تاریخ انتشار : یکشنبه 7 اردیبهشت 1399 - 19:02
کد خبر : 57416

وام یک میلیون تومانی “این جیب به آن جیب”

وام یک میلیون تومانی “این جیب به آن جیب”

آرمان شرق_جواد مرشدی:این روزها که کرونا عالم گیر شده بسیاری از کشورهای جهان برای حمایت از شاغلین بیکار شده دست به کار شده‌اند.در کشور ما نیز دولت وعده و وعید هایی برای پرداخت وام به کسب و کار های آسیب دیده از کرونا داده که کماکان صاحبان این دسته از مشاغل پس از مراجعه به

آرمان شرق_جواد مرشدی:این روزها که کرونا عالم گیر شده بسیاری از کشورهای جهان برای حمایت از شاغلین بیکار شده دست به کار شده‌اند.در کشور ما نیز دولت وعده و وعید هایی برای پرداخت وام به کسب و کار های آسیب دیده از کرونا داده که کماکان صاحبان این دسته از مشاغل پس از مراجعه به بانک ها با شرایط دشوار دریافت این تسهیلات آشنا می شوند ،شرایطی که بر آورده کردن آن هر مطالبه گری رانه تنها گله مند بلکه پشیمان نیز می کند. این روزها یک ضامنِ بابِ میل به دُری کمیاب تبدیل شده و چه بسا پیدا کردن چند ضامن برای مشاغل بیشتر آسیب دیده نایاب تر. فروردین را غالبا با شعار در خانه بمانیم سپری کردیم ،اما چه در خانه ماندنی وقتی پولی در بساط نیست .حتی برای رعایت شیوه نامه های بهداشتی.بخش اعظم کسبه که تعطیل بودند و در خانه ماندند و تا جای ممکن از جیب خوردند،حقوق بگیران هم شاید تا دهه اول سال دوام آوردند، اما سایرین چه کردند؟ اگر چه دولت اعلام کرد برای کارگران روز مزد و دستفروشان برنامه کمک معیشتی دارد ولی آیا همه آنها به درستی شناسایی شدند؟ علاوه بر اینها کسان دیگری هم هستند که مصدر کاری نیستند و تنها از طریق فعالیت روزانه امرار معاش می کنند .آن روزها در حالی که برخی از کشور ها برای حمایت از بیکاران بخشی از حقوق آنها را پرداخت می کردند جملگی ذکر شدگان برای در خانه ماندن چشم براه  کمکی از سوی دولت روحانی بودند اما هیچ خبری نشد جز کمک به همان بخش اندکی از نیازمندان و کارگران . روز های خیلی سخت سپری شد و مردم هم به اصطلاح در خانه ماندند.

پیامک بدهید یارانه بگیرید

فروردین از نیمه گذشت و تعطیلات دولتی هم رو به اتمام بود که رئیس جمهور نوید پرداخت وام یک میلیون تومانی به سرپرستان هر خانوار یارانه بگیر را داد ،اما شرطها و شروطها.پیامک بدهید تا یارانه بگیرید،آن هم فقط با خط بنام سرپرست خانوار ، غافل از اینکه هنوز هستند کسانی که گوشی همراه ندارند و یا خط بنام خودشان نیست.انتقال خط کارت ملی می خواهد و هنوز کارت ملی خیلی ها تعویض نشده .مشکل برخی دو تا شد.یارانه بگیران به تکاپو افتادند ،همراه اول و ایرانسل هم از سیم کارت های رایگان گفتند اما دریغا که در دفاتر خبری از دریافت آنی سیم کارت نبود و باید ثبت نام میکردند و در انتظار پست می ماندند . فروردین را با صف های عریض و طویل در دفاتر پیش خوان دولت و همراه اول و ایرانسل به پایان رساندیم و حدود ۶ میلیون خانوار در دور اول نتوانستند پیامک دهند و در انتظار دور بعد ماندند.روزهای ابتدایی اردیبهشت را با قبض آب و قطع شدن تلفن های ثابت بدهکار آغاز کردیم ،خبر ها نیز حاکی از در راه بودن قبوض برق و گاز است .قبض هایی که بنا به دستور رئیس جمهور اگر در اسفند ماه به بهانه کرونا پرداخت نگردیدند باعث عدم بهره مندی مشترکین نگردید و تنها بدهی گذشته شدند. با نگاهی اجمالی به زمان پرداخت این وام یک میلیونی و سررسید قبض های انرژی و مخابرات به نظر می رسد دولت قصد دارد ضمن باز ستادن طلب خود از مردم با اندک کمکی در ماه مبارک گوی سبقت حمایت را از کشور های دیگر برباید ،غافل از اینکه به زعم خیلی ها این کمک “این جیب به آن جیب “ است .حالا  با کشورهایی که به افراد تازه بیکار شده حقوق پرداخت می کنند آشنا می شوید:

