تاریخ انتشار : یکشنبه 26 بهمن 1399 - 7:25
کد خبر : 61963

سنای آمریکا ترامپ را تبرئه کرد: آیا این واکنش، جنبه‌ای از «دموکراسی» است؟

سنای آمریکا ترامپ را تبرئه کرد: آیا این واکنش، جنبه‌ای از «دموکراسی» است؟

ارمان شرق- رئیس‌جمهور سابق آمریکا ضمن اعلام پیروزی بعد از تبرئه شدن در دادگاه استیضاح، طی بیانیه‌ای مبنی بر بازگشت خود به عرصه سیاست، گفت کارهای زیادی پیش رو دارد.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا بامداد یکشنبه از اینکه در دادگاه استیضاح دوم خود در سنا تبرئه شد، استقبال کرد.
ترامپ با صدور بیانیه‌ای در این باره ابتدا از وکلای خود و همچنین سناتورها و نمایندگان کنگره که به استیضاح وی رأی منفی داده و از او دفاع کردند، تشکر کرد.
وی سپس به انتقاد از حزب دموکرات پرداخته و گفت: «ناراحت‌کننده است که در دوران ما، یک حزب سیاسی در آمریکا، مسیر آزادی برای بدنام کردن مُر قانون، لکه‌دار کردن اجرای قانون… و استفاده از عدالت به عنوان ابزاری برای انتقام‌جویی کسانی دارد که با آنها مخالف هستند».
رئیس‌جمهور سابق آمریکا دادگاه استیضاح دوم خود را «پیگرد متوهمانه» دیگری در تاریخ این کشور توصیف کرده و اظهار داشت: «هیچ رئیس‌جمهوری چیزی مانند این را تجربه نکرده بود و این بدان دلیل است که مخالفان ما نمی‌توانند فراموش کنند که حدود ۷۵ میلیون نفر به ما رأی دادند».
ترامپ در اظهاراتی که رنگ‌وبوی بازگشت به عرصه سیاست در چهار سال آینده را داشت، گفت: «جنبش تاریخی، وطن‌پرستانه و زیبای آمریکا را دوباره با عظمت کنیم، تازه آغاز شده است. در ماه‌های پیش‌رو، چیزهای زیادی برای به اشتراک گذاشتن با شما دارم».
وی همچنین افزود: «ما کارهای بسیار زیادی پیش روی خود داریم و به زودی با دیدگاهی برای آینده روشن، درخشان و بدون محدودیت برای آمریکا، ظهور خواهیم کرد».
سناتورهای آمریکایی بامداد یکشنبه طی رأی‌گیری در جریان پنجمین روز بررسی دومین استیضاح رئیس‌جمهور سابق این کشور، او را از اتهامات تبرئه کردند.
اتهام مطرح شده علیه ترامپ در طرح استیضاح دوم، «تحریک به شورش» معرفی شده و به اقدام او در تحریک هوادارانش برای حمله به ساختمان کنگره در جلسه ۶ ژانویه، هنگام شمارش آراء مجمع گزینندگان (الکترال کالج) برای تأیید پیروزی جو بایدن» در انتخابات مربوط می‌شود.
سناتورهای جمهوری‌خواه در حالی از رئیس‌جمهور سابق هم‌حزبی خود دفاع کردند که سهروز پیش، مدیریت‌کنندگان دادگاه استیضاح رئیس‌جمهور سابق آمریکا، فیلم‌های بهت‌آوری از روز حمله حامیان وی به ساختمان کنگره، ضرب و شتم مأموران پلیس و گریختن هراسان مسئولان آمریکایی از جمله معاون رئیس‌جمهور سابق منتشر کردند.آیا ”حزب ترامپ” می‌تواند به دوقطبی جمهوری‌خواه – دموکرات پایان دهد؟
آیا ”حزب ترامپ” می‌تواند به دوقطبی جمهوری‌خواه – دموکرات پایان دهد؟
یک کارشناس مسائل آمریکا، در مورد برخی اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دنبال تأسیس حزبی جدید در این کشور است، می‌گوید: احتمالا نخبگان سیاسی در آمریکا تلاش خواهند کرد که ترامپ را از این موضوع منصرف کنند.
