تاریخ انتشار : دوشنبه 23 فروردین 1400 - 19:23
کد خبر : 66039

۲۷۳فوتی و ۲۳۳۱۱ مبتلای جدید کرونا در کشور/ رنگ‌بندی جدید کشور

۲۷۳فوتی و ۲۳۳۱۱ مبتلای جدید کرونا در کشور/ رنگ‌بندی جدید کشور

ارمان شرق- سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۲۳هزار و ۳۱۱ مبتلای جدید کووید۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت: متاسفانه در این بازه زمانی ۲۷۴ بیمار جان خود را از دست دادند.

سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۲۳هزار و ۳۱۱ مبتلای جدید کووید۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت: متاسفانه در این بازه زمانی ۲۷۴ بیمار جان خود را از دست دادند.

دکتر سیماسادات لاری گفت: از دیروز تا امروز ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۳ هزار و ۳۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۸۸۴ نفر از آنها بستری شدند.

وی گفت: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۹۳ هزار و ۴۵۲ نفر رسید.

لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۷۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۴ هزار و ۷۶۴ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۷۲۰ هزار و  ۸۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

وی افزود: چهار هزار و ۴۴۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، تا کنون ۱۳ میلیون و ۷۷۰ هزار و ۱۶۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۹۵ شهرستان قرمز و ۹۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است.

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: ۴۵ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

ایسنا نوشت: فرمانده عملیات ستاد مقابله با کرونای استان تهران با اشاره به اینکه گمانه زنی ها نشان می دهد هفته آتی بسیار نگران کننده است، افزود: برای نخستین بار تمامی شهرهای استان تهران در وضعیت قرمز قرار گرفته است.

علیرضا زالی در جلسه ستاد کرونا استان تهران گفت: باید شرایط موجود برای مسئولین و مردم به عنوان مهمترین وظیفه ما در ستاد کرونا استان و ستاد ملی به خوبی تبیین شود. بی تردید تفاوت ویژه ای میان خیز چهارم کرونا و خیز سوم و دوم وجود دارد. نرخ رشد افزایش امواج بیماری با سرعت بسیاری اتفاق افتاده که با خیز دوم و سوم قابل مقایسه نیست و چهار برابر شده است.

وی افزود: یکی از پرشتاب ترین امواج بیماری را شاهد هستیم که فشار مضاعفی بر کادر درمان وارد کرده است. در حالیکه در هفته آخر اسفند ماه شرایط به ثبات نسبی رسیده بود در هفته سوم فروردین در حوزه مراجعین و بستری بیمارستانی حدود ۲.۷ برابر افزایش را شاهدیم. دربستری های عادی افزایش سه برابری، بخش مراقبت های ویژه افزایش ۱.۷ برابری، فوتی های عام دو برابر و فوتی های قطعی ۲.۴ برابر افزایش را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی برای اینکه سرعت خیز چهارم گرفته شود علاوه بر تشدید رعایت پروتکل های بهداشتی باید از طریق اعمال محدودیت ها در جهت کند شدن ریتم شهری گام برداریم؛ موضوعی که با آنچه امروز مشاهده می کنیم مطلقا هم خوانی ندارد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر و در هفته سوم فروردین فرصتی وجود دارد تا افراد ناقل با سویه های جهش یافته که از سفر بازگشته اند در سطح شهر کنترل شوند. متاسفانه برای اولین بار تمامی شهرهای استان تهران در وضعیت قرمز قرار گرفته است. موضوعی که حتی در خوزستان در شهر شوش اتفاق افتاد ممکن است در تهران نیز اتفاق بیفتد. در حقیقت خوزستان تابلویی از پیش بینی اتفاقات سایر استان ها بوده، در حال حاضر در شاخه صعودی بیماری قرار گرفتیم.

فرمانده عملیاتی ستاد مقابله با کرونا استان تهران با تاکید بر اینکه در تهران رکورد شکنی در حوزه مراجعین سرپایی اتفاق افتاده است افزود: ۱۵ هزار مراجعه سرپایی داشتیم که عدد قابل توجهی است. لذا می توانیم پیش بینی کنیم در هفته آتی افزایش بستری و فوتی ها را شاهد خواهیم بود. بر اساس گمانه زنی ها هفته آتی بسیار نگران کننده است. همه دستگاه ها و وزارتخانه ها طبق قانون مصوب ستاد ملی چهار لایه نظارتی برای آنها مشخص شده که باید با بهره گیری از همه ظرفیت های کشور برای تحقق این چهار لایه نظارتی تلاش کنیم.

