کولاک برف در راه 20 استان کشور

صادق محمودی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به هشدار سطح نارنجی شماره ۵ سازمان هواشناسی اظهار کرد: بر اساس این هشدار شاهد کولاک برف از روز جمعه تا شنبه (۱۱ و ۱۲ فروردین) در اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، کردستان، ارتفاعات در استان‌های قزوین، البرز، گیلان، مازندران، تهران، چهارمحال و بختیاری، لرستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی، ارتفاعات شمال شرق خوزستان، خراسان شمالی، سمنان، گلستان و خراسان رضوی خواهیم بود.

وی همچنین درباره استان‌هایی که تحت تاثیر کاهش دمای شدید از جمعه تا یکشنبه (۱۱ تا ۱۳ فروردین) خواهند بود نیز توضیح داد: شمال غرب و شمال شرق کشور همچنین استان‌های سمنان، گیلان، همدان، مرکزی، قزوین، البرز و تهران تحت تاثیر این کاهش دما خواهند بود.

سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در ادامه افزود: بارش شدید و رگباری باران و بارش برف در مناطق سردسیر نیز از جمعه تا شنبه (۱۱ و ۱۲ فروردین) در گیلان، مازندران، کرمانشاه، لرستان، شمال و شرق خوزستان، چهارمحال و بختیاری، مرکزی، همدان، قزوین، البرز، تهران و مازندران پیش‌بینی شده است.

محمودی در پایان با اشاره به استان‌های تحت تاثیر وزش باد شدید و خیزش گردوخاک از جمعه تا شنبه (۱۱ و ۱۲ فروردین) اظهار کرد: خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، اصفهان، قم، مرکزی، تهران، البرز، قزوین، سمنان، خراسان شمالی، مرکزی، کرمان، فارس و سیستان و بلوچستان تحت تاثیر این وضعیت جوی خواهند بود.

هواشناسی ایران/ بارش برف و باران در اکثر نقاط کشور

سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح نارنجی در خصوص ورود چهار سامانه بارشی، سرما،‌ وزش باد و گرد و خاک به کشور به اجتناب از سفرهای غیرضروری و توقف فعالیت‌های عمرانی توصیه کرد.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، بر اساس هشدار نارنجی سازمان هواشناسی روزهای جمعه هفته جاری و شنبه هفته آینده شاهد بارش برف و وزش باد شدید و کولاک برف در استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، خراسان رضوی، زنجان، کردستان، قزوین، البرز، گیلان، گلستان، مازندران، تهران، چهارمحال و بختیاری، لرستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی و ارتفاعات شمال شرق خوزستان، البرز و سمنان خواهیم بود که لغزندگی جاده‌ها، کاهش دید، اختلال در ناوگان حمل و نقل جاده‌ای، ریلی و هوایی، کولاک برف و ریزش سنگ در نواحی کوهستانی، خسارت به سازه‌های موقت به ویژه چادرهای مسافرتی و خسارت به صنعت کشاورزی می‌شود.

 ادامه روند سرما و افزایش بارش‌ها در کشور

اجتناب از سفرهای غیرضروری، همراه داشتن تجهیزات لازم و سوخت کافی هنگام سفر با خودرو، پرهیز از فعالیت‌های کوه‌نوردی، اطمینان از استحکام سازه های موقت به ویژه چادرهای مسافرتی و آمادگی برای برف روبی توسط دستگاه‌های مربوطه در نواحی سردسیر از سوی سازمان هواشناسی توصیه شده است.

سامانه دوم کاهش ۱۰ تا ۱۵ درجه‌ای دما اعلام شده که صبح جمعه تا صبح یک‌شنبه به ترتیب در شمال غرب و گیلان، شمال غرب، غرب و استان‌های همدان، مرکزی و ارتفاعات استان‌های قزوین، البرز، تهران و شمال شرق و سمنان را در بر می‌گیرد و خطراتی ازجمله خسارت به محصولات کشاورزی، یخ‌زدگی و لغزندگی سطح معابر و جاده ها و افزایش مصرف حامل‌های انرژی را به دنبال دارد و همراه داشتن تجهیزات لازم و سوخت کافی هنگام سفر با خودرو و بکارگیری تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به محصولات کشاورزی در این شرایط جوی ضروری است.

سامانه سوم بارش برف و باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و بارش تگرگ در نقاط مستعد است که روزهای جمعه و شنبه موجب بارش برف و باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و بارش تگرگ در استان‌های گیلان، مازندران، کرمانشاه، لرستان، شمال و شرق خوزستان، چهارمحال و بختیاری، مرکزی، همدان، قزوین، البرز و تهران خواهد شد.

