تاریخ انتشار : پنجشنبه 30 تیر 1401 - 9:52
کد خبر : 107996

پایان قالیباف؟!

پایان قالیباف؟!

آرمان شرق-گروه سیاست:قالیباف دنبال این است تا خودش از به‌کل از جمع اصولگرایان جدا شود و به‌همین دلیل با پیگیری بحث نواصولگرایی فضایی جدید و البته مستقلی به‌وجود بیاورد که در این کار هم موفق نشد. او در حالی رئیس مجلس است که در جمع اصولگرایان مقبولیت زیادی ندارد و تکلیفش با جریان اصلاحات هم اظهرمن‌الشمس است.

آرمان شرق-گروه سیاست:قالیباف دنبال این است تا خودش از به‌کل از جمع اصولگرایان جدا شود و به‌همین دلیل با پیگیری بحث نواصولگرایی فضایی جدید و البته مستقلی به‌وجود بیاورد که در این کار هم موفق نشد. او در حالی رئیس مجلس است که در جمع اصولگرایان مقبولیت زیادی ندارد و تکلیفش با جریان اصلاحات هم اظهرمن‌الشمس است.

پایان قالیباف؟!

روزنامه آرمان امروز نوشت:۱۴ تیر ۱۴۰۱ محمدباقر قالیباف به استان کهکیلویه و بویراحمد سفر کرد. اما این سفر بازتاب چندانی در میان رسانه‌های اصولگرا و حتی صداوسیما نداشت
محمد باقر قالیباف در دهه هشتاد شمسی با رسیدن به مقام فرماندهی نیروی انتظامی در جامعه شناخته شد. او در آخرین روزهای اردیبهشت با حضور در کنفرانس خبری رسماً اعلام کاندیداتوری در انتخابات نهم ریاست‌جمهوری کرد و با گفتن اینکه «اگر بیاید، رقیب من فقط آقای هاشمی است» خودش را به‌عنوان یکی از شانس‌های مسلمِ رفتن به پاستور معرفی کرد. این چهره با وجود اینکه در آن انتخابات پنجم شد، اما توانست به متن کنشگری سیاسی ورود کند. مخصوصاً که در مردادماه همان سال با تصمیم و تشخیص شورای شهری که در اختیار پایدای‌چی‌ها بود شهردار تهران شد و به ساختمان پر طمطراق خیابان بهشت راه یافت. قالیباف که به‌دلیل فضای دوقطبی انتخابات ۸۸ حاضر به حضور در انتخابات دهمین دوره ریاست‌جمهوری نشد، در سال ۹۲ برای بار دوم کاندیدا شد و این‌بار باتوجه به رد صلاحیت مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی شانس خود را برای رئیس‌جهوری شدن بیشتر دید. اما به‌یکباره فضای انتخاباتی به‌نفع حسن روحانی تغییر پیدا کرد تا مهره اصولگرایان برای دومین‌بار انتخابات را با ناکامی پشت سر بگذارد. پس قالیباف دوباره به شهرداری برگشت تا شاید ۴ سال بعد بتواند به آروزی دیرینه‌اش برسد.
ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم این‌بار مصادف با این شد که اصولگرایان تمام قد از ابراهیم رئیسی حمایت کرده و همهِ هم‌وغم‌شان را برای توفیق او به‌کار  گرفتند. در نتیجه قالیباف سه‌شنبه ۲۶ اردیبهشت‌ سال ۹۶ رسماً به‌نفع رییسی کناره‌گیری کرد که این کناره‌گیری قدم اول فاصله گرفتن با اصولگرایان بود. او در مرداد ماه همان سال با مطرح کردن طرحی به‌نام «نو اصولگرایی» عملاً حساب خود را از اصولگرایان جدا کرد. هر چند که طرح نواصولگرایی در همان نطفه خفه شد و قالیباف در این ماًموریتی که برای خود تعریف کرده بود، ناکام ماند. با این توضیح که عدم همراهی اصولگرایان را نمی‌توان در این ناکامی نادیده گرفت.
اما وقتی قالیباف در روند انتخابات مجلس یازدهم به‌طور جدی وارد شد، اصولگرایان ترجیح را بر ائتلاف با او دیدند و ۴۸ ساعت مانده به دوم اسفند که روز راًی‌گیری بود بالاًخره بر سرِ یک لیست توافق کردند تا خیال اصولگرایان از برنده شدن راحت شود. هر چند که با رد صلاحیت گسترده اصلاح‌طلبان، توفیق جناح راست در انتخابات مجلس یازدهم معلوم بود.