وی ادامه داد: باید خدمات الکترونیک گسترش پیدا کند تا به این ترتیب از ترددهای درون شهری کاسته شود. گزارش های میدانی متاسفانه نشان داده که برخی دستگاه ها به ویژه بخش های خصوصی نسبت به اعمال دقیق مصوبات اقدام نکردند.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود در خصوص واکسیوناسیون گروه های مشخص شده گفت: گروه های خط مقدم توسط معاونت بهداشت و درمان نسبت به باز توزیع واکسن میان آنها اقدام شده و امروز شرایط بهتری داریم. از سوی دیگر باید اجرای طرح شهید سلیمانی نیز با جدیت پیگیری شود. در آستانه ماه مبارک رمضان باید ابعاد حمایتی در قالب طرح شهید سلیمانی جدی تر از گذشته در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، در پایان این جلسه نیز زالی در جمع خبرنگاران با تاکید بر توجه به بازشناسی مختصات خیز چهارم و چهار برابر شدن سرعت آن، افزود: در حال حاضر برای اولین بار تمام استان تهران در شرایط قرمز قرار گرفته، باید نسبت به سرعت انتقال ویروس جهش یافته در مقایسه با ویروس ووهان چین که ۲.۷ برابر انتقال فرد به فرد آن بیشتر شده توجه جدی داشته باشیم. در ویروس ووهان یک فرد ۴۶۰ فرد دیگر را می تواند از طریق مراودات روتین مبتلا کند اما در جهش ویروس با عنوان ویروس انگلیسی یک فرد می تواند ۱۰۰۰ نفر را از طریق مراودات روتین مبتلا کند.

وی گفت: نقاط  پر ازدحام شهری از نقاط اصلی انتقال ویروس است. لذا ایجاد هر گونه تجمع به عنوان کانون پر خطر محسوب می شود و باید محدودیت ها در تهران با جدیت اعمال شود.

وی افزود: در هفته آینده قطعا موج سنگین تری از بستری ها را تجربه خواهیم کرد. بر همین اساس در دومین وبینار با ۱۰۵ بیمارستان استان تهران سهمیه های جدیدی برای هر یک از آنها در نظر گرفتیم و روز چهارشنبه نیز بار دیگر بازنگری در سهمیه بیمارستان ها برای بستری بیماران کرونایی خواهیم داشت.

زالی ادامه داد: از سوی دیگر کاهش برخی اعمال غیر ضروری را در دستور کار قرار دادیم و با توجه به صحبت ها با وزیر بهداشت در تلاشیم پوشش حداکثری بیمه ای برای داروها اعمال کنیم و درمان سرپایی ضد ویروس را در دستور کار قرار دهیم.

وی گفت: در خصوص پوشش واکسیناسیون نیز ظرف ۷۲ ساعت گذشته در حوزه بخش سرپایی خدمات پزشکی عملکرد مطلوب تری را شاهد بودیم و در راند اول بخشی از این همکاران پوشش داده شدند.

همه مراکز استان‌ها قرمز شدند

تعداد شهرستان‌های قرمز به ۲۹۴، نارنجی به ۱۰۰، زرد به ۴۵ و آبی به ۹ شهرستان تغییر کرد و در صورت کاهش سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی، احتمال افزایش روند بستری و تغییر وضعیت دوباره به قرمز وجود خواهد داشت.

دبیر کمیته امنیتی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با اشاره به اینکه قبل از اجرای طرح جامع هوشمند، ۱۶۰ شهر قرمز در کشور داشتیم از رسیدن رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی به حدود ۶۰ درصد خبر داد.

حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در گفت و گویی تلویزیونی با تشریح اینکه بیشتر شهر‌ها و همه مراکز استان‌های کشور در وضع قرمز بیماری کرونا به سر می‌برند، گفت: با هدف کنترل بیماری کرونا، محدودیت‌های جدی از سوی ستاد ملی کرونا از روز شنبه این هفته به مدت ۱۰ روز آغاز شده و امید داریم با همراهی مردم بتوانیم جلوی شیوع گسترده بیماری را در کشور بگیریم.

قاسمی با بیان اینکه طرح مدیریت هوشمند جامع همچنان محور برنامه ستاد ملی کرونا قرار دارد، گفت: برهه زمانی مقابله با مدیریت بیماری کرونا به دو دوره از اسفند ۹۸ تا آذر سال ۹۹ و بعد از آن قابل تقسیم است.

دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا با اشاره به اینکه تصمیمات و مبنای اقدام تا قبل از آذر ماه سال گذشته بر اساس موردی، موضوعی و به اقتضای رفتار بیماری کرونا بود، اما با ابتکار کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا در آذر ماه، طرح جامع هوشمند تهیه شد و به تصویب ستاد ملی کرونا رسید که طبق این طرح دیگر تصمیمات به صورت هوشمند گرفته می‌شود.

قاسمی تشریح کرد: علت اینکه اسم این طرح جامع است به خاطر دربرگیری پنج حوزه اصلی (ادارات؛ تجاری، خدماتی و بازرگانی؛ آموزشی؛ فرهنگی و اجتماعی؛ ترددها) است و هوشمندی اش هم به این دلیل بود که جغرافیای شهر‌ها را مد نظر داشتیم.

وی گفت: متناسب با وضع بیماری و بستری‌ها در شهر‌ها الزامات و محدودیت‌ها را مشخص کردیم و بر مبنای این طرح وضع هر شهر، هفتگی یعنی هر چهارشنبه بررسی و ابلاغ می‌شد.

قاسمی در ادامه با اشاره به همکاری همه نهاد‌ها و دستگاه‌های ذیربط گفت: واقع امر این است که در این طرح اتاق اصناف، استانداری‌ها، نیروی انتظامی و سایر نهاد‌ها همکاری لازم را در اجرای شیوه نامه‌های هوشمند داشته اند.

قاسمی در بخش دیگری از صحبت هایش به اثربخشی طرح جامع هوشمند در مدیریت بیماری کرونا در کشور گفت: قبل از اجرای طرح جامع هوشمند در کشور ۱۶۰ شهر قرمز و ۲۸۵ شهر نارنجی داشتیم؛ با اجرای این طرح تعداد شهر‌های قرمز در بازه زمانی ۱۸ هفته‌ای این فرایند کاملا تغییر یافت و ۲۵ اسفند تعداد شهر‌های قرمز به عدد ۹ و نارنجی به ۳۱ رسید.

دبیر کمیته امنیتی و اجتماعی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا با اشاره به اینکه اصناف بیشترین همکاری را با مصوبات ستاد ملی کرونا طی ۱۴ ماه اخیر داشته اند، ادامه داد: ضرورت دارد به نوبه خود از زحمات و همراهی جامعه اصناف تشکر کنم.

قاسمی در پاسخ به این سئوال که رعایت شیوه نامه‌ها با مردم بوده و اجرای شیوه نامه، مربوط به دولت و حاکمیت است؛ ارزیابی تان از حوزه اجرا چیست؟ بیان داشت: نهایت تلاش برای اجرای مصوبات ستاد ملی انجام شده است و توفیق حاصله هم گویای عملیاتی شدن مصوبه‌های ستاد است.

رنگ‌بندی جدید کشور

شهرستان‌های کلیبر و ملکان (آذربایجان شرقی)، چالدران و سردشت (آذربایجان غربی)، بیله‌سوار، پارس‌آباد، خلخال، سرعین، گرمی و مشگین‌شهر (اردبیل)، چادگان (اصفهان)، اشتهارد (البرز)، سیروان (ایلام)، جم (بوشهر)، قرچک و ملارد (تهران)، خانمیرزا (چهارمحال و بختیاری)، طبس (خراسان جنوبی)، بجستان، بردسکن، تربت جام، تربت حیدریه و کاشمر (خراسان رضوی)، جاجرم و گرمه (خراسان شمالی)، سلطانیه (زنجان)، استهبان، بوانات، پاسارگاد و نی‌ریز (فارس)، دهگلان (کردستان)، بردسیر (کرمان)، دالاهو و قصرشیرین (کرمانشاه)، گالیکش (گلستان)، سیاهکل، شفت و ماسال (گیلان)، جزیره کیش (هرمزگان) و اسدآباد (همدان) در وضعیت قرمز قرار می‌گیرند.

شهرستان‌های کوثر و نیر (اردبیل)، دهاقان (اصفهان)، جوین و خلیل‌آباد (خراسان رضوی)، مانه و سملقان (خراسان شمالی)، ایجرود (زنجان)، علی‌آباد و کلاله (گلستان) و بافق (یزد) از وضعیت زرد به نارنجی تغییر می‌یابند.

هم‌چنین شهرستان‌های شوش (خوزستان)، سپیدان (فارس) و بم (کرمان) که قبلا در وضعیت قرمز قرار داشتند به دلیل تثبیت روند بستری از وضعیت قرمز به نارنجی تغییر وضعیت خواهند یافت. در صورت کاهش سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی، احتمال افزایش روند بستری و تغییر وضعیت دوباره به قرمز وجود خواهد داشت.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.