تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 شهریور 1401 - 7:21
کد خبر : 112404

تلاش اروپا برای راضی کردن تهران

تلاش اروپا برای راضی کردن تهران

آرمان شرق-گروه بین الملل: شنبه دهم سپتامبر برلین، پاریس و لندن، «تردیدهای جدی» خود را درباره «تعهد» تهران به دستیابی به «نتیجه مثبت» در مذاکرات جاری برای نجات توافق هسته ای ۲۰۱۵ ابراز کردند. پایتخت های غربی به علت امتناع مکرر تهران از همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی، بیش از پیش بدبین هستند.با

آرمان شرق-گروه بین الملل: شنبه دهم سپتامبر برلین، پاریس و لندن، «تردیدهای جدی» خود را درباره «تعهد» تهران به دستیابی به «نتیجه مثبت» در مذاکرات جاری برای نجات توافق هسته ای ۲۰۱۵ ابراز کردند. پایتخت های غربی به علت امتناع مکرر تهران از همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی، بیش از پیش بدبین هستند.با توجه به محاسبات استراتژیک روسیه و پذیرش آن توسط شرکای آسیایی و با توجه به نیاز اروپا به انرژی ایران، نتایج برعکس این تصمیم اجلاس سران هفت به هدایت مذاکرات به سمت راضی کردن ایران از جمله فشار بر آمریکا برای سخت‌تر نکردن مواضع خود منجر خواهد شد.

تلاش اروپا برای راضی کردن تهران

تلاش اروپا برای راضی کردن تهران

نویسنده: ساعود جمال ساعود

 کشمکش‌های سیاسی میان آمریکا و متحدانش ادامه دارد. متحدانی که بارها به آنها تعهد خود مبنی بر حمایت از منافع آنها را در مقابل ایران اعلام کرده است. این مسئله این کشور را وادار می‌کند اقداماتی را اتخاذ کند که میان منافع این کشور و منافع متحدانش توازن برقرار کند. منظور ما در این جا مذاکرات جاری هسته‌ای است که اسرائیل شدیدا تلاش می‌کند توافقی صورت نگیرد.

چه بسا تنها گزینه آمریکا برقراری توازن میان متحدانش و اتخاذ اقداماتی است که موفقیت مذاکرات هسته‌ای را باعث می‌شود؛ زیرا مخالفت اسرائیل با مذاکرات، آمریکا را به سمت خشمگین نکردن دست پروده‌شان در خاورمیانه هدایت می‌کند. در مقابل افزایش نیاز اروپا به نفت و گاز ایران باعث خواهد شد آمریکا تحت فشار متحدانی قرار گیرد که امنیت ملی‌شان در وضعیت خطرناکی است که نیازمند راه حلی تعیین کننده است.

آنچه دیروز اتفاق افتاد درستی منطق برقراری توازن را ثابت می‌کند. یائیر لاپید، نخست وزیر اسرائیل اعلام کرد رئیس دستگاه موساد روز دوشنبه با هدف شرح موضع تل آویو در خصوص توافق هسته‌ای به واشنگتن سفر خواهد کرد. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز اعلام کرد که کشورش می‌تواند نیاز اروپا را به انرژی درصورت موفقیت مذاکرات و لغو تحریم‌ها تامین کند.

لازم به ذکر است که تصمیم اجلاس سران هفت مبنی بر تعیین سقف قیمت نفت روسیه تاثیر منفی بر کشورهای اروپایی خواهد داشت؛ زیرا جایگزین‌های نفتی دردسترس، آنها را به وضعیت برابری با نفت روسیه نمی‌رساند. در حالی که آنها به روسیه نیازمند هستند و روسیه جایگزین آسیایی پیدا کرده و ارزهایی غیر از دلار را برای پرداخت مبادلات تعیین کرده است.

در صورت موفقیت مذاکرات و لغو تحریم‌های یکجانبه علیه ایران این کشور می‌تواند بیشتر نیاز اروپا را تامین کند. در این زمان ایران تنها باید از حضور خود در بازار انرژی حتی در سایه شدیدترین تحریم‌ها حمایت کند. این موضوع همچنان به اراده جدی سیاسی دیگر طرف‌های مذاکره کننده بستگی است؛ زیرا ایران منافع واقعی دارد و مشتاق رسیدن به زمینه‌ای برای دستیابی به یک توافق خوب است.

