تاریخ انتشار : پنجشنبه 20 مهر 1402 - 8:13
کد خبر : 140578

ایمیدرو؛ پیشتاز مسئولیت اجتماعی

ایمیدرو؛ پیشتاز مسئولیت اجتماعی

آرمان شرق-گروه اقتصاد:پروژه انتقال آب دریای عمان به استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی با اهداف سه گانه و راهبری ایمیدرو وارد فاز عملیاتی شده است و این سازمان با اجرای این پروژه عملاً در راستای انجام وظایف مسئولیت اجتماعی، به یک سازمان پیشرو در این زمینه تبدیل شده است.

ایمیدرو؛ پیشتاز مسئولیت اجتماعی

ایمیدرو فعالیت های زیادی را در حوزه محیط‌ زیست معادن انجام داده است. به عنوان مثال در سال ۱۳۹۳ حدود ۷۷ میلیارد تومان در بخش بهبود عملکرد محیط‌ زیست از سوی این سازمان سرمایه گذاری شده است و این موضوع یک روند مدوام و پیوسته داشته و در سال جاری نیز سرمایه گذاری قابل قبولی در حوزه محیط زیست معادن و صنایع معدنی داشته است و خود را کمک حال سازمان محیط‌ زیست در بخش معدن و صنایع معدنی می‌داند

 

پروژه انتقال آب دریای عمان به استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی با اهداف سه گانه و راهبری ایمیدرو وارد فاز عملیاتی شده است و این سازمان با اجرای این پروژه عملاً در راستای انجام وظایف مسئولیت اجتماعی، به یک سازمان پیشرو در این زمینه تبدیل شده است.

به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، از اهداف این پروژه می‌توان به آبگیری و نمک زدایی برای ظرفیت نهایی روزانه ۲.۴ میلیون متر مکعب آب شیرین اشاره کرد.همچنین تامین و انتقال آب برای ظرفیت ۲۸۰ میلیون متر مکعب در سال به سه استان شرقی (در فاز نخست) از اهداف این پروژه به شمار می‌رود.از سوی دیگر احداث نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت ۵۰۰x۲ مگاوات یک واحد برای فاز نخست و واحد دوم جهت فاز توسعه از راهبرد‌های اصلی پروژه محسوب می‌شود.هدف از اجرای پروژه انتقال آب دریای عمان به استان های شرق، شیرین سازی و انتقال آب در مجموع به میزان سالیانه ۸۰۰ میلیون متر مکعب است که با راهبری ایمیدرو و شرکت های بزرگ معدن و صنایع معدنی عملیاتی می‌شود.طرح توسعه پروژه های نمکزدایی و انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به استان های واقع در فلات مرکزی و شرق کشور که بزرگترین پروژه آبی جهان نیز محسوب می شود، با حمایت رهبر معظم انقلاب از سال ۱۳۹۷ کلید خورد. ایشان فرمودند: “انجام این طرح بسیار مهم است وارد شوید و جدا دنبال کنید”.رهبر معظم انقلاب همچنین در خطاب اخیر به مسوولان تأکید کردند که «همه راه‌ها برای تأمین آب سیستان و بلوچستان باید پیموده شود». ایشان فرمودند «مساله آب زابل خیلی اهمیت دارد. همه کارها، همه راه‌ها باید پیموده شود برای اینکه حق مردم در مورد آب تأمین بشود و ان شالله خواهد شد. این کارها خواهد شد. کارهای زیادی انجام‌گرفته؛ کارهای زیادی هم پیشروی ما است که باید انجام بگیرد.»

