تاریخ انتشار : دوشنبه 21 اسفند 1402 - 9:12
کد خبر : 150039

ورود نتانیاهو به خط قرمز بایدن؟

ورود نتانیاهو به خط قرمز بایدن؟

آرمان شرق-گروه بین الملل: جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به ظاهر صبر و طاقتش از نحوه رویکرد نخست وزیر اسرائیل در هدایت جنگ علیه حماس به سر آمده و با لحن تند‌تری نسبت به وی سخن می‌گوید.جو بایدن در تازه‌ترین اظهارات خود در این خصوص به صراحت گفته است که بنیامین نتانیاهو با سیاستی که نسبت به جنگ غزه در پیش گرفته، بیش از آن که به اسرائیل کمک کند به آن آسیب وارد می‌رساند.

ورود نتانیاهو به خط قرمز بایدن؟

آرمان امروز-سرویس بین الملل: جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به ظاهر صبر و طاقتش از نحوه رویکرد نخست وزیر اسرائیل در هدایت جنگ علیه حماس به سر آمده و با لحن تند‌تری نسبت به وی سخن می‌گوید.جو بایدن در تازه‌ترین اظهارات خود در این خصوص به صراحت گفته است که بنیامین نتانیاهو با سیاستی که نسبت به جنگ غزه در پیش گرفته، بیش از آن که به اسرائیل کمک کند به آن آسیب وارد می‌رساند.

اگرچه رئیس‌جمهوری آمریکا حق اسرائیل را برای دفاع از خود و حمله متقابل به حماس به رسمیت می‌شناسد اما در عین حال اعلام کرده است که خواستار توجه بیشتر به جان انسان‌های بی‌ گناهی است که به دلیل اقدامات صورت گرفته از بین می ‌روند.

جو بایدن شامگاه شنبه ۹ مارس ۲۰۲۴ موضعی‌گیری قاطعانه‌تری نسبت به نوع عملکرد دولت کنونی در هدایت جنگ غزه داشت و نوک تیز انتقاد‌های خود را این بار به صورت آشکار به سوی بنامین نتانیاهو نشانه گرفت.

رئیس جمهوری آمریکا علاوه بر آنکه نخست وزیر اسرائیل را فردی مضر و آسیب‌رسان برای مدیریت جنگ در کشورش خواند، در اظهاراتی «مبهم» از خط قرمز‌هایی سخن به میان آورد که ایالات متحده نسبت به تحولات جاری در غزه بر آن تاکید دارد.

جو بایدن در مصاحبه با شبکه ان‌بی‌سی ضمن اشاره به این موضوع که نخست وزیر اسرائیل «حق دفاع از اسرائیل و حمله نظامیان به حماس را دارد» تاکید کرد که با این حال لازم است بنیامین نتانیاهو «به جان انسان‌های بی‌گناهی که به دلیل اقدامات انجام شده از دست می‌روند، توجه بیشتری بکند.»

خبرنگار ان‌بی‌سی در این مصاحبه از جو بایدن در خصوص «خط قرمزی» به نام رفح سوال کرد و اینکه آیا اسرائیل باید در حملات خود به غزه آن را مد نظر داشته باشد یا خیر؟

رئیس جمهوری دموکرات ۸۱ ساله در پاسخ به این سوال گفت: « بله این یک خط قرمز است.» وی بدین ترتیب به صراحت دولت اسرائیل را از اقدام نظامی در شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه که دست کم یک میلیون و سیصد هزار آواره فلسطینی را در خود جای داده، بر حذر داشت.

جو بایدن اما در همین راستا تاکید کرد که همواره در کنار اسرائیل خواهد بود و دفاع از این کشور برای وی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

آقای بایدن در ادامه ضمن تاکید بر تعهد خود برای حمایت از اسرائیل گفت که در عین حال خط قرمزی وجود ندارد که بخواهد برای آن به طور کامل ارسال سلاح به اسرائیل را متوقف کند زیرا در این صورت توانایی‌های دفاعی اسرائیل از بین می‌رود و گنبد آهنین دیگر برای محافظت از اسرائیلی‌ها کارایی نخواهد داشت. کمک‌های آمریکا برای عملکرد سامانه دفاعی پیشرفته گنبد آهنین در اسرائیل که امکان رهگیری راکت‌ها و موشک‌ها را فراهم می کند، بسیار حیاتی است.

جو بایدن اما در ادامه سخنان خود به نحوه پیشرفت جنگ در غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: « با این حال خطوط قرمزی وجود دارد…امکان ندارد ۳۰ هزار فلسطینی دیگر جان خود را از دست بدهند.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین از دادن پاسخ صریح به سوالی در باره احتمال انجام سفر دیگری به اسرائیل پس از سفر قبلی در ماه اکتبر، اندکی پس از حمله حماس، که در جریان آن در پارلمان اسرائیل سخنرانی کرد، طفره رفت.

جو بایدن همچنین در این مصاحبه نشان داد که دیگر همانند قبل ناامیدی خود را نسبت به رئیس دولت کنونی اسرائیل پنهان نمی‌کند.

رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه گذشته پس از سخنرانی در کنگره، در حالی که میکروفون‌ ها هنوز باز بود، حین صحبت با یک سناتور دموکرات بر ضرورت افزایش کمک‌ها بشردوستانه به غزه تاکید کرده و در اشاره به بنیامین نتانیاهو گفته بود که او «بالاخره باید بفهمد.» جو بایدن همچنین با تأکید بر لزوم برقراری آتش‌بس گفت که منظور وی در ابتدا توقف درگیری‌ها در غزه به مدت شش هفته است.

مسدود شدن مسیر صدور روادید برای بسیاری از امدادگران بین‌‌المللی چالش تازه‌ای برای روند رسیدگی به شرایط انسانی وخیم حاکم بر غزه است که پیش‌تر با بازرسی‌های مرزی دست و پاگیر و بمباران‌های بی‌امان اسرائیل تشدید شده بود.

به گفته سه مسئول ارشد سازمان‌های امدادرسان و نیز نهادی که بیش از ۸۰ گروه امدادرسان را نمایندگی می کند، مقامات اسرائیلی صدور ویزاهای جدید یا تمدید ویزاهای قدیمی را برای کارمندان خارجی سازمان‌های بین‌المللی غیردولتی که اغلب در سمت‌های مدیریتی فعالیت می‌کنند، متوقف کرده‌اند.

فاریس عروری، مدیر انجمن آژانس‌های بین‌المللی توسعه می‌گوید که از زمان آغاز جنگ در هفت اکتبر تا پنجنشبه گذشته ۵۷ مورد ویزای اختصاص داده شده به امدادگران در غره منقضی شده و ۴۲ روادید دیگر طی چند هفته دیگر منقضی خواهد شد؛ این در حالیست که امدادگران مشغول فعالیت در سرزمین‌های فلسطینی هستند.

به گفته وی، درخواست برای صدور ۵۰ روادید جدید به منظور جذب کارکنانی که بتوانند به بهتر شدن شرایط بشردوستانه در غزه و کرانه باختری کمک‌ کنند تاکنون به جایی نرسیده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.