تاریخ انتشار : پنجشنبه 16 اردیبهشت 1400 - 11:02
کد خبر : 67667

دومینوی ریزش در بازار دلا‌ر/سریال ریزش‌های دلار ادامه دارد

دومینوی ریزش در بازار دلا‌ر/سریال ریزش‌های دلار ادامه دارد

ارمان شرق- سریال ریزش‌های دلار ادامه دارد. روز چهارشنبه دلار حمایت سنگین ۲۱هزار و ۸۰۰تومانی را از دست داد و وارد کانال ۲۰هزار تومانی شد. خوش‌بینی معامله‌گران نسبت به مذاکرات هسته‌ای، سمت‌وسوی انتظارات را تغییر داده و فروشندگان بیشتری را روانه بازار کرده است. از نگاه تحلیلگران، درصورتی‌که اسکناس آمریکایی حمایت ۲۰هزار و ۸۰۰تومانی را از دست بدهد، به کانال ۱۹هزار تومانی خواهد رفت. افت قیمتی دلار موجب شده است که سکه امامی نیز تا محدوده ۹میلیون و ۲۰۰هزار تومانی ریزش کند.

سریال ریزش‌های دلار ادامه دارد. روز چهارشنبه دلار حمایت سنگین ۲۱هزار و ۸۰۰تومانی را از دست داد و وارد کانال ۲۰هزار تومانی شد. خوش‌بینی معامله‌گران نسبت به مذاکرات هسته‌ای، سمت‌وسوی انتظارات را تغییر داده و فروشندگان بیشتری را روانه بازار کرده است. از نگاه تحلیلگران، درصورتی‌که اسکناس آمریکایی حمایت ۲۰هزار و ۸۰۰تومانی را از دست بدهد، به کانال ۱۹هزار تومانی خواهد رفت. افت قیمتی دلار موجب شده است که سکه امامی نیز تا محدوده ۹میلیون و ۲۰۰هزار تومانی ریزش کند.
دومینوی ریزش در بازار دلا‌ر

روز پنجم هفته، صحنه از دست رفتن حمایت پرقدرت دلار بود. اسکناس آمریکایی در همان ابتدای روز چهارشنبه کانال ۲۲ هزار تومانی را از دست داد و حمایت سنگین ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومانی نیز سد راه فروشندگان ارزی نشد. شدت فروش به اندازه‌ای بود که ساعت ۳ بعدازظهر اسکناس آمریکایی در بازار با قیمت ۲۱ هزار و ۵۰ تومان مورد معامله قرار می‌گرفت که ۹۵۰ تومان کمتر از روز دوشنبه بود. به باور فعالان، انتظار معامله‌گران برای به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای عامل مهمی است که میزان فروش‌ها را در روزهای اخیر به شکل معناداری بالا برده است. در کنار این، تقاضاهای حواله‌ای به شکل محسوسی کاهش پیدا کرده‌اند و بازار از سمت تقاضا تحت فشار نیست. به‌عنوان مثال، دیروز نرخ حواله درهم مرز ۶ هزار تومانی را از دست داد و همین مساله در کاهشی‌تر شدن انتظارات بازیگران بازار داخلی اثر مهمی داشت. تحلیلگران فنی باور دارند در صورتی که قیمت دلار زیر محدوده ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومان تثبیت شود، احتمال افت اسکناس آمریکایی به محدوده ۲۰ هزار و ۸۰۰ تومانی بسیار بالا خواهد بود.

در بازار سکه نیز اوضاع به کام فروشندگان بود، ولی فلز گرانبهای داخلی توانست خط حمایتی ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی را حفظ کند. روز چهارشنبه، فلز گرانبهای داخلی ۳۰۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۹ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان رسید. افت سکه در شرایطی صورت گرفت که بهای اونس طلا در بازارهای جهانی افت خاصی را تجربه نکرده بود و تنها افت قیمت دلار بود که قیمت فلز گرانبهای داخلی را تحت فشار قرار داد. سکه در صورتی که حمایت ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را از دست دهد، به احتمال زیاد به کانال ۸ میلیونی خواهد رفت.

