تاریخ انتشار : جمعه 8 اسفند 1399 - 15:10
کد خبر : 63033

چرا روسیه به توسعه ناوگان نظامی دریایی ایران کمک نمی کند؟

چرا روسیه به توسعه ناوگان نظامی دریایی ایران کمک نمی کند؟

ارمان شرق- به نظر می‌رسد که وارد شدن به نزاع و تنش با اسرائیل آن هم برای ارتقا و توسعه ناوگان نظامی دریایی ایران منافع استراتژیک مسکو را تامین نمی‌کند. در نتیجه، کمک روسیه به ایران در ایجاد ناوگان نظامی دریایی در حال حاضر به دلیل عدم تمایل روسیه به درگیر شدن با اسرائیل بسیار بعید به نظر می‌رسد. بنابراین، چین می‌تواند گزینه ایران برای ارتقای ناوگان نظامی نیروی دریایی‌اش باشد”.

به نظر می‌رسد که وارد شدن به نزاع و تنش با اسرائیل آن هم برای ارتقا و توسعه ناوگان نظامی دریایی ایران منافع استراتژیک مسکو را تامین نمی‌کند. در نتیجه، کمک روسیه به ایران در ایجاد ناوگان نظامی دریایی در حال حاضر به دلیل عدم تمایل روسیه به درگیر شدن با اسرائیل بسیار بعید به نظر می‌رسد. بنابراین، چین می‌تواند گزینه ایران برای ارتقای ناوگان نظامی نیروی دریایی‌اش باشد”.
چه چیزی مانع کمک روسیه به ایران برای توسعه و بازسازی ناوگان نظامی دریایی آن کشور شده است؟ آیا روسیه از بلندپروازی‌های ایران برای گسترش نفوذ و قدرت‌اش در منطقه می‌هراسد؟

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ روزنامه روسی “فزگلیاد” در گزارشی در مورد این که ایران در سالیان اخیر به وضوح تمایل خود را برای حمایت روسیه از آن کشور به منظور توسعه ناوگان نظامی دریایی‌اش ابراز کرده است، می‌نویسد: “این مسئله پرسش‌های زیادی را درباره اهداف ایران، تمایل آن کشور به تشدید تقابل با مخالفان و رقبایش و تقویت توانایی‌اش بدون کمک‌گیری از کشورهای دیگر را مطرح می‌سازد.

ناوگان نظامی ایران در ارتش و سپاه وظیفه حفاظت از مرزهای آن کشور در برابر تهدیدات خارجی را برعهده دارند. توانایی‌های سپاه در عرصه نیروی دریایی برخلاف ارتش ایران عمدتا قایق‌های تندرو را شامل می‌شود. نیروی دریایی ایران چندین کشتی دارد که در اصل غیرنظامی بوده‌اند و برای خدمت به اهداف نظامی در آن تغییراتی ایجاد شده است. بزرگترین ناو بندر این نیرو “مکران” است که یک پایگاه شناور برای نیروهای مسلح دریایی ایران است و ناوچه “سهند” بزرگترین کشتی جنگی ساخت ایران و بهترین تولید آن کشور در این زمینه است.
به نوشته ایرن روزنامه روسی، ایران کشتی‌های عظیم را به رزم ناو تبدیل می‌کند چرا که با کمبود موتور، تسلیحات و توانایی مهندسی در زمینه تولید ناو جنگی مواجه بوده است. با این وجود، به نظر می‌رسد ایران در حال حاضر برای اجرای برنامه‌های خود و حمایت از متحدان‌اش برای تامین سوخت و رساندن مهمات به دولت سوریه از طریق دریا و همچنین کمک‌رسانی به انصارالله در یمن به شدت به نیروی دریایی یکپارچه و مجهز نیازمند است. نیاز به تامین امنیت خطوط ارتباطی دریایی و ارسال تسلیحات از طریق ناوهای جنگی امری ضروری برای ایران است. با همکاری ونزوئلا، ایران در حال حاضر متکی به نیروی دریایی روسیه برای حفاظت از تانکرهای خود است که البته ایرانی‌ها خود این موضوع را انکار می‌کنند.

این روزنامه روس در ادامه می افزاید: “اکنون این فرصت برای روسیه فراهم شده تا کشتی‌های آماده خود و تجهیزات دریایی را به ایران بفروشد و به آن کشور در ارتقای ناوگان دریایی‌اش کمک کند. در واقع، تجهیز ناوگان نظامی دریایی ایران از نظر استراتژیک به نفع روسیه است و امریکا را مجبور به صرف هزینه مالی بیشتر و تقویت حضورش در خلیج فارس برای محافظت از متحدان‌اش خواهد کرد.

از سوی دیگر، چندین عامل وجود دارند که احتمال تحقق این گزینه (کمک روسیه به ایران برای ارتقای ناوگان نظامی دریایی) را نامحتمل می‌سازند. ایران در دهه‌های اخیر، زمانی که مسکو از سوی امریکا درباره همکاری نظامی و فنی با ایران تحت فشار قرار گرفته بود تجربه بدی را از اعتماد به روسیه داشته است.

این روزنامه روسی در بخش دیگری از گزارش خود مدعی شده است: این به نفع روسیه نیست که از ایران حمایت کند از کشوری که قصد دارد در حوزه قلمروی سنتی روسیه از دوره شوروی یعنی در ارمنستان، تاجیکستان و ترکمنستان نفوذش را افزایش دهد. این موضوع در مورد سوریه نیز صدق می‌کند؛ جایی که منافع دو کشور در تضاد با یکدیگر است. در نتیجه، ایران پیش از هرگونه تصمیم‌گیری برای همکاری با روسیه در زمینه توسعه ناوگان نظامی دریایی باید از خود خویشتن‌داری نشان دهد.

روزنامه روسی “فزگلیاد” در ادامه با اشاره به این که اسرائیل را نیز نباید در این معادله نادیده گرفت، می‌افزاید: “از یک سو، روابط روسیه و اسرائیل در حال حاضر به دلیل بمباران مناطقی در سوریه بدون در نظر گرفتن خسارات وارد شده به روسیه نوعی تنش را تجربه می‌کند از سوی دیگر، اسرائیل تنها راه ورود تجهیزات و فناوری‌های غربی به روسیه است؛ فناوری‌ها و تجهیزاتی که به دلیل تحریم‌های اعمال شده از سوی کشورهای غربی، دسترسی روس‌ها به آن دشوار شده است.

در واقع، پهپادهای تجسسی “فورپست” ارتش روسیه که نقش مهمی در حمایت از دولت اسد در سوریه داشتند نوعی از سلاح طراحی شده اسرائیلی بودند که در روسیه ساخته می‌شدند.

این روزنامه روسی در پایان نوشته است: بنابراین، به نظر می‌رسد که وارد شدن به نزاع و تنش با اسرائیل آن هم برای ارتقا و توسعه ناوگان نظامی دریایی ایران منافع استراتژیک مسکو را تامین نمی‌کند. در نتیجه، کمک روسیه به ایران در ایجاد ناوگان نظامی دریایی در حال حاضر به دلیل عدم تمایل روسیه به درگیر شدن با اسرائیل بسیار بعید به نظر می‌رسد. بنابراین، چین می‌تواند گزینه ایران برای ارتقای ناوگان نظامی نیروی دریایی‌اش باشد”.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.