تاریخ انتشار : شنبه 22 مرداد 1401 - 23:43
کد خبر : 110075

جزئیاتی از پیشنهاد اروپا به ایران برای احیای برجام

جزئیاتی از پیشنهاد اروپا به ایران برای احیای برجام

آرمان شرق-گروه بین الملل:در متن پیشنهادی آمده است: “افراد غیرآمریکایی که با افراد ایرانی که در فهرست تحریم ها نیستند، داد و ستد کنند، صرفا به این دلیل که این افراد ایرانی تراکنش های جداگانه ای با ایرانی هایی که در فهرست تحریم ها هستند (از جمله با سپاه پاسداران، مقام های رسمی آن یا

آرمان شرق-گروه بین الملل:در متن پیشنهادی آمده است: “افراد غیرآمریکایی که با افراد ایرانی که در فهرست تحریم ها نیستند، داد و ستد کنند، صرفا به این دلیل که این افراد ایرانی تراکنش های جداگانه ای با ایرانی هایی که در فهرست تحریم ها هستند (از جمله با سپاه پاسداران، مقام های رسمی آن یا زیرشاخه ها و شعبه های آن) داشته اند، در معرض تحریم قرار نمی گیرند.”

جزئیاتی از پیشنهاد اروپا به ایران برای احیای برجام

جزئیاتی از پیشنهاد اروپا به ایران برای احیای برجام

نویسنده: ماتیو کارنیشینگ MATTHEW KARNITSCHNIG

بر پایه نکات کلیدی پیش نویس متنی که پولیتیکو آن را مرور کرده، پیشنهاد اروپا برای احیای توافق هسته ای ایران با قدرت های جهانی، تحریم های آمریکا علیه سپاه پاسداران را خفیفتر می کند و راه را برای تهران هموار می سازد تا از تحقیق بیشتر درباره سایت های هسته ای اش پرهیز شود. بر اساس متن پیشنهادی، رئیس جمهوری آمریکا آماده است تا امتیازاتی فراتر از آنچه انتظار می رفت، واگذار کند تا توافقی به دست آید- بویژه با کاهش فشار بر سپاه پاسداران که آمریکا آن را در فهرست تروریستی قرار داده است.

با این همه، در پی انتشار نسخه اولیه این گزارش، راب مالی در بیانیه ای به پولیتیکو، تکذیب کرد که آمریکا معیارها یا قوانین خود در اعمال تحریم ها را دگرش داده باشد. وی گفت: “روشن بگویم: ما در هیچ مذاکره ای درباره تغییر دقت نظر تحریم ها یا شناسایی مشتریان یا دیگر استانداردهای اعمال تحریم ها که با بازگشت کامل دوجانبه به اجرای برجام باقی می مانند، شرکت نداشته ایم. هر گزارشی که مغایر این باشد، قطعا نادرست است.”

هرچند پیشنهاد اروپا که توسط جوزف بورل و در هماهنگی نزدیک با مقام های آمریکایی تدوین شده، تحریم ها علیه سپاه را رسما بر نمی دارد اما شدیدا تاثیر آنها را محدود می کند. در چارچوب متن پیشنهادی، اروپایی ها و دیگر غیرآمریکایی ها می توانند با نهادها و شرکت های ایرانی که با سپاه “تراکنش” داشته اند، داد و ستد کنند بی آنکه نگران اجرای تحریم های آمریکا باشند مشروط بر اینکه شریک اولیه (مستقیم) داد و ستد، در فهرست تحریم های آمریکا قرار نداشته باشد.

در متن پیشنهادی آمده است: “افراد غیرآمریکایی که با افراد ایرانی که در فهرست تحریم ها نیستند، داد و ستد کنند، صرفا به این دلیل که این افراد ایرانی تراکنش های جداگانه ای با ایرانی هایی که در فهرست تحریم ها هستند (از جمله با سپاه پاسداران، مقام های رسمی آن یا زیرشاخه ها و شعبه های آن) داشته اند، در معرض تحریم قرار نمی گیرند.”