با این حال، عده‌ای از فعالان باور دارند که سکه و دلار در هفته‌های اخیر افت زیادی را تجربه کرده‌اند و ممکن است برخی از معامله‌گران به تدریج اقدام به خرید پله‌ای کنند.

البته دیروز همچنان فروشندگان زیادی در بازار حضور داشتند. به نظر می‌رسد تا زمانی که فروشندگان هراسان از توافق هسته‌ای در بازار باشند، افزایش معناداری برای قیمت دلار رخ نخواهد داد. نزدیک بودن به انتخابات ریاست‌جمهوری دیگر عاملی است که احتیاط خریداران ارزی را بیشتر کرده است.
دلار صرافی بالاتر از بازار آزاد

روز چهارشنبه در مقاطعی قیمت فروش دلار صرافی‌های بانکی بالاتر از بازار آزاد بود. به‌عنوان مثال، حدود ساعت ۳ بعدازظهر صرافی‌های بانکی قیمت فروش دلار را ۲۱ هزار و ۴۰۰ تومان درج کرده بودند که بیش از ۳۰۰ تومان بالاتر از نرخ اسکناس آمریکایی در بازار آزاد بود.

به گفته برخی تحلیلگران، بازارساز با این نوع قیمت‌گذاری سعی دارد که بازار را در ریل منطق قرار دهد و مانع از رفتارهای هیجانی شود. بازارساز به تجربه دریافته زمانی که قیمت با شیب سخت کاهشی شود، احتمال دارد که با همان شدت در مسیر برگشت قیمتی قرار بگیرد. در شرایط کنونی، به نظر می‌رسد بازارساز سعی می‌کند قیمت را در دامنه مشخصی قرار دهد و منتظر افت پله‌ای و دامنه‌دار قیمت شود. این در حالی است که سفته‌بازان و نوسان‌گیران به دنبال این هستند که از جو کاهشی برای هجوم یکباره به بازار استفاده کنند. آنها در دی ماه ۹۹ کاهش شدید دلار را با حمله یکباره جبران کرده بودند. به نظر می‌رسد بازارساز قصد ندارد اجازه دهد یکبار دیگر چنین سناریویی تکرار شود.

در اواخر دی ماه ۹۹، زمانی که مشخص شد جو بایدن به‌طور قطع رئیس‌جمهور آمریکا خواهد شد، شماری از معامله‌گران به بازار هجوم بردند و با افزایش شدید فروش‌ها قیمت دلار را تا کانال ۲۱ هزار تومان پایین کشیدند. در واقع اسکناس آمریکایی ظرف ۴ روز حدود ۳۵۰۰ تومان از ارزش خود را در آن مقطع زمانی از دست داد. با این حال، چنین افتی با افزایش شدید بهمن ماه جبران شد. به‌دلیل احتمال چنین برگشت‌هایی، تحلیلگران باور دارند، بازارساز بهتر است که در درجه اول، قیمت را در یک محدوده خاص زندانی کند. این امر می‌تواند توجه نوسان‌گیران را از بازار منحرف کند. بازارساز سال ۹۸ با کاهش دامنه نوسانات توانسته بود قیمت را با ملایمت در جهت کاهشی حرکت دهد. حدود ۴ ماه در سال۹۸، اسکناس آمریکایی در کانال ۱۱ هزار تومانی قرار داشت.

صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی نیز نشان می‌دهد بازارساز از افت قیمت‌ها حمایت می‌کند، ولی مراقب است که نوسانات هیجانی نیز در بازار رخ ندهد. همتی اخیرا درمورد سیاست بانک مرکزی درخصوص مدیریت بازار ارز تاکید کرد که بانک مرکزی به دور از هیجانات غیر‌منطقی و به‌صورت تدریجی متناسب با عوامل موثر بر عرضه و تقاضای ارز در بازار ثانویه و افزایش قدرت بازارسازی خود، بازار را به سمت تعادل راهبری و مدیریت خواهد کرد. همتی در بخش دیگری از صحبت‌های خود عنوان کرده بود که احتمال رفع تحریم‌ها و آزادی منابع بانک مرکزی، انتظارات مثبتی در بازار ارز ایجاد کرده و کاهش نرخ ارز در این بازار امری منطقی است.
این مطلب برایم مفید است

ضربه شبانه به قیمت دلار
یک سایت اصولگرا خبری منتشر کرد که بر اثر آن قیمت دلار در معاملات پشت خط بالا رفت.

آیا دلار پس از حدود ۳۰۰ روز به زیر کانال ۲۰ هزار تومانی خواهد رفت؟ به نظر می رسد یک خبر مانع از وقوع این اتفاق در روز پنج شنبه شود. خبرگزاری تسنیم گزارش داده است که شکاف‌های بزرگی میان مواضع تهران و واشنگتن در خصوص اقدامات مد نظر آمریکا برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران وجود دارد. این موضوع موجب شد که پس از ساعت ۱۱ شب خریدها در معاملات پشت خطی شدت بیشتری بگیرد و حتی قیمت به کانال ۲۱ هزار تومانی برگردد.

در ابتدای معاملات پشت خطی روز چهارشنبه، قیمت دلار به راحتی حمایت ۲۰ هزار و ۸۰۰ تومانی را از دست داد و به سمت محدوده ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومانی رفت. تحلیل گران فنی باور دارند، تثبیت اسکناس آمریکایی زیر محدوده ۲۰ هزار و ۸۰۰ تومانی موجب خواهد شد که قیمت به کانال ۱۹ هزار تومان برود. با این حال، خبر خبرگزاری تسنیم و پایگاه اکسیوس موجب تغییر جهت انتظارات معامله گران شد. سایت اکسیوس گزارش داد که اختلافات میان ایران و آمریکا بر سر اقدامات جهت محدود کردن برنامه هسته‌‌ای ایران در مذاکرات وین بن‌بست ایجاد کرده است.

N2 (94)
ضرر مالداران دلار

به گفته فعالان،‌ بازار پشت سرهم سطوح حمایتی را از سطح داده است و فرصت زیادی نیز به مالداران برای خروج از بازار نداده است. در چنین شرایطی، شماری از بازیگران ارزی چنین تصوری دارند که حجم فروش به اندازه ای بالاست که تا زمان برگشت قیمت دلار، بهتر است که تماشاچی وقایع بازار باشند. شماری از معامله گران عنوان می کنند در انتظار پولبک قیمتی از سطوح حمایتی بودند ولی چنین اتفاقی رخ نداد. این مساله موجب شده است که بسیاری از معامله گران در موقعیت ضرر قرار داشته باشند.
حضور فروشندگان عادی در بازار

افراد عادی نیز در روزهای اخیر به بازار مراجعه کردند و از هراس افت بیشتر قیمت دلار، اقدام به فروش ارز خود کرده اند. به گفته فعالان، اگر وضعیت به این گونه پیش برود، بازار در زمان توافق احتمالی هسته ای افت چندانی را تجربه نخواهد کرد، چرا که بخش زیادی از کاهش قیمت را پیش خور کرده است. در مقابل، اگر مذاکرات به بن بست برسد، احتمال دارد که دلار به سوی محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی با قدرت بازگردد. در این میانه به نظر می رسد بازارساز نیز به دنبال افت بیشتر قیمت هاست ولی آماده است که پیش از انتخابات، در برابر نوسان گیران افزایشی نیز ایستادگی کند. تثبیت حواله درهم زیر محدوده ۵ هزار و ۸۰۰ تومانی می تواند خواست بازارساز که افت بیشتر قیمت دلار است را محقق کند.
منبع:دنیای‌اقتصاد

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.