تاریخ انتشار : چهارشنبه 8 اردیبهشت 1400 - 7:22
کد خبر : 66974

حمایت از لاریجانی یعنی مرگ اصلاحات

حمایت از لاریجانی یعنی مرگ اصلاحات

ارمان شرق- اخیرا با کرباسچی اختلاف نظر داریم، او معتقد است به هر طریقی وارد انتخابات شویم حتی اگر نامزدمان لاریجانی باشد. اما من این را مرگ اصلاحات می‌دانم و معتقدم باید سکوت کنیم و به مردم بگوییم حاکمیت برای ما گزینه‌ای باقی نگذاشته است. از سوی دیگر مثلا من و کرباسچی در خصوص موضع ایران در سوریه همنظر و هم عقیده هستیم.

مصطفی تاجزاده در کلاب هاوس گفته قرار بود خاتمی به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ معرفی شود و صفایی فراهانی به عنوان معاون اول.

رویداد۲۴ ابتدای هفته جاری مصطفی تاجزاده رسما برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اعلام کرد. تاجزاده فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران است که بعد از انتخابات سال ۸۸ به هفت سال زندان محکوم شد. او در دوران خاتمی معاون وزیر کشور بود.

در شبکه اجتماعی کلاب هاوس، اتاقی با عنوان «چرا نامزد شدم؟ گفتگوی آزاد با مصطفی تاجزاده» شکل گرفته است و خبرنگاران و فعالان سیاسی با حضور تاجزاده، به صورت آزاد تبادل نظر و سوال‌های خود را از او انجام می‌دهند. در ادامه به سخنان مطرح شده از سوی تاجزاده در این اتاق اشاره می‌کنیم:
حاکمیت تصمیم گرفته حکومت را یکدست کند

تاجزاده در ابتدای سخنان گفت: حاکمیت تصمیم گرفت با حذف منتقدان، حکومت را یکدست کند و مجلس نهم نتیجه آن بود. در سال ۹۲ فضا تغییر کرد و فضای رقابتی معنا دار شکل گرفت و ثبت نام هاشمی را دیدیم. آن فضا، فضای برد برد میان رهبری و منتقدان بود و در سال ۹۶ نیز انتخابات رقابتی بود و رقبا به رقابت باهم پرداختند. در سال ۹۶ به بعد، چند اتفاق افتاد که تا حد زیادی فضا را بست و دخالت‌های روز افزونی انجام شد.

با پیروزی ترامپ و اعتراضات دی ۹۶ و ۹۸ و بحران اقتصادی، شرایط سختی را برای جمهوری اسلامی رقم زدند. در این شرایط سوال این بود که قرار است جمهوری اسلامی چه مسیری را انتخاب کند؟ یکی از آن‌ها برگشت به مردم بود که امکان حل مشکلات بود و مسیر دوم این بود که به سمت سختگیری بیشتر پیش بروند و به سمت حکومت اقلیت. متاسفانه مسیر دوم را انتخاب کرد و نتیجه آن مجلس و انتخابات سال ۹۸ بود که آدم از حضور و مصوبات آن‌ها خجالت می‌کشد.

میخواستیم خاتمی رییس جمهور شود و صفایی فراهانی معاون اول

در انتخابات ۹۸ من و اکثر اصلاح طلبان شرکت نکردیم و بسیاری از افراد قلع و قمع شدند. اما سوال این است که حاکمیت در سال ۱۴۰۰ چه مسیری قرار است انتخاب کند؟ من فکر میکنم به دلیل دشواری شرایط بین الملل و منطقه، اصل را به شرکت در انتخابات بگذاریم و نامزد معرفی کنیم و میدان را ترک نکنیم. نگاه دیگر این بود که حتما با یک گزینه اصلاح طلب وارد شویم و روی اصلی‌ترین مسائلی که کشور را به اینجا کشانده انگشت بگذاریم. اگر اجازه دادند وارد انتخابات شویم، مسئولیت بپذیریم و اگر رای نیاوردیم وظیفه خود را انجام داده‌ایم. از همین رو تلاش کردیم سیدمحمد خاتمی با معاون اولی صفایی فراهانی و تیمی که معرفی می‌کنیم و با برنامه‌ای مدون به انتخابات دعوت کنیم و به این ترتیب مسیر اصلاح ساختاری را دنبال کنیم و به داد مردم برسیم اما بعد از اینکه این داستان متنفی شد، من تصمیم گرفتم با مسئولیت خودم وارد میدان شوم. جمهوری اسلامی هیچ راهی جز اصلاح ساختاری و رفتاری ندارد. دست یاری را به سوی هر شهروندی که فکر می‌‌کند باید از این وضعیت خارج شویم، دراز می‌کنم تا فردای بهتر برای ایران و ایرانیان رقم بزنیم.

ما در سطح کشور دو گرایش داریم. یک گرایش معروف به نظامی‌گری است که فکر می‌کنند هیچ راهی جز تشکیل دولت نظامی نداریم و فضای امنیتی در ایران شکل بگیرد. آنها اقلیت هستند اما می‌دانند اقلیت با مشت آهنین و منسجم می‌تواند اکثریت پراکنده و منفعل را زیر سلطه بگیرند و مشروعیت خودشان را با بهبود وضعیت اقتصادی جبران کنند اما معتقدم این توهمی بیش نیست.
حمایت از علی لاریجانی مرگ جریان اصلاحات است

به گزارش رویداد۲۴ مصطفی تاجزاده در ادامه سخنانش گفت روند دوم هم مدنی‌‌گرایی است؛ این یعنی به اصول جمهوری و ساختاری برگردیم و حاکمیت باید یکی از این دو را انتخاب کنند. داستان با انتخابات تمام نمی‌شود. اگر قرار بود فقط چند موضوع را بگویم، بدون نامزد شدن می‌گفتم اما اکنون می‌خواهیم پرچمی را بلند کنیم و بگوییم نیاز به اصلاح داریم و می‌خواهیم که نظامیان به پادگان‌ها برگردند تا انسجام در میان آنها برگردد. دولت پنهان قرار است تا کجا ادامه دهد و مسئولیت نپذیرد؟ من نیامده‌ام که رد صلاحیت شوم و بعد بگویم خب وظیفه من تمام شد.

ما یک طیفی بودیم از دوم خرداد تا کنون؛ همواره اختلاف‌نظرها اینگونه نبوده که همه جدا باشیم. بله ما هم در میان اصلاح‌طلبان اختلاف نظر داریم و این یعنی زنده بودن. انتقادمان به حاکمیت هم این است که چرا این تکثرگرایی را قبول ندارند و می‌خواهد همه یک حرف را بزنند. برای من اصل اولویت اصلاح بر اصلاح طلبان است. معلوم است که من معادل ملت نیستم اما شعاری که می‌دهم برای مردم و ایران است.

اخیرا با کرباسچی اختلاف نظر داریم، او معتقد است به هر طریقی وارد انتخابات شویم حتی اگر نامزدمان لاریجانی باشد. اما من این را مرگ اصلاحات می‌دانم و معتقدم باید سکوت کنیم و به مردم بگوییم حاکمیت برای ما گزینه‌ای باقی نگذاشته است. از سوی دیگر مثلا من و کرباسچی در خصوص موضع ایران در سوریه همنظر و هم عقیده هستیم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.