با توجه به مخاطراتی مثل لغزندگی جاده‌ها، کاهش دید، اختلال در ناوگان حمل و نقل جاده‌ای، ریلی و هوایی، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، طغیان رودخانه‌ها، در نواحی کوهستانی صاعقه، رانش زمین و ریزش سنگ و خسارت به سازه‌های موقت به ویژه چادرهای مسافرتی، همراه داشتن تجهیزات لازم و سوخت کافی هنگام سفر با خودرو، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوه‌نوردی، خودداری از چرای دام و عدم تردد عشایر در حاشیه رودخانه ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت به ویژه چادرهای مسافرتی و لایروبی کانال‌ها و آب‌روها توصیه شده است.

در همین مدت سامانه چهارم‏ یعنی وزش باد شدید و در برخی نقاط همراه با گردوخاک استان‌های خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، اصفهان، کرمان، قم، مرکزی، تهران، البرز، قزوین، سمنان، فارس و سیستان و بلوچستان را در بر می‌گیرد.

اثر مخاطره این سامانه خیزش گردوخاک توام با کاهش کیفیت هوا، کاهش شعاع دید و اختلال در ناوگان حمل و نقل، خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنرها و تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت و سقوط اشیاء از ارتفاعات پیش‌بینی شده است، به همین منظور اجتناب از حضور در فضای باز و سفر در نواحی مستعد گردوخاک ، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، تعطیل کردن فعالیت‌های عمرانی و عدم عبور و مرور و پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه کاره و درختان کهن‌سال لازم است.

 دمای تهران تا ۱۵ درجه کاهش می‌یابد

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با اشاره به صدور هشدار نارنجی هواشناسی مبنی بر کاهش ۱۰ تا ۱۵ درجه ای دمای هوا گفت: کشاورزان استان تهران آماده اقدامات پیشگیرانه مقابله با سرما باشند.

هشدار به تهرانی‌ها؛ دما تا ۱۵ درجه می‌یابد

حامد یزدی مهر از صدور هشدار نارنجی هواشناسی در استان تهران خبر داد و گفت: طبق اعلام سازمان هواشناسی از اواخر وقت جمعه ۱۱ فروردین ماه تا روز دوشنبه ۱۴ فروردین ماه در مناطق شمالی و ارتفاعات استان شاهد وزش شدید باد شدید، احتمال وقوع رعد و برق، بارش تگرگ و خسارت به کشاورزی خواهیم بود.

یزدی مهر با اشاره به نفوذ سامانه بارشی از تاریخ مذکور گفت: با این مخاطرات اختلال در سفرها و کاهش دید و لغزندگی جاده مورد انتظار است، همچنین مدیریت بحران به همه مردم توصیه می کند از اتراق در حاشیه رودخانه ها و مسیل‌ها به طور جدی خودداری کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران به پرهیز صعود کوهنوردان به ارتفاعات نیز تاکید کرد و در خصوص عشایر نیز عنوان کرد: عشایر در مدت اعلام هشدار از جابه جایی بپرهیزند.

وی بر ضرورت پاکسازی دهانه پل‌ها و لایروبی کانال ها و آب روها نیز تاکید کرد و گفت: لازم است که تمام دستگاه‌های راهداری و امدادی در آماده باش کامل باشند.

یزدی مهر با ببان اینکه خسارت به شکوفه‌های درختان و سرمازدگی جوانه‌ها از مخاطرات نفوذ توده هوای سرد پیش بینی شده است افزود: توصیه اکید مدیریت بحران به کشاورزان استان این است که آماده اقدامات پیشگیرانه مقابله با سرما باشند.

بدون سرمایه ساعتی 42 هزار تومان درآمد داشته باش!

بدون سرمایه ساعتی ۴۲ هزار تومان درآمد داشته باش!

مشاهده

تبلیغ

وی در خصوص اقدامات پیشگیرانه مقابله با سرما توسط کشاورزان عنوان کرد: کشاورزان می‌توانند از محلول‌های ضد سرمازدگی جهت مقابله با باکتری‌های مولد هسته یخ در گیاه و کودهای اسید آمینه پتاسه و ترکیبات بُر و روی به صورت غیر مستقیم در بالای تاج درختان جهت مقاوم سازی درختان به سرما استفاده کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران به تامین سوخت و سرویس و راه اندازی وسایل حرارتی و کنترل دما و رطوبت و تهویه در گلخانه‌ها و مرغداری ها و دامداری ها نیز تاکید کرد و اظهارکرد: با توجه به کاهش محسوس دما کندوداران نیز برای مقابله با سرمل از پوشش مناسب برای کندوها استفاده کنند و دامداران دام‌ها را به مکان سرپوشیده منتقل کنند.

یزدی مهر در خصوص وزش باد شدید نیز به کشاورزان استان تهران هشدار داد و گفت: به همه کشاورزان توصیه می‌شود نسبت به استحکام نهال‌های تازه کشت شده با نصب قیم برای مقاومت در برابر باد، خودداری از محلول پاشی و سمپاشی، استحکام و ترمیم سقف و سازه‌های گلخانه‌ها، عدم انجام آبیاری به دلیل جلوگیری از سست شدن ریشه گیاهان در باد اقدام کنند و این توصیه‌ها را در دستور کار قرار دهند.