تاریخ انتشار : دوشنبه 17 آبان 1400 - 23:34
کد خبر : 82545

رتبه بندی معلمان در صحن مجلس/حذف همترازی رتبه بندی با استادان دانشگاه

رتبه بندی معلمان در صحن مجلس/حذف همترازی رتبه بندی با استادان دانشگاه

آرمان شرق- دولت درآمد لازم برای اجرای رتبه‌بندی مشابه دانشگاهیان را ندارد و دیوان محاسبات اعلام کرده است منبع مالی که در بودجه در نظر گرفته شده است ۴۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته و ۲۰ دستگاه به آن وصل هستند که فقط پاداش پایان خدمت ۱۵ هزار میلیارد تومان نیاز دارد. بنابراین دولت فعلاً ۲۵ هزار میلیارد تومان را پذیرفته که برای ۶ ماه امسال حدود ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان می شود.

مدتی است که موضوع لایحه رتبه ­بندی معلمان در مجلس و دولت و بین فرهنگیان مورد بحث است و در این لایحه علاوه بر بحث معیشت معلمان ، ارتقاء جایگاه و شأن مقام معلم و افزایش صلاحیت­های حرفه ­ای معلمان مورد توجه است ولی هیچ گاه نظام رتبه­ بندی معلمان به معنای واقعی اجرایی نشده است.

در روزها و هفته ­های گذشته پیگیری­ های زیادی در خصوص اجرای کامل رتبه­ بندی توسط معلمان انجام شده و آنچه خواسته ­ی واقعی آنان است اجرای کامل رتبه بندی به میزان افزایش حقوق به اندازه ۸۰ درصد اعضای هیأت علمی دانشگاههاست؛ آنچه مجلس و سازمان برنامه و بودجه اعلام می کند این است که در سال جاری بودجه لازم برای تحقق رتبه بندی کامل وجود ندارد و اجرای کامل رتبه ­بندی باعث رشد پول و تورم می شود.

در جلسه علنی یکشنبه ۹ آبان مجلس شورای اسلامی ادامه بررسی لایحه «نظام رتبه‌بندی معلمان» در دستورکار صحن قرار گرفت و نمایندگان به بررسی ماده ۴ این لایحه پرداختند.

در جریان بررسی این ماده، با تذکر یکی از نمایندگان در خصوص وجود ابهامات متعدد در این ماده و مواد بعدی در زمینه مدارک تحصیلی فرهنگیان و نوع محاسبه آن در نظام رتبه‌بندی و با وارد دانستن تذکر از سوی رئیس مجلس، ارجاع لایحه «نظام رتبه‌بندی معلمان» به کمیسیون آموزش و تحقیقات جهت رفع ابهام به رأی گذاشته شد که نمایندگان با ۱۹۵ رأی موافق از مجموع ۲۳۲ نماینده حاضر در صحن با ارجاع این لایحه به کمیسیون موافقت کردند. به این ترتیب، از ماده ۴ تا انتهای لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان به کمیسیون آموزش و تحقیقات بازگشت. گفتنی است، مواد یک و دو و سه این لایحه در جلسات گذشته مجلس بررسی و تعیین تکلیف شده بود.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در هنگام رأی‌گیری برای ارجاع این لایحه تأکید کرد: کمیسیون آموزش و تحقیقات ظرف مدت ۱۰ روز این ابهامات را بررسی و اصلاح کند و لایحه را مجددا به صحن مجلس ارائه دهد.

علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در حاشیه جلسه علنی یکشنبه ۹ آبان مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به جلسه غیرعلنی امروز صبح مجلس بیان کرد: در این جلسه رئیس سازمان برنامه و بودجه از موافقت دولت با تخصیص ۲۵ هزار میلیارد تومان برای اجرای رتبه‌بندی معلمان خبر داد و رئیس مجلس شورای اسلامی نیز این موضوع را به نمایندگان اعلام کرد. در ادامه در جلسه علنی مجلس ماده ۴ این لایحه مورد بررسی قرار گرفت اما به دلیل ابهام موجود دوباره به کمیسیون آموزش و تحقیقات بازگشت.