این عبارت پردازی، به اروپایی هایی که داد و ستد گسترده ای در سراسر ایران دارند – کشوری که در آن تعامل با سپاه تقریبا ناگزیر است – اجازه می دهد به تجارت خود بپردازند. یک دیپلمات در این باره یادآور شد که این عبارت پردازی همچنین نشان می دهد که نهادهای سپاه هم می توانند صرفا با انجام داد و ستد از مسیر واسطه ها و شرکت های پوسته که درجه ای از تفکیک را بوجود می آورد، از تحریم های آمریکا بگریزند و محدودیت های آمریکا برای شرکت ها و افراد غیرآمریکایی را بی اثر کنند.

یک سخنگوی اتحادیه اروپایی از اظهار نظر درباره محتوی این پیشنهاد خودداری کرد اما رابرت مالی و دیگر مقام های آمریکا، و نیز برخی کارشناسان تحریم ها – با این ایده جدل دارند که معیارهای تحریم ها، تضعیف شده باشد. با این حال، مقام های ارشد آمریکایی از رفتن به جزئیات زبان نگارشِ پیش نویس این پیشنهاد خودداری کردند.

یک مقام ارشد دولت بایدن افزود: “ما در ملاء عام مذاکره نمی کنیم و درباره اطلاعاتی هم که به رسانه ها درز کرده است، نظر نمی دهیم. ما به دقت در حال مطالعه پیشنهاد نهایی اتحادیه اروپایی هستیم و پاسخمان را همان گونه که خواسته شده است، خواهیم داد. می دانید که چگونه اتحادیه اروپایی این متن را به عنوان تلاش نهایی شان برای یک سازش میان طرفین، پیشنهاد داد؛ هیچکس نباید شگفت زده شود که این کار نیازمند تصمیم های دشوار توسط همه طرف های گفت وگوست.”منبع: پولتیکوی اروپا / تحریریه دیپلماسی ایرانی

پیشنهاد‌ آغاز توافق از ۱۳۵ روز بعد از امضا و افزایش ضمانت از یک سال به ۲ سال

امیرآبادی فراهانی گفت: مسئله‌ای که موجب طولانی شدن مذاکرات شده است، نبود تضمین کافی و عدم شفافیت غرب می‌باشد. وی تصریح کرد: در این عرصه همچنین پیشنهاد‌هایی مثل آغاز توافق از ۱۳۵ روز بعد از امضا که به آبان ماه و زمان انتخابات کنگره خواهد رفت و بحث ضمانت یکساله که ایران می‌خواهد ۲ ساله بشود مطرح است.

امیرآبادی فراهانی گفت :‌ مسئله ای که موجب طولانی شدن مذاکرات شده است ، نبود تضمین کافی و عدم شفافیت غرب می باشد.

به گزارش «انتخاب»؛ احمد امیرآبادی فراهانی ظهر امروز بیست و دوم مردادماه در نشستی با مدیران رسانه های استان قم گفت: وضعیت مذاکرات به شکلی است که ایران تا کنون حسن نیت خود را ثابت کرده است ولی طرف آمریکایی در خصوص مسایلی همچنان غیرشفاف عمل می کند.

به نوشته ایسنا، وی افزود: مشکلاتی که امروز صنایع ما با آن درگیر هستند و مرتبط به مشکلات برجامی است، نزدیک به ۱۰ تا ۱۵ درصد است. چون امروز که نفت ما در مقداری که اعلام شده فروش می رود و باید تلاش کنیم که به هدفگذاری رشد هشت درصدی اقتصادی برسیم که اگر با اثرگذاری درست توافق و بهره مندی از آثار اقتصادی آن، قطعا این رشد اقتصادی گسترده خواهد بود و مطمنا سد محکمی در مقابل تورم خواهد بود.

وی تصریح کرد: در این عرصه همچنین پیشنهاد هایی مثل آغاز توافق از ۱۳۵ روز بعد از امضا که به آبان ماه و زمان‌ انتخابات کنگره خواهد رفت و بحث ضمانت یکساله که ایران می خواهد ۲ ساله بشود مطرح است.

امیرآبادی بیان کرد: سپاه پاسداران چالش اصلی مذاکرات نیست و اصلا به عنوان چالش نمی توان از آن نام برد و بزرگترین مسئله پیش رو ضمانت جهت انجام تعهدات می‌باشد. زیرا این تعهدات باید به شکلی باشد که ایران بتواند از منافع اقتصادی آن بهره مند شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.