پیام رهبر انقلاب، ندای امید آفرینی به توسعه پایدار شرق کشور است و ایمیدرو در لبیک به فرمایشات معظم له، تلاش کرده تا آب دریا را به کام این منطقه شیرین کند. هدف از اجرای پروژه انتقال آب دریای عمان به استان های شرق، شیرین سازی و انتقال آب در مجموع به میزان سالیانه ۸۰۰ میلیون متر مکعب است که در فاز نخست این پروژه، شیرین سازی حدود ۲۸۰ میلیون مترمکعب در سال هدفگذاری شده است.این پروژه با راهبری ایمیدرو و شرکت های بزرگ معدن و صنایع معدنی عملیاتی می شود. پروژه انتقال آب دریای عمان به استان های خراسان جنوبی و رضوی و سیستان و بلوچستان اختصاص دارد و طول مسیر آن یک هزار و ۳۴۲ کیلومتر خط اصلی است.شرکت های گل گهر، فولاد مبارکه، ملی صنایع مس ایران، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، گهر زمین، فولاد خراسان و اپال پارسیان از سهامداران آن هستند که سرمایه گذاری در پروژه سه میلیارد و ۵۵۰ میلیون دلار است.در این راستا، شرکت تأمین آب صنایع و معادن (ایمواسکو) با حمایت وزارت صمت و با مشارکت بخش خصوصی در سال ۱۳۹۹ با هدف تأمین آب مورد نیاز صنایع و معادن استان‌های شرقی کشور با سرمایه ثبتی معادل ۱۵ هزار میلیارد ریال تأسیس شد و رسالت اجرای طرح نمک‌زدایی و اجرای خط چهارم طرح ملی انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی را برعهده گرفت.پروژه ای که هم اینک با پیشرفت فیزیکی ۱۲,۸۴ درصد و پیشرفت برنامه‌ای ۸.۲۶ درصد همراه است. ظرفیت آبگیری در دو فاز ۴.۲ میلیارد مترمکعب در سال و آبگیر گام نخست با ظرفیت ۱.۲ میلیارد مترمکعب در سال است. گام اول نمک‌زدایی ۲۸۰ میلیون مترمکعب در سال و ظرفیت نیروگاه بر اساس مجوز گاز اخذ شده ۹۲۰ مگاوات است.مساحت سایت های آبگیری، شیرین‌سازی و نیروگاه ۲۶۴ هکتار است که ظرفیت شیرین‌سازی در فاز اول ۲۸۰ میلیون مترمکعب در سال خواهد بود.

در بخش مسیرسازی خط انتقال آب باید به این نکته اشاره کرد که طول کل خط انتقال یک هزار و ۳۴۰ کیلومتر خط اصلی و ۱۳۸ کیلومتر انشعاب است که تا کنون یک هزار و ۳۰۹ کیلومتر مسیرسازی به پیمانکاران واگذار شده است و ۷۲۴ کیلومتر مسیرسازی انجام شده است.در بخش لوله‌گذاری خط انتقال آب هم این نکته قابل‌توجه است که طول کل لوله‌گذاری موردنیاز یک هزار و ۴۶۵ کیلومتر است که تا کنون ۲۴۶ کیلومتر به پیمانکاران واگذاری شده و ۵۵۰ شاخه از آن انجام شده است.پروژه انتقال آب دریای عمان به اصفهاندر پروژه انتقال آب دریای عمان به اصفهان، هدف شیرین سازی و انتقال آب در مجموع به میزان ۶۰۰ میلیون متر مکعب در سال است که فاز نخست آن به شیرین سازی حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب در سال به استان اصفهان اختصاص دارد. طول مسیر این طرح یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر است.شرکت های شرکت فولاد مبارکه، شرکت ذوب آهن، اتاق بازرگانی اصفهان، پالایشگاه نفت اصفهان، سازمان همیاری شهرداری های استان اصفهان، شهرداری اصفهان و شرکت فلز تدارک فولاد مبارکه در آن سهامدار هستند. میزان سرمایه گذاری در این پروژه ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار است. ابَرپروژه انتقال آب به استان‌های مختلف از جمله استان صنعتی اصفهان می‌تواند زمینه‌ساز توسعه روزافزون مجموعه‌های بزرگ و کوچک تولیدی، رونق کسب و کار، جهش تولید، درآمدزایی و اشتغالزایی باشد. از سویی دیگر، توسعه صنایع از جمله فولاد در سطح کلان و دیگر مجموعه‌های تولیدی بزرگ و کوچک در زُمره برنامه‌ها و سیاست‌های مدیران و تصمیم‌گیران است و همین امر می‌طلبد که منابع آب تازه‌ای به این مناطق اضافه شود زیرا با منابع موجود نمی‌توان از پسِ نیاز بخش‌های مختلف بویژه صنعت و تولید برآمد.فاز اول این طرح (خط ۳) از سیرجان تا اصفهان است که هزینه اجرای این فاز ۲۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است. طول مسیر آن ۵۲۰ کیلومتر بوده و در همه قطعات از اصفهان تا سیرجان مناقصه برگزار و پیمانکار اجرایی مستقر شده است.هم اکنون عملیات اجرایی در بیش از ۲۴ جبهه کاری در مسیر در حال انجام است. ۵۲۰ کیلومتر بازگشایی مسیر (R.O.W) در خط شمالی اصفهان انجام شده و همچنین ۳۰۸ کیلومتر تولید لوله، ۴۲۰ کیلومتر حفاری کانال، ۲۱۴ کیلومتر لوله ورودی کارگاه ها و عملیات اجرایی ۲ مخزن و یک ایستگاه پمپاژ انجام شده است.

