیدن توصیه های مشفقانه وجود ندارد؟ رئیسی که خود سالیان درازی در دستگاه قضایی حضور داشته به خوبی معنای این گزاره شرعی را می داند که «عمل به توصیه های عقلا، حجت شرعی است». اما آیا وزرای دولت سیزدهم و رئیس آن یعنی ابراهیم رئیسی به توصیه مراجع تقلید عمل خواهند کرد یا قدم در ابتدای جاده ای خواهند گذاشت که احمدی نژاد در پایان آن است؟

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.