در نتیجه تصمیم اجلاس سران هفت مبنی بر تعیین سقف قیمت نفت روسیه چیزی نیست جز این که اروپایی‌ها را وادار کند تا برای تحمل بحران انرژی متحد شوند و آنها را از اقدامات انفرادی بازدارد با این گمان که روسیه با قیمت تعیین شده به نحوی که درآمدهای مالی‌اش را کاهش می‌دهد، نفت خود صادرات خواهد کرد؛ اما با توجه به محاسبات استراتژیک روسیه و پذیرش آن توسط شرکای آسیایی و با توجه به نیاز اروپا به انرژی ایران، نتایج برعکس این تصمیم اجلاس سران هفت به هدایت مذاکرات به سمت راضی کردن ایران از جمله فشار بر آمریکا برای سخت‌تر نکردن مواضع خود منجر خواهد شد.

منبع: رای الیوم

تردید اروپایی ها در تمایل تهران برای حفظ توافق

به نظر می رسد پایتخت های غربی به علت امتناع مکرر تهران از همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی، بیش از پیش بدبین هستند.
تردید اروپایی ها در تمایل تهران برای حفظ توافق

نویسنده: ژیل بیاست

شنبه دهم سپتامبر برلین، پاریس و لندن، «تردیدهای جدی» خود را درباره «تعهد» تهران به دستیابی به «نتیجه مثبت» در مذاکرات جاری برای نجات توافق هسته ای ۲۰۱۵ ابراز کردند.

به نظر می رسد پایتخت های غربی به علت امتناع مکرر تهران از همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی، بیش از پیش بدبین هستند.

دولت های فرانسه، انگلیس و آلمان در بیانیه مطبوعاتی مشترکی خاطرنشان کردند: «در این بسته نهایی، هماهنگ کننده برجام تغییرات بیشتری ایجاد کرد که ما را به کاهش انعطاف پذیری خود وادار می کند. متاسفانه ایران تصمیم گرفته است از این فرصت تعیین‌کننده دیپلماتیک استفاده نکند و به تشدید برنامه هسته‌ای خود بسیار فراتر از آنچه می‌توان به‌طور منطقی بر اساس دلایل مدنی توجیه کرد ادامه ‌دهد.»

خودداری تهران از همکاری با آژانس در مرکز تنش ها قرار دارد. روز پنجشنبه هشتم سپتامبر، ایران بار دیگر گزارش آژانسی را که ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای تهران را زیر سوال می برد، نادیده گرفت. آژانس از تصمیم ایران برای حذف ۲۷ دوربین مداربسته از سایت‌های مختلف ابراز تأسف کرد و از تهران خواست که به تعهدات قانونی خود عمل کند و «توضیحات فنی معتبر» ارائه کند. پاریس، لندن و پاریس در این باره گفتند: ایران باید به طور کامل و فوری با حسن نیت با آژانس همکاری کند.

به عقیده بسیاری از کارشناسان، اکنون ایران یک «کشور آستانه» است، به عبارت دیگر توانایی لازم برای ساخت بمب را دارد، حتی اگر تهران هرگونه قصدی برای انجام آن را انکار کند و بگوید برنامه اش کاملا صلح آمیز و با اهداف صلح آمیز است، با این وجود از توانایی لازم برای ساخت بمب اتم برخوردار است. ذخایر اورانیوم غنی شده این کشور اکنون بیش از ۱۹ برابر حد مجاز در توافقنامه ۲۰۱۵ است و به حدود ۴۰۰۰ کیلوگرم می رسد. در بین این ذخایر، جمهوری اسلامی ۵۵.۶ کیلوگرم اورانیوم غنی شده تا ۶۰ درصد دارد که آستانه ای نزدیک به ۹۰ درصد لازم برای توسعه یک سلاح اتمی است.

به نظر می‌رسد هیچ یک از طرفین حاضر نیستند برای همیشه از توافق ۲۰۱۵ دست بکشند یا تسلیم شوند. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده که بنا به درخواست تهران، قصد ندارد از تحقیقات خود در مورد آثار اورانیوم غنی‌شده که در سه سایت اعلام‌نشده کشف شده است، صرف نظر کند./ دیپلماسی ایرانی

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.