وی در ادامه اظهار کرد: کمیسیون نیز در جلسه امروز و سه‌شنبه خود ابهامات موجود را مرتفع کرده و ان شاءالله از یکشنبه آتی مجدداً در صحن مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. به احتمال قوی تا آخر هفته آتی این لایحه در مجلس نهایی می‌شود و سپس یک هفته در شورای نگهبان خواهد بود و پس از ابلاغ نیز مدتی تهیه آیین‌نامه آن از سوی دولت به طول خواهد انجامید. اما در ظرف ۴۵ روز آینده نهایی خواهد شد.

یک نماینده مجلس گفت: از دولت خواسته‌ایم ابهامات موجود پیرامون تعداد مشمولان لایحه رتبه‌ بندی معلمان و میزان بار مالی این لایحه برای دولت را بر طرف کند

تعداد مشمولان طرح رتبه‌ بندی معلمان همچنان در هاله‌ای از ابهام

احمد علیرضا بیگی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس، در خصوص جزئیات جلسه‌ی غیر علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با روسای سازمان‌های برنامه و بودجه و اداری استخدامی اظهار کرد: نمایندگان دولت در این جلسه اعلام کردند که لایحه‌ی پیشنهادی برای رتبه‌ بندی معلمان در مجلس دچار تغییرات زیادی شده است و ۴۴ هزار میلیارد تومان هزینه به کشور تحمیل خواهد شد که این امر موجب افزایش پایه‌ی پولی، تحمیل گرانی و تورم به مردم می‌شود.

وی ادامه داد: رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس سازمان اداری و استخدامی معتقد بودند تغییرات در لایحه‌ی رتبه‌ بندی معلمان در سقف ۲۵ هزار میلیارد تومان انجام شود و فراتر نرود.

وی خاطرنشان کرد: دولت نمی‌خواهد لایحه‌ رتبه‌ بندی معلمان را اعاده کند، چون تبعات اجتماعی دارد و دولت سیزدهم برای معلمان احترام زیادی قائل است.

بیگی افزود: رئیس سازمان برنامه و بودجه معتقد بود لایحه‌ی رتبه‌ بندی معلمان باید در چارچوب بودجه‌ی تعیین شده در مجلس به تصویب برسد درحالیکه اعداد متفاوتی در مورد مشمولین این لایحه اعلام شده است که بین ۶۰۰ هزار تا ۹۰۰ هزار نفر است که این اختلاف ۳۰۰ هزار نفری عدد قابل توجهی است.

وی گفت: ما در این جلسه از دولت خواستیم ابهامات موجود پیرامون تعداد معلمان مشمول این لایحه و میزان بار مالی این لایحه برای دولت را بر طرف کند.

وی اضافه کرد: دولت و مجلس معتقد هستند این لایحه باید در سقف بودجه‌ی پیشنهادی به تصویب برسد تا باعث آزردگی جامعه آموزش و پرورش نشود. زیرا در صورتی که مجلس هزینه‌ها را افزایش دهد، دولت ناچار به استرداد لایحه خواهد شد.

نماینده‌ی مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید تکلیف این لایحه قبل از تصویب بودجه مشخص شود تا دولت با نگاه جامع‌تری لایحه‌ی بودجه‌ی سال ۱۴۰۱ را به مجلس ارائه کند.

بیگی در پایان گفت: دولت معتقد است بعد از تصویب رتبه‌ بندی معلمان، فرهنگیان بازنشسته نیز مطالباتی خواهند داشت که تغییرات مورد نظر در حقوق بازنشستگان نیز اعمال شود. پس از آن‌ها نیز کارمندان دولت مطالباتی خواهند داشت لذا دولت خواستار نگاه جامع نمایندگان به این لایحه است چراکه اگر هزینه‌های جدیدی به بودجه تحمیل شود، ضریب جینی افزایش یافته و فقر به گروه‌های ضعیف جامعه تحمیل می‌شود.