مجیدمحمد شریفی، در گفت و گو با ایسنا در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه ترامپ در صدد است که یک حزب سیاسی جدید در آمریکا ایجاد کند و طبق نظرسنجی ها برخی از جمهوری خواهان طرفدار وی نیز ابراز تمایل کردند که در صورت تشکیل چنین حزبی به این حزب بپیوندند، گفت: اگر ترامپ بتواند حزبی هم تشکیل دهد با توجه به ساختار سیاسی و حقوقی آمریکا شانس بسیار پایینی دارد که بتواند با دو حزب جمهوری خواه و دموکرات در عرصه سیاسی این کشور رقابت کند.
وی با بیان اینکه دو حزب جمهوری خواه و دموکرات حامیان مالی مهمی دارند و نخبگان سیاسی در آمریکا از جمله سناتورها و نمایندگان در کنگره از دو حزب جمهوری خواه یا دموکرات هستند، گفت: ممکن است یکسری افراد در سطح مردم عادی از تشکیل چنین حزبی حمایت کنند ولی بعید و یا حتی محال است که نخبگان در آمریکا گرایش به حزب ترامپ داشته باشند.
شریفی با بیان اینکه علت حمایت برخی از جمهوری خواهان از استیضاح ترامپ این است که او نتواند در آینده سیاسی آمریکا نقشی را ایفا کند و جلوی رفتارهای این چنینی او را بگیرند، افزود: برخی صحبت از این می کنند که اگر ترامپ چنین حزبی را تشکیل دهد این حزب می تواند به عنوان آلترناتیو دو حزب جمهوری خواه و دموکرات عمل کند در حالی که تحقق چنین موضوعی بعید است.
این کارشناس مسائل آمریکا، با بیان اینکه احتمالا نخبگان سیاسی در آمریکا تلاش می کنند که ترامپ را از این موضوع منصرف کنند، گفت: حتی اگر حزب سومی نیز تشکیل شود این حزب نمی تواند با توجه به ساختارهای سیاسی و حقوقی موجود در آمریکا با دو حزب اصلی یعنی دو حزب دموکرات و جمهوری خواه رقابت کند.
استیضاح ترامپ و چشم انداز سیاسی آمریکا
جلسات استیضاح دونالد ترامپ در آمریکا برگزار شد، اما برای آنکه بتوان درباره شرایط موجود در این کشور تحلیل ارائه داد باید با یک دید واقع گرایانه به آن نگریست.
خبرگزاری میزان – استیضاح ترامپ در آمریکا برگزار و نمایندگان رای به تبرئه وی دادند، اما آیا این واکنش، جنبه‌ای از «دموکراسی» است؟
برای آنکه بتوان درباره شرایط موجود در آمریکا تحلیل ارائه داد نیازمند آن است تا با یک دید واقع گرایانه به آن نگریست.
یک بازخوانی کوتاه از تحولات و چالش‌هایی که از دوران دونالد ترامپ تاکنون اتفاق افتاده است می‌تواند شرایط آمریکا را به تصویر بکشد و احتمالات فرضی، حتمی و قطعی را پیش بینی کند.
دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین آمریکا در چارچوب سیستم حاکم در این کشور انتخاب شد و عضوی از حزب جمهوریخواه بود و با حمایت همین حزب، ۴ سال پیش کلید کاخ سفید به وی سپرده شد.
ترامپ در طول ۴ سال ریاست جمهوری خود، آمریکا را با چالش‌های زیادی روبرو کرد و با شعار «فقط آمریکا»، افول جهانی این باصطلاح ابر قدرت را رقم زد.
نظام حاکم در آمریکا توانست یک رییس جمهور نامتعارف در آمریکا را پس از ۴ سال کنار بزند در حالی که ترامپ بیش از ۷۴ میلیون رای مردمی به دست آورد.
جو بایدن، چهل و ششمین، رییس جمهور آمریکا اکنون با ۷۸ سال سن، قرار است ۴ سال سکان کشتی طوفان زده آمریکا را در دست بگیرد.
او با ۷۸ سال سن قطعا توانایی ۴ سال بعد را نخواهد داشت چرا که تا آن زمان اگر زنده باشد، ۸۲ ساله خواهد شد و هم اکنون نیز با ضعف جسمی روبرو است.