فاز دوم طرح برپایه این گزارش، فاز دوم این طرح (خط۶) از ساحل سیریک تا سیرجان است که هزینه اجرای فاز دوم ۱۱۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است و به منظور انتقال تا ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب از دریای عمان تعریف شده است.طول مسیر این طرح ۴۳۴ کیلومتر است که تاکنون عملیات نقشه برداری هوایی مسیر انجام شده، بازگشایی مسیر آغاز شده و تملک ساحل سیریک و آماده سازی برای آغاز عملیات اجرایی آبگیر و آب شیرین کن و نیروگاه به انجام رسیده است.اقدامات محیط زیستی ایمیدروایمیدرو بازوی اجرایی سازمان حفاظت محیط‌زیست در حوزه معادن و صنایع معدنی است.

ایمیدرو فعالیت های زیادی را در حوزه محیط‌ زیست معادن انجام داده است. به عنوان مثال در سال ۱۳۹۳ حدود ۷۷ میلیارد تومان در بخش بهبود عملکرد محیط‌ زیست از سوی این سازمان سرمایه گذاری شده است و این موضوع یک روند مدوام و پیوسته داشته و در سال جاری نیز سرمایه گذاری قابل قبولی در حوزه محیط زیست معادن و صنایع معدنی داشته است و خود را کمک حال سازمان محیط‌ زیست در بخش معدن و صنایع معدنی می‌داند و تلاش بر اصل حمایت و حفاظت از محیط‌ زیست است؛ در این راستا از هیچ فعالیتی فروگذار نیست تا بتواند الزامات و استانداردهای سازمان محیط‌ زیست کشور را به درستی رعایت کنند و این یک اصل کلیدی و پذیرفته شده در این سازمان است و براساس آن پروژه‌های بهبود عملکرد خود را تعریف می کند. در نتیجه این فرآیند پیوسته خواهد بود و هیچ کجا قطع نخواهد شد.با توجه به اینکه در معادن و صنایع معدنی مانند سایر بخش ها چالش ها و معضلات محیط زیستی وجود دارد، به عنوان نمونه مباحث همچون هوا، آب‌ و فاضلاب، مدیریت پسماند، خاک، صوت و … را در این بخش شاهد هستیم. در نتیجه تنها در یک حوزه تمرکز نشده و تلاش بر کنترل و کاهش آلودگی های در تمامی زمینه ها است. در این رابطه در مجتمع سنگ‌آهن سنگان احداث یک پارک جنگلی ۱۱۴ هکتاری را با ایجاد سیستم آبیاری تحت فشار برای سال آینده در دستورکار داریم. همچنین یکی از بزرگترین تصفیه‌خانه‌های فاضلاب بهداشتی در این مجتمع در حال احداث است که سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.همچنین به استناد ماده ۱۹۲ برنامه پنج ساله پنجم توسعه ایران سامانه پایش مدوام و برخط (آنلاین) در شرکت آلومینای ایران (در ۹ دودکش)، مجتمع کک سازی و پالایش قطران زرند (یک دودکش)، منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس (سامانه آنلاین محیطی)، مجتمع سنگ آهن سنگان (سامانه آنلاین محیطی) در سال ۱۳۹۵ نصب و راه‌اندازی شده است.