اسپانیا
به گفته نادیا کالوینیو، وزیر اقتصاد اسپانیا این کشور برای حمایت از بخش های مختلف اقتصاد این کشور حدود ۲۴۰ میلیارد یورو تخصیص داده که بخشی از این مبلغ صرف ارایه یارانه نقدی به افراد بیکار شده بر اثر کرونا خواهد شد.

 آلمان
هر چند بسته به سیاست های حمایتی ایالت های مختلف، میزان پرداختی های دولت به بیکاران در ۱۶ ایالت مختلف این کشور با یکدیگر یکسان نیست اما افراد بیکار شده بر اثر کرونا می توانند تا ۵۶۰۰ یورو در ماه از دولت حقوق بیکاری دریافت کنند.

هلند
در هلند شرکت هایی که حداقل با ۲۰ درصد کاهش در متوسط درآمد خود مواجه شده باشند می توانند از دولت برای دریافت وام تقاضا کنند. دولت هم چنین حداکثر تا ۹۰ درصد حقوق افراد بیکار شده را به آن ها پرداخت خواهد کرد.

 دانمارک
دولت برای ترغیب شرکت ها به تعدیل نکردن نیروها متعهد شده است بین ۷۵ تا ۹۰ درصد حقوق کارکنان و حداکثر تا سقف ۳۲۸۸ دلار در ماه را به مدت ۱۳ هفته پرداخت کند. دولت دانمارک اعلام کرده است تا ۱۳ درصد کل تولید ناخالص داخلی این کشور را به مقابله با پیامدهای کرونا اختصاص خواهد داد.

انگلیس
دولت انگلیس که پیشتر از رساندن مخارج خود به بالاترین سطح ۶۵ سال اخیر خبر داده بود از پرداخت وجه نقد به شاغلین بیکار شده بر اثر کرونا تا سقف ۸۰ درصد حقوق آن ها خبر داده است.

 فرانسه
در فرانسه دولت تا سقف ۱۶۰۰ دلار در ماه به افراد بیکار شده حقوق پرداخت می کند. دولت هم چنین از تخصیص ۵۰ میلیارد یورو بودجه برای حمایت از کسب و کارها خبر داده است.

بلژیک
در بلژیک نیز که یکی از بالاترین مرگ و میرها بر اثر کرونا را در اروپا دارد، دولت تا سقف ۱۴۰۰ دلار در ماه به افراد بیکار شده بر اثر کرونا حقوق پرداخت می کند.

 آمریکا
این کشور علاوه بر پرداخت حقوق به بیکاران به تمام خانوارها نیز بسته به تعداد آن ها یارانه کرونایی پرداخت می کند. این مبلغ بین ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار در ماه متغیر خواهد بود.

 هنگ کنگ
با وجود تاثیرپذیری نسبتا کم اقتصاد هنگ کنگ از کرونا در مقایسه با سایر کشورهای آسیای شرقی، دولت از پرداخت نصف حقوق کارکنان بیکار شده بر اثر کرونا به آن ها خبر داده است.

ژاپن
دولت ژاپن نیز به مانند آمریکا علاوه بر پرداخت بخشی از حقوق شاغلین بیکار شده، به خانوارها نیز یارانه نقدی پرداخت می کند که مبلغی حدود ۹۰۰ دلار است.

منبع ارقام :ایسنا

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.