تاریخ انتشار : یکشنبه 8 مرداد 1402 - 8:25
کد خبر : 135940

رقابت انتخاباتی در اردوگاه «پنج ضلعی» اصولگرایان

رقابت انتخاباتی در اردوگاه «پنج ضلعی» اصولگرایان

آرمان شرق-گروه سیاست:در این بین ائتلاف احتمالی لاریجانی-قالیباف می‌تواند بخشی از جریان معرض را همراه خود پای صندوق‌های رای بیاورند. در واقع این جریان همواره اطراف چهره‌های اصلاح‌طلب تجمع می‌کنند. در این آرایش باید به نمایندگان طرفدار دولت هم اشاره‌ای داشته باشیم که همانند مجلس یازدهم در مجلس آینده هم حضور خواهند داشت.»

رقابت انتخاباتی در اردوگاه «پنج ضلعی» اصولگرایان

آرمان امروز، گروه سیاسی: با نزدیک شدن به انتخابات اسفند ماه، رفته رفته شاهد خطکشی‌هایی در جناح‌های سیاسی هستیم. بیش از هر طیفی این اصولگرایان هستند که با تنوع بیشتر و البته تحرک بیشتر، خود را برای انتخابات آماده می‌کنند. رقابت در این اردوگان را باید در ۵ ضلع تکفیک شده بررسی کنیم. در این گزارش به جریان‌های شاخص اردوگاه اصولگرایی خواهیم پرداخت که از جمله مهمترین آنها باید به پنج جریان «علی لاریجانی»، «ابراهیم رییسی»، «محمدباقر قالیباف»، «محمود احمدی‌نژاد» و البته «جبهه پایداری» اشاره کنیم. اگر چه از هم اکنون نمی‌توانیم درصد مشارکت را پیش‌بینی کنیم ولی با حضور این جریان‌‌ها روی کاغذ می‌توانیم رقابت نزدیکی را بین آنها پیش‌رو داشته باشیم. در این مورد یکی از نمایندگان پیشین مجلس در گفت‌وگو با «آرمان امروز» معتقد است که احتمالا رقابت در اردوگاه اصولگرایی با دوقطبی بین جبهه پایداری و ائتلاف لاریجانی و قالیباف ادامه خواهد یافت البته اگر محمود احمدی‌نژاد وارد میدان نشود.

ائتلاف اصولگرایان علیه «جبهه پایداری»

«احمد بخشایش»، سیاستمدار و تحلیلگر مسایل سیاسی در پاسخ به این سوال که چینش «جناح اصولگرا» را برای رقابت در دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی که قرار است در اسفند ماه برگزار شود، به‌خبرنگار «آرمان امروز» می‌گوید: «در حال حاضر با دوقطبی جدیدی در مورد رقابت‌های انتخاباتی روبه‌رو هستیم. این دوقطبی بین آنهایی است که در انتخابات شرکت می‌کنند و آنهایی که به دلیل اعتراضات برنامه‌ای برای حضور ندارند. طیف معترض بیشتر گرایش به جریان اصلاحات دارد و اگر جبهه اصلاحات برنامه‌ای برای حضور نداشته باشند رقابت در اردوگاه اصولگرایی بسیار حساس و نفس‌گیر خواهد بود. پیش از ورود به بحث باید به این موضوع هم اشاره کنیم که به‌دلیل مشکلات معیشتی و اقتصادی که دولت نتوانست سروسامانی به این حوزه بدهد در کل باید شاهد کاهش آمار مشارکت باشیم.»

او با تفکیک طیف‌های مهم اصولگرایی و اینکه در انتخابات با چه چهره‌ای وارد صحنه خواهد شد، ادامه می‌دهد: «رقابت‌های انتخاباتی در شهرستان‌های کوچک و شهرهای بزرگ مانند تهران و … متفاوت است زیرا هرچه سهمیه‌ها و تعداد نمایندگان در حوزه‌ها کمتر می‌شود رقابت از قالب حزبی به قالب قومی و قبیله‌ای گرایش بیشتری دارد. به‌عنوان مثال نمی‌توانیم بگوییم که رقابت جبهه پایداری برای حوزه انتخاباتی که یک نماینده دارد با طیف نواصولگرا بسیار حساس و نفس‌گیر خواهد بود.