دموکرات‌ها برای اداره آمریکا تا ۱۲ سال آینده برنامه دارند.
برنامه آنها بر این اساس است که اکنون شرایط آمریکا به گونه‌ای است که تنها حزبی که می‌تواند این کشور را از کوران بحران‌های موجود نجات دهد، حکومت تک حزبی در آمریکاست و این حزب نیز تنها دموکرات است.
سیاستی که در آمریکا با روی کار آمدن دموکرات‌ها و به قدرت رسیدن آنها در پیش گرفته است، اقدامی است که اجازه عرض اندام به دیگر احزاب به ویژه جمهوریخواهان را نخواهد داد.
بایدن در طول ۴ سال ریاست جمهوری خود تلاش خواهد کرد هر آنچه که در کشور به نام مشکلات وجود دارد به گردن جمهوریخواهان بیندازد و از این بازی سیاسی، بهره برداری حزبی کند و دموکرات‌ها را به اوج قدرت برساند که حتی جمهوریخواهان نیز توان مخالفت و مقابله نداشته باشند.
استیضاح ترامپ سیاستی برای تضعیف جمهوریخواهان بود.
در واقع دموکرات‌ها برای تخریب هر چه بیشتر دولت جمهوریخواه، اقدامی انجام دادند که باعث شد تا یک فضای منفی علیه دولت ترامپ و حزب جمهوریخواه در آمریکا شکل بگیرد.
شاید در یک مدت زمان کوتاه رفتار‌های سیاسی دموکرات‌ها در آمریکا بتواند فضا را آرام کند، اما یکجانبه گرایی‌های این حزب باعث خواهد شد تا احزاب قدرتمند دیگری در ساختار سیاسی این کشور به وجود بیاید که همین امر چالش‌های جدی‌تری را شکل خواهد داد.
ترامپ قصد تشکیل یک حزب جدید را داشت، اگر حتی او نتواند یا اجازه ندهند که حزب خود را تشکیل دهد، دو گزینه دیگر وجود دارد، یا احزاب کوچک‌تر که تاکنون سهم ناچیزی از قدرت به آنها رسیده دست به ائتلاف و تشکیل یک حزب قوی خواهند زد، یا فردی دیگر به نیابت از ترامپ حزب تشکیل خواهد داد که البته باید توجه داشت «ترامپیسم» در آمریکا هوادارانی دارد چرا که بیش از ۷۴ میلیون رای دهنده را برای خود به ثبت رسانده است.
تشکیل چنین حزبی از سوی ترامپ یا هر فردی که به او وابستگی دارد، چالشی برای آمریکا خواهد بود که می‌تواند در سال‌های بعدی با قدرتمندتر شدن در این کشور یک رقیب جدی برای انحصار طلبی و زیاده خواهی‌های دموکرات‌ها باشد.
بایدن هم اکنون مشغول سبک سنگین کردن شرایط و اوضاع حاکم در آمریکاست و در حال لغو مصوبات و دستوراتی است که ترامپ در ۴ سال ریاست جمهوری خود، آنها را وضع کرده بود.
اما پس از پایان مراسم لغو امضا‌های رییس جمهور پیشین، چالش‌های حاکم بر آمریکا که درصد زیادی از آنها داخلی است، فشار‌های زیادی بر دولت بایدن وارد خواهد کرد.
کاملا هریس، معاون بایدن، گزینه آماده و در آب نمک خوابانده شده دموکرات‌ها برای ۴ سال بعد و حتی دور دوم است.
معاون اول بایدن، جوان است و برای ۸ سال ریاست جمهوری از سوی دموکرات‌ها برنامه ریزی شده است.
حزب دموکرات قصد دارد حداقل برای ۱۲ سال قدرت را در آمریکا در اختیار داشته باشد، اما این انحصار طلبی خود باعث خواهد شد تا چالش‌های آمریکا افزایش یابد.
بحران‌های آمریکا پایان نیافته است بلکه تازه سر برآورده و رو به فزونی است که حتی با برنامه ریزی‌ که برای آینده این کشور انجام شده، چشم انداز روشنی از آینده سیاسی آمریکا متصور نیست.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.