حذف همترازی رتبه بندی معلمان با اساتید دانشگاه
دولت اعلام کرد اگر اعتبار مورد نیاز رتبه‌بندی بیشتر از این مقدار باشد نمی‌تواند آن را بپذیرید و درخواست دولت بازگشت به لایحه اصلی رتبه‌بندی بود یعنی همان لایحه‌ای که دولت قبل تدوین کرد و آنچه روز گذشته در کمیسیون آموزش مجلس نهایی شد، مشابه لایحه است.

روز نو :عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه ۲۵ هزار میلیارد تومان بودجه رتبه‌بندی برای یک سال است، گفت: با مصوبه کمیسیون، معلمان با اساتید دانشگاه سنجیده نمی‌شود و در هر رتبه‌ای که قرار بگیرند درصدی به حقوق آنها اضافه می‌شود.

مهرداد ویس‌کرمی درباره رتبه‌بندی معلمان اظهار کرد: لایحه رتبه‌بندی به دلیل ابهامات متعدد به کمیسیون آموزش مجلس بازگشت و در این کمیسیون چندین جلسه با حضور کارشناسان دولت برگزار شد که نظر شفاف خود را بیان کردند، آقای میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در این جلسه گفت که بیش از ۲۰ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان نمی‌توانند برای رتبه‌بندی پرداخت کنند و تلقی کمیسیون آموزش این بود که این رقم برای ۶ ماهه دوم امسال است اما در جلسات بعدی سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد این رقم برای یک سال است.

وی افزود: دولت اعلام کرد اگر اعتبار مورد نیاز رتبه‌بندی بیشتر از این مقدار باشد نمی‌تواند آن را بپذیرید و درخواست دولت بازگشت به لایحه اصلی رتبه‌بندی بود یعنی همان لایحه‌ای که دولت قبل تدوین کرد و آنچه روز گذشته در کمیسیون آموزش مجلس نهایی شد، مشابه لایحه است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه در جلسه کمیسیون، تطبیق حقوق معلمان با استادیاران دانشگاه‌ها را مطرح کردم و بیش از یک ساعت بحث شد، گفت: اعلام کردم، رتبه معلمان در ضرایب مختلف با استادیاران دانشگاه‌ها تطبیق داده شود اما رأی نیاورد، بحث رئیس کمیسیون این بود که اصل ۷۵ شده و شورای نگهبان آن را رد می‌کند.

ویس‌کرمی ادامه داد: ماده ۷ لایحه رتبه‌بندی که ابهام بین مدرک و رتبه را داشت، اصلاح شد و معلمان در رتبه‌های یک تا پنج قرار گرفته و ارتباط با دانشگاه‌ها را حذف کردند. برابر نظر اعضای کمیسیون برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم ۲۵ درصد، مربی معلم ۴۵ درصد، استادیار معلم ۶۰ درصد، دانشیار معلم ۷۰ درصد و استاد معلم ۷۵ درصد به مجموع حقوق فعلی آنها اضافه می‌شود.

وی گفت: توقف در رتبه‌ها برای نخبگان به جای ۵ سال، ۳ سال و برای معلمان شاغل در مناطق محروم، مرزی و عشایری ۴ سال خواهد بود، همچنین حقوق معلمان نباید از ۸۰ درصد حداقل حقوق آموزشیاران دانشگاه‌ها کمتر باشد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: دولت درآمد لازم برای اجرای رتبه‌بندی مشابه دانشگاهیان را ندارد و دیوان محاسبات اعلام کرده است منبع مالی که در بودجه در نظر گرفته شده است ۴۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته و ۲۰ دستگاه به آن وصل هستند که فقط پاداش پایان خدمت ۱۵ هزار میلیارد تومان نیاز دارد. بنابراین دولت فعلاً ۲۵ هزار میلیارد تومان را پذیرفته که برای ۶ ماه امسال حدود ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان می شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.