تاریخ انتشار : جمعه 20 مهر 1397 - 13:47
کد خبر : 43818

این خوراکی سرشار از چربی های غیراشباع شده است

آرمان شرق:روغن کنجد یکی از انواع روغن‌های گیاهی است که برای سلامتی مفید است. متخصصان تغذیه به دو دلیل این روغن را دوست دارند یکی به خاطر این‌ که سرشار از چربی‌های غیراشباع است (نوع خوبی از چربی که سطح کلسترول بد را پایین می‌آورد) و دیگر اینکه حاوی مقدار بسیار کمی چربی اشباع شده

آرمان شرق:روغن کنجد یکی از انواع روغن‌های گیاهی است که برای سلامتی مفید است. متخصصان تغذیه به دو دلیل این روغن را دوست دارند یکی به خاطر این‌ که سرشار از چربی‌های غیراشباع است (نوع خوبی از چربی که سطح کلسترول بد را پایین می‌آورد) و دیگر اینکه حاوی مقدار بسیار کمی چربی اشباع شده است (نوع بدی از چربی‌ که برای بدن مضر است).
به گزارش آرمان شرق به نقل از بهداشت نیوز: دانه کنجد بیشترین میزان روغن را در بین دانه‌های روغنی دیگر داراست اما با وجود این تولید آن بسیار کمتر از دانه‌های دیگر نظیر سویا و آفتابگردان است. روغن کنجد به عنوان یک روغن با قیمت و کیفیت بالا شناخته می‌شود. این روغن بیشترین مقاومت و ماندگاری را در بین روغن‌های خوراکی با درصد بالای چربی غیراشباع دارد. در ادامه با خواص و ویژگیهای روغن کنجد آشنا می شویم:

۱-روغن کنجد، یک روغن گیاهی و استخراج‌شده از دانه‌های کنجد است که از قدیم در جنوب هند برای پخت و پز از آن استفاده می‌شده و می‌شود. این روغن برای طعم‌دادن به غذا در آشپزی چینی، ژاپنی و کره‌ای نیز کاربردهای فراوانی دارد. به هر حال این روغن از آسیا به سایر نقاط دنیا معرفی شده و خواص فراوانی را به آن نسبت می‌دهند.

۲-روغن کنجد از منابع ویتامین E محسوب می‌شود و سرشار از منیزیم، کلسیم، مس، روی و ویتامین B6 است. مقدار کلسیم موجود در نصف پیمانه کنجد، ‌سه برابر بیشتر از شیر در همان مقدار است. به دلیل داشتن عنصر مس، مصرف این روغن به درمان آرتروز کمک می‌کند، روی و کلسیم هم احتمال ابتلا به پوکی استخوان را به حداقل می‌رساند و منیزیم موجود در آن از سلامت سیستم تنفسی بدن محافظت می‌کند.
خواندن مقاله “وقتی مفاصل با ما راه نمی آیند مروری بر بیماری آرتروز” را به شما توصیه می کنیم.

۳-روغن کنجد از بهترین گزینه‌های انتخابی برای کسانی است که از فشار خون بالا رنج می‌برند. این روغن دارای اسیدهای چرب امگا ۶ و امگا ۹ است و به این دلیل در دمای اتاق مایع باقی می‌ماند. روغن کنجد ترکیب‌هایی به نام سیزامین و سزاملین دارد که دریافتشان به تنظیم فشار خون کمک می‌کند. البته منیزیم موجود در این روغن نیز در تنظیم فشار خون موثر است.

۴-شهرت روغن کنجد به خاطر مقاومت در برابر اکسید شدن آن است. یکی از دلایل این مقاومت بیش از حد به خاطر وجود توکوفرول در این روغن است و میزان آن در روغن کنجد ۱۲۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم است. در بین اقسام مختلف ایزومرهای توکوفرول، گاما توکوفرول قوی‌ترین آنتی اکسیدان موجود در روغن‌ها می‌باشد.
این خاصیت آنتی اکسیدانی، ماندگاری این روغن را در برابر حرارت در مقایسه با روغن‌های دیگر بسیار افزایش داده است. مقاومت اکسیداتیو روغن کنجد در برابر حرارت ۱۱۰ درجه سانتی‌گراد ۱۷/۵ ساعت می‌باشد که این روغن را در دسته روغن‌های با مقاومت بالا قرار می‌دهد. همچنین نقطه دود این روغن ۲۲۶ درجه سانتی‌گراد می‌باشد. شایان ذکر است مقاومت حرارتی روغن‌های مخصوص سرخ کردنی در همین دما حداکثر ۱۴ ساعت می‌باشد. لذا از این روغن می‌توان در مصارف سرخ کردنی عمیق با طیب خاطر استفاده نمود. البته برخی از انواع آن برای سرخ‌کردن مناسب نیست. مثلا روغن کنجد با رنگ روشن نقطه دود بالایی دارد و برای همین منظور می‌توان آن را برای سرخ‌کردن عمیق (طولانی‌مدت) موادخوراکی استفاده کرد اما روغن کنجد تیره‌رنگ برای سرخ‌کردن طولانی‌مدت مناسب نیست و فقط می‌توان آن را به عنوان چاشنی سالاد یا پخت و پز معمولی به کار برد.

۵-روغن کنجد دارای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی نیز است به همین دلیل عادت به مصرف آن می‌تواند به بهداشت دهان و دندان کمک کند زیرا باکتری‌های مضر دهانی را از بین می‌برد و احتمال پوسیدگی دندان‌ها را به حداقل ممکن می‌رساند.

۶-یکی از دلایل ابتلا به بیماری‌های قلبی، ورود رادیکال‌های آزاد به بدن و آثار منفی آنها بر عروق خونی است. روغن کنجد به دلیل داشتن سیزامولین و سیزامین که خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی دارد، از گرفتگی عروق جلوگیری و حتی به کاهش شدت این مشکل کمک می‌کند.

۷-بررسی‌ها نشان داده‌اند دریافت روزانه ۱۰۰ میلی‌گرم منیزیم که در این روغن به مقدار قابل ملاحظه‌ای وجود دارد، تا ۱۲ درصد احتمال ابتلا به سرطان (به‌خصوص سرطان کولون یا روده بزرگ) را کاهش می‌دهد بنابراین افرادی که مستعد ابتلا به این بیماری هستند، بهتر است این روغن را در رژیم غذایی‌شان بگنجانند.

۸-افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، بهتر است روغن کنجد مصرف کنند زیرا بررسی‌ها نشان داده منیزیم موجود در این روغن به کاهش قند خون افراد دیابتی کمک می‌کند.

۹-خواص ذکر شده در مورد روغن کنجد بدین معنا نیست که شما آزادید هر چه قدر که می‌خواهید از آن در طی یک روز استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که کالری همه‌ی روغن‌ها یکسان است؛ یعنی هر ۵ گرم آن که معادل یک قاشق چای خوری می‌شود، چیزی حدود ۴۵ کیلوکالری انرژی دارد. پس مراقب باشید تا با مصرف بی رویه‌ آن دچار اضافه وزن و در پی آن دچار مشکلات و بیماری‌های مختلف نشوید.

۱۰-روغن کنجد را باید در ظروف تیره‌رنگ و به‌خصوص شیشه‌ای ریخت، در ظرف را محکم بست و آن را در کنار اجاق گاز نگذاشت. به این ترتیب احتمال اکسیدشدن اسیدهای چرب غیراشباع موجود در این روغن به حداقل ممکن خواهد رسید

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.