تاریخ انتشار : جمعه 22 بهمن 1400 - 7:17
کد خبر : 92492

خبرمهم| ارایه بسته جدید توافق به ایران/آزادی بخشی از دارایی مسدود شده ایران و زندانیان آمریکایی

خبرمهم| ارایه بسته جدید توافق به ایران/آزادی بخشی از دارایی مسدود شده ایران و زندانیان آمریکایی

آرمان شرق-گروه بین الملل:بررسی آخرین تلاش های دیپلماتیک برای احیای برجام مبین حرکت رو به جلوی مذاکره کنندگان است؛ارایه بسته پیشنهادی ایالات متحده،بریتانیا،فرانسه و آلمان برای توافق و اعلام حمایت چین از آن،مهمترین این تلاشهای دیروز بود.همچنین روزنامه الاخبار مدعی شد در راستای اقدامات اعتمادساز میان ایران و آمریکا به زودی در ازای آزادی بخشی از دارایی‌های ایران حدود ۱۰ میلیارد دلار،زندانیان آمریکایی دو تابعیتی آزاد خواهند شد که این اقدام تحقق همان شرط امیرعبداللهیان برای نشان دادن جدیت آمریکا در احیای برجام ارزیابی می شود.

آرمان شرق- گروه بین الملل:بررسی آخرین تلاش های دیپلماتیک برای احیای برجام مبین حرکت روبه جلو مذاکره کنندگان است؛ ارایه بسته پیشنهادی ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان برای توافق و اعلام حمایت چین از آن ، مهمترین این تلاش هاطی دیروز بود. همچنین روزنامه الاخبار مدعی شد در راستای تکمیل اقدامات اعتمادساز میان ایران و آمریکا احتمالاً به زودی در ازای آزادسازی بخشی از دارایی‌های ایران یعنی حدود ۱۰ میلیارد دلار، زندانیان آمریکایی دو تابعیتی آزاد خواهند شد؛ که این اقدام تحقق همان شرط اعلام شده امیرعبداللهیان برای احیای برجام ارزیابی می شود که پیشتر مطرح شده بود.

دیروز وانگ کون، نماینده دائم چین در مقر اروپایی سازمان ملل از بسته پیشنهادی ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان و معافیت اخیر آمریکا درمورد برنامه هسته ای ایران ابراز رضایت کرد و آنها را “گامی مثبت” به سوی توافق نهایی خواند. وانگ همچنین ابراز امیدواری کرد که ایران “به طور رسمی بازخورد کتبی خود را در مورد بسته پیشنهادی برای بحث توسط همه طرف ها ارائه کند”.

چاینا دیلی نوشت: وانگ کون، نماینده دائم چین در مقر اروپایی سازمان ملل روز سه‌شنبه گفت که چین از موضع اصولی ایران برای حل و فصل موضوع هسته‌ای ایران از طریق مذاکره حمایت می‌کند.

به گزارش«انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: وانگ از بسته پیشنهادی ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان و معافیت اخیر آمریکا درمورد برنامه هسته ای ایران ابراز رضایت کرد و آنها را “گامی مثبت” به سوی توافق نهایی خواند.

وانگ همچنین ابراز امیدواری کرد که ایران “به طور رسمی بازخورد کتبی خود را در مورد بسته پیشنهادی برای بحث توسط همه طرف ها ارائه کند”.

وی از همه طرف‌ها خواست پیشرفت‌های به دست آمده در مذاکرات را گرامی بدارند و بر موضوعاتی مانند لغو تحریم‌ها و تضمین‌های اقتصادی تمرکز کنند.
همچنین روزنامه الاخبار به نقل از منابع دیپلماتیک مدعی شد در راستای تکمیل اقدامات اعتمادساز میان ایران و آمریکا احتمالاً به زودی در ازای آزادسازی بخشی از دارایی‌های ایران، زندانیان آمریکایی دو تابعیتی آزاد خواهند شد.

بروز نشانه‌های مثبت فزاینده از مذاکرات احیای برجام با گمانه‌زنی‌های خوشبینانه رسانه‌ای همراه شده است.

روزنامه الأخبار با اشاره به اعلام واشنگتن برای بازگرداندن معافیت تحریمی در حوزه همکاری‌های هسته‌ای به نقل از یک منبع دیپلماتیک مدعی شد اقدامات اعتمادساز ایران و آمریکا با هدف تسهیل روند دستیابی به توافق در هفته های آینده تکمیل خواهد شد و به احتمال زیاد به زودی شاهد آزادسازی بخشی از دارایی های مسدود شده ایران در خارج از کشور و همچنین آزادی زندانیان آمریکایی دوتابعیتی در ایران خواهیم بود».