ولی همین موضوع در خصوص حوزه تهران و … با حساسیت خاصی دنبال می‌شود. باتوجه به این توضیح تحلیل امروز ما در مورد شهرهای بزرگ است. به‌صورت عمده باید بگوییم که اردوگاه اصولگرایی دوشاخه شده است. در یک سمت اصولگراهای تندرو و سنتی هستند که تاکید می‌کنند باید به‌عنوان سرلیست وارد فضای انتخاباتی شود مانند جبهه پایداری و دیگر اصولگراهای سنتی که در این طیف حضور دارند. در مقابل این‌ها باید به سه طیف دیگر اشاره کنیم که شاخه «علی لاریجانی»، «محمدرضا باهنر» و «محمدباقر قالیباف» اشاره کنیم که آنها را معتدل‌های اردوگاه می‌دانیم. در این جناح می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که به احتمال زیاد بین این سه جریان، به‌خصوص لاریجانی و قالیباف در برابر جبهه پایداری ائتلافی شکل خواهد گرفت. اگر این ائتلاف شکل بگیرد باید شاهد دو جریان متفاوت در اردوگاه اصولگرایان باشد که برای اولین بار می‌توانند رقابت خوبی با یکدیگر داشته باشند.

ناگفته نمانید که در این بین ائتلاف احتمالی لاریجانی-قالیباف می‌تواند بخشی از جریان معرض را همراه خود پای صندوق‌های رای بیاورند. در واقع این جریان همواره اطراف چهره‌های اصلاح‌طلب تجمع می‌کنند. در این آرایش باید به نمایندگان طرفدار دولت هم اشاره‌ای داشته باشیم که همانند مجلس یازدهم در مجلس آینده هم حضور خواهند داشت.»

نماینده پیشین مجلس در پاسخ به این سوال که طیف نزدیک به «محمود احمدی‌نژاد» چه نقشی در انتخابات اسفند ماه خواهند داشت، اضافه می‌کند: «چهره‌های نزدیک به رییس دولت‌های نهم و دهم با باقی اصولگرایان متفاوت هستند. تاکنون به این صورت بود که تنها در انتخابات ریاست جمهوری با در راس قرار گرفتن احمدی‌نژاد وارد صحنه می‌شدند در غیر این صورت آنها آنقدر با جبهه پایداری نزدیکی دارند که می‌توانند به راحتی در لیست‌ آنها قرار بگیرند. توجه داشته باشید که اگر احمدی‌نژاد قصد ورود به انتخابات را داشته باشد می‌تواند بازی را برهم بزند. حضور او می‌تواند خبر ویژه انتخاباتی باشد. زیرا هوادارنی دارد که می‌توانند جو انتخابات در اختیار بگیرند چون آنها همواره نشان دادند که نسبت به او متعصب هستند. در انتخابات ۱۴۰۰ مشاهده کردیم با وجود نزدیک به ۲ و نیم میلیون رای به نام او از صندوق خارج شد. شاید صلاحیت او را در انتخابات ریاست جمهوری را تایید نکنند ولی او می‌تواند برای انتخابات اسفند در صحنه حضور داشته باشد.»

جریان شناسی اصولگرایان

«منصور حقیقت‌پور»، مشاور علی لاریجانی و نماینده سابق مجلس در پاسخ به این سوال که باتوجه به فضای سیاسی موجود کدام جریان‌های سیاسی برای انتخابات فعال‌تر هستند و آرایش این جریان‌ها را به چه نحوی می‌بینید؟ به فارس می‌گوید: «تحرک عمده در پنج جریان اصول‌گرا است، پنج تا جریان اصول‌گرایی خود را برای ۳۰ هفته دیگر تا انتخابات آماده می‌کنند.

به خاطر حاکم بودن فضای یاس که در دوره‌های گذشته وجود داشته است، ما جوش و خروشی را در جریان اصلاحات نمی‌بینیم. پنج گروهی که در حال حاضر فعالیت می‌کنند، بدین گونه است، یک جریانی را امروز پایداری‌ها شکل داده‌اند و جلو می‌روند، یک جریانی را آقای قالیباف جلو می‌برد و رهبری می‌کند، یک جریانی را شریان جلو می‌برد، یک جریانی را آقای رییسی جلو می‌برد و یک جریانی را آقای احمدی‌نژاد جلو می‌برد.

۴ تا از این گروه‌ها قطعاً فعالیت جدی در انتخابات دارند اما اینکه خود آقای احمدی‌نژاد شرکت کند مشخص نیست اما به هر حال خیلی از نیروهای آقای احمدی‌نژاد امروز در دولت هستند و تا جایی که بنده اطلاع دارم بعضی افراد در دولت هم هستند که برای انتخابات مشغول برنامه‌ریزی هستند. هر دولتی هم که باشد این کار را انجام می‌دهد و دولت آقای رییسی هم دوست دارد که یک مجلس هماهنگ با خود داشته باشد. البته برخی در جریان راست نگران حضور لاریجانی بعد از ائتلاف با اصلاح‌طلبان هستند.»

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.