به‌هرحال قالیباف توانست در انتخاباتی که یکی از کم‌راًی‌ترین انتخابات جمهوری اسلامی بود با ۱.۲۶۵.۲۸۷ به مجلس راه‌یافت و در سه‌سال اول هم با راًی بالایی به‌عنوان «رئیس مجلس» انتخاب شد. اما این توفیق نه‌تنها رابطه قالیباف با اصولگرایان را بهتر نکرد، بلکه فاصله روز به‌روز بیشتر شد. به‌طوریکه راًی او در سال سوم انتخابات هیاًت رییسه کاهشی چشمگیر داشت!  تا «بیشتر شدن فاصله اصولگرایان با قالیباف» عیان‌تر شود.
سیسمونی گیت، پایان راه؟
به‌گزارش انتخاب ضربه‌ای که سیسمونی گیت به او وارد کرد، از ضربه‌ای که عیسی شریفی زد، شدیدتر بود. قالیباف می‌دانست که ساده زیستی مسئولان مدعی انقلابی گری از چه درجه‌ای از اهمیت برخوردار است. او اگر حتی بتواند خرج خودش را از عیسی شریفی جدا کند، اما از زن و فرزندش نمی‌تواند جدا کند.
قالیباف در جریان جلسه غیرعلنی تلاش کرد، زن و دخترش با زن و دخترش اعلام مخالفت کند، همچنان که در مورد عیسی شریفی مدعی است که این ماجرا به او مربوط نیست.
او فکر می‌کند این بار نیز می‌تواند با سکوت کردن در رسانه‌ها وعدم پرداختن به موضوع باعث فراموشی مساله شود. اما نمی‌داند که این بار رقیبش از درون جریان اصولگرایی است.
بایکوت توسط صدا و سیما
۱۴ تیر ۱۴۰۱ محمدباقر قالیباف به استان کهکیلویه و بویراحمد سفر کرد. اما این سفر بازتاب چندانی در میان رسانه‌های اصولگرا و حتی صداوسیما نداشت.
اولین بار که قالیباف در سال ۹۹ در قامت رئیس مجلس به سفر استانی رفت، رسانه‌های اصولگرا آنچنان به این سفر پرداختند که گویی تنها مسئولی بوده که به یک منطقه از کشور سفر کرد. سرشاخه‌های جریان سایبری در فضای مجازی شروع به تبلیغ برای قالیبافی کردند که او را «مدیر جهادی» می‌خواندند و برای پیراهن خاکی، پوتین‌ها و ریش‌هایش توییت زدند.
قالیباف هم اشتباه‌هایی دارد
داریوش قنبری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب با گفتن اینکه «قالیباف دوست دارد از اصولگرایان فاصله بگیرد» ادامه داد: محمد باقر قالیباف در دوره‌ای که سیاست‌ورزی را شروع کرده بود، داشت خودش را فردی تکنوکرت نشان بدهد و در کل باتوجه به همین مساًله سعی‌اش را به‌گرفت تا به‌جناح چپ نزدیک شود. اما او به‌یکباره در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ به‌یکباره ضدیت با اصلاح‌طلبان را مبنا قرار داد تا بکله نماینده اصلی جریان اصولگرایی در انتخابات باشد. البته اصولگرایان در آن مقطع رئیسی را بر او ترجیح دادند تا نقشه‌های قالبیاف به باد برود.
نماینده ادوار مجلس در ادامه گفت: همچنین اصولگرایان مخالفتی جدی با روحیه تکنوکراتی قالیباف دارند و به‌همین دلیل بین این چهره و تندروهای اصولگرا فاصله زیادی وجود دارد که بعد از آغاز به‌کار مجلس یازدهم بر این فاصله افزوده شده است. با این توضیح که خودش هم بدش نمی‌آید از جریان اصولگرایی فاصله بیشتری داشته باشد تا تحت‌‌‌تاًثیر حاشیه‌نشینی این گروه قرار نگیرد.
او افزود: قالیباف دنبال این است تا خودش از به‌کل از جمع اصولگرایان جدا شود و به‌همین دلیل با پیگیری بحث نواصولگرایی فضایی جدید و البته مستقلی به‌وجود بیاورد که در این کار هم موفق نشد. او در حالی رئیس مجلس است که در جمع اصولگرایان مقبولیت زیادی ندارد و تکلیفش با جریان اصلاحات هم اظهرمن‌الشمس است.
داریوش قنبری در پایان گفت: قالیباف هدف مهمش این بود که بتواند به‌عنوان رئیس‌جمهوری به پاستور برسد، اما به‌نظر می‌رسد او برای همیشه  در رسیدن به این هدف ناکام مانده است.‌

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.