تاریخ انتشار : جمعه 16 تیر 1402 - 7:05
کد خبر : 133950

ادعای اتحادیه اروپا:احیای برجام بهترین راه برای ایران است

ادعای اتحادیه اروپا:احیای برجام بهترین راه برای ایران است

آرمان شرق-گروه بین الملل:جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا «با اعضای برجام و ایالات متحده در تماس است تا راه حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران پیدا کند و از تمام طرف‌های می‌خواهد که تلاش‌های دیپلماتیک خود را در این زمینه طی هفته‌ها و ماه‌های آینده سرعت بخشد.

ادعای اتحادیه اروپا:احیای برجام بهترین راه برای ایران است

ایرنا: نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد، برجام را همچنان بهترین گزینه برای نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای و بهره‌مندی ایران از مزایای اقتصادی وعده داده شده در این توافق دانست و خواستار سرعت بخشیدن به تلاش‌های دیپلماتیک برای از سرگیری توافقات سال ۹۴ شد.

“اولوف اسکوگ “این مطلب را روز پنجشنبه در نشست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ مطرح کرد و افزود: احیای برجام بهترین راه برای ایران است تا از مزایای کامل اقتصادی این توافق بهره مند شود. وی افزود که در نتیجه از سرگیری اجرای برجام، تحریم‌ها را به طور جامع رفع خواهد شد و جامعه جهانی را به همکاری با ایران تشویق می‌کند.

نماینده اتحادیه اروپا به تبعات ناشی از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های یکجانبه علی ایران اشاره کرد و یادآور شد که ایالات متحده همچنین تحریم‌های جدیدی را در ارتباط با برنامه هسته ای ایران وضع کرده است.

این درحالیست که وی مدعی شد اتحادیه اروپا تمام تحریم‌های اقتصادی و مالی مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را از زمان اجرای برجام رفع کرده است. اسکوک بر همین اساس تصریح کرد: اتحادیه اروپا تعهد خود را به اجرای کامل و موثر برجام مورد تاکید قرار داده و از تمام کشورها می‌خواهد که از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ حمایت کنند.

دیپلمات اروپایی سپس بدون اشاره به تعلل در تصمیم‌گیری و زیاده‌خواهی‌های ایالات متحده آمریکا در مذاکرات وین گفت: «حدود یک سال پیش مذاکرات احیای برجام نزدیک پایان بود اما متاسفانه امکان رسیدن به توافق فراهم نشد. از آن زمان هم فضا برای احیای برجام مساعد نبوده است.» وی با این حال عنوان کرد که پیش‌نویس توافق برای ازسرگیری اجرای برجام هنوز روی میز است.

اسکوگ همچنین با اشاره به تدابیر جبرانی ایران در برجام و تکرار ادعاها علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان گفت که ایران از تعهدات هسته‌ای خود فاصله زیادی گرفته است. وی این مساله را در کنار مسائل سیاسی پادمانی میان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران قرار داد و مدعی شد که همکاری‌های میان دو طرف برای حل‌وفصل موضوع به کندی پیش می‌رود.

نماینده اتحادیه اروپا با این حال از پیشرفت‌های حاصل شده در پی توافق اسفند ماه گذشته میان آژانس اتمی و ایران استقبال کرد و گفت: از ایران می خواهیم که بدون فوت وقت در همین مسیر حرکت کند و دستگاه‌های نظارتی آژانس را دوباره فعال کند.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش به ابراز نگرانی درباره ادعای مشارکت نظامی ایران و روسیه در جنگ اوکراین پرداخت و مدعی شد که ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه «نه تنها متوقف نشده که گسترش یافته است»

اسکوگ با بیان اینکه «اتحادیه اروپا از ایران می‌خواهد که به این همکاری نظامی با کشوری که منشور ملل متحد را نقض می‌کند پایان دهد» به ارائه تفسیری غلط از قطعنامه ۲۲۳۱ پرداخت و مدعی شد که این همکاری، برخلاف قطعنامه یادشده است.

وی در آخرین بخش از سخنانش، از اعضای باقی‌مانده در برجام و ایالات متحده خواست که به مسیر گفت‌وگو پایبند باشند و افزود که جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا «با اعضای برجام و ایالات متحده در تماس است تا راه حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران پیدا کند و از تمام طرف‌های می‌خواهد که تلاش‌های دیپلماتیک خود را در این زمینه طی هفته‌ها و ماه‌های آینده سرعت بخشد.»

نشست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا در خصوص ایران و بررسی پانزدهمین گزارش آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره اجرای این قطعنامه آغاز شد.

مطابق قطعنامه ۲۲۳۱، هر شش ماه یکبار گزارش دبیرکل سازمان ملل در نشست عادی شورای امنیت سازمان ملل ارائه می شود که چهاردهمین گزارش دبیر کل سازمان ملل درخصوص اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام ۱۹ دسامبر (۲۸ آذرماه) و امروز ۱۵ تیرماه (۶ جولای/ژوئیه) نشست دوره ای جدید برای بررسی پانزدهمین گزارش دبیر کل سازمان ملل درباره این قطعنامه برگزار شده است.

در گزارش دبیرکل سازمان ملل به شورای امنیت که دیروز منتشر شد، آمده است: برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام که توسط چین، فرانسه، آلمان، روسیه، انگلیس، آمریکا و اتحادیه اروپا با جمهوری اسلامی ایران در ۱۴ جولای ۲۰۱۵ منعقد شد و شورای امنیت در قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) در ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۵ آن را تایید کرد، نتیجه مذاکرات فشرده در طول چندین سال برای دستیابی به اهداف مشترک منع گسترش سلاح های هسته ای و امنیت منطقه ای بود، به نحوی که منافع اقتصادی ملموسی را برای مردم ایران به ارمغان آورد. هشت سال از امضای این توافق گذشته است و من همچنان متقاعد هستم که توافق بهترین گزینه موجود برای تضمین ماهیت منحصراً صلح آمیز برنامه هسته ای ایران است.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.