این منبع گفت: «در صورت اتخاذ تدابیر اعتمادسازی، فرصتی برای گفت‌وگوی مستقیم میان تهران و واشنگتن در آینده قابل پیش‌بینی برای دستیابی به توافق نهایی مهیا خواهد شد».

وی افزود: «این توافق می‌تواند در اواخر فوریه یا حداکثر اوایل مارس حاصل شود».

این منبع در خصوص موضوعات مورد اختلاف باقی مانده توضیح داد: «در حال حاضر در مورد سه موضوع اختلاف نظر وجود دارد: تضمین عدم خروج آمریکا از توافق، دوره راستی آزمایی اقدامات آمریکا پس از لغو تحریم‌ها و ترتیب اقدامات ایران برای بازگشت به تعهدات».

وی با تاکید بر اینکه «مذاکرات به مرحله نهایی خود رسیده است»، خاطرنشان کرد: «به احتمال زیاد دور آخر پس از بازگشت هیات ها به وین آغاز خواهد شد، زیرا دو طرف قصد دارند در پایان ماه آینده به فرمول نهایی برسند».

همچنین بر اساس گزارش خبرنگار المیادین، پیش‌نویس یک سند ۲۰ صفحه‌ای تهیه شده است که چارچوب یک توافق سیاسی جامع را مشخص می‌کند.

بر اساس این گزارش، اجرای این پیش‌نویس با رفع تحریم‌ها و فرصتی برای بهر‌مندی ایران از انتقال درآمدهای خود آغاز می‌شود. به گفته خبرنگار شبکه المیادین، فضای مثبتی برای دست‌یابی به یک توافق طی چند روز یا شاید چند هفته آینده حاکم است.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانی در واشنگتن گفت: «پیشنهادی از سوی ایالات متحده وجود دارد، پیشنهاد متقابلی نیز وجود دارد. نمی دانم که یک هفته، دو هفته، سه هفته خواهد بود، اما مطمئناً ما در آخرین مراحل مذاکره هستیم».

بورل گفت که دستیابی به توافق بر سر ترتیب و توالی لغو تحریم‌ها و گام‌های عقب‌نشینی هسته‌ای ایران «مهم‌ترین مشکل» است، اما او امیدوار به پیشرفت است «زیرا هر دو طرف تمایل نشان داده‌اند».
اریک بروئر از سازمان ناظر منع گسترش تسلیحات هسته‌ای آمریکا (NTI) گفت: «ترکیبی از مسائلی که نیاز به حل دارند، از جمله دامنه رفع تحریم‌ها و اقداماتی که مربوط به تجهیزات هسته‌ای نصب شده توسط ایران است، وجود دارد. به دلایلی این‌ها آخرین نقاط اختلاف هستند، بحث برانگیز هستند و مستلزم امتیازاتی هستند که هیچ یک از طرفین تاکنون حاضر به دادن آن نبوده است». میخائیل اولیانوف، مذاکره کننده روسی در مصاحبه ای با روزنامه روسی کومرسانت گفت که طرفین «پنج دقیقه با خط پایان فاصله دارند». او گفت: «پیش نویس سند نهایی تهیه شده است. چندین نکته وجود دارد که نیاز به کار بیشتری دارد، اما آن سند در حال حاضر روی میز است». اولاف شولز، صدراعظم آلمان در مصاحبه ای با واشنگتن پست که روز دوشنبه منتشر شد، مذاکرات را در “لحظه تعیین کننده” توصیف کرد. وی گفت: «ما به آنها پیام روشنی دادیم که اکنون زمان تصمیم گیری و پیشرفت است و نه طولانی کردن روند. امیدواریم از این فرصت استفاده کنند»./ اقتصادنیوز
سه شرط توافق در وین
در نهایت باید تاکید کرد که مسیر هر توافقی بین ایران و ایالات متحده، باید از این سه عامل عبور کند، اول، ارائه پیشنهادی مورد قبول برای ایران در مورد رفع تحریمها، دوم، پذیرش پیوستن ایالات متحده به مذکرات، از سوی ایران، و سوم، توافق بر سر شروط بازگشت کامل آژانس بین المللی انرژی اتمی به بازرسی از تاسیسات و فعالیت‌های هسته‌ای ایران. پیش از این، صحبت از نزدیکی رسیدن به توافق، یا اینکه زمان آن نزدیک شده، نوعی ساده لوحی دیپلماتیک است.
به نظر می رسد فرجام تلاش های دیپلماتیک در راستا معطوف شده اند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.