همچنین در بسیاری از واحدهای تابعه این سازمان سیستم تصفیه فاضلاب بهداشتی و صنعتی ایجاد و راه اندازی شده است که پساب خروجی آن نیز در بخش مصارف غیر شرب مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال مجتمع طلای زرشوران، مجتمع سنگ آهن میشدوان و … البته ایجاد و توسعه فضای سبز نیز برای رعایت الزمات قانونی در دستورکار قرار دارد و سیستم مدیریت پسماند در تمامی واحدها پیاده شده است.به طورکلی در ایمیدرو تنها روی یک موضوع متمرکز نبوده‌ایم. در تمامی حوزه‌ها فعالیت‌های مرتبط با محیط‌ زیست در حال انجام است.تلاش ایمیدرو  بر حفاظت و حمایت از گونه‌های گیاهی و جانوری بوده و تمام سعی می شود تا تعارضات به منابع طبیعی و مناطق چهارگانه حفاظت شده نباشد.به طور کلی با توجه به پیشرفت علم و فناوری آینده بهتر از امروز پیش‌بینی می‌شود و باید شرایط استفاده از این دانش و فناوری ایجاد شود که بتوان از آنها استفاده کرده و آنها را بومی‌سازی کرد.

ایمیدرو تا به امروز مذاکراتی را با شرکت‌ها و کشورهای خارجی داشته و برای برخی از پروژه ها از قبیل احداث بندر پارسیان، شرکت زغال سنگ البرز مرکزی و … در حال استفاده از خدمات مشاورین خارجی است.دانش محیط زیستی در اختیار است و ایمیدرو جزو سازمان‌هایی است که به خوبی به بخش محیط‌ زیست پرداخته است. در نتیجه می‌توان این گونه بیان کرد که بخش محیط‌ زیست از سایر بخش‌های ایمیدرو عقب نمانده است.

اقدامات ایمیدرو و واحدهای تابعه در حوزه مسئولیت های اجتماعی

 این اقدامات با هدف توجه به محیط اجتماعی مناطق معدنی و صنایع معدنی، رعایت اخلاق حرفه ای کار،‌ امور زیست محیطی، اقتصادی و انجام امور خیریه، انجام شده است.
 در این گزارش، عملکرد شرکت های ملی فولاد، تهیه و تولید مواد معدنی، مناطق ویژه خلیج فارس، پارسیان و لامرد، آلومینای ایران، طلای زرشوران،‌ مجتمع سنگان، فولاد آلیاژی، فولاد خراسان و  در حوزه مسوولیت اجتماعی منعکس شده است.

بازسازی راه ها توسط “تهیه و تولید”

شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران اقداماتی در راستای ایفای نقش مسئولیت های اجتماعی خود در مجموعه های سرب و روی انگوران، طلای موته، کک سازی زرند، فروکروم سبزوار، سنگ آهن پیربکران، سرب نخلک و فسفات اسفوردی و … داشته است. از جمله این اقدامات که بیش از ۳۰ مورد را شامل می شود می توان به بازسازی جاده های روستایی شیخلر، ساغرچی، گلابلو، نصیر آباد و … اشاره کرد.

شرکت ملی فولاد و طرح های استانی

شرکت ملی فولاد ایران در مجموعه های فولادی نی ریز، سپیددشت، آذربایجان و میانه اقداماتی در امر مسئولیت های اجتماعی داشته است که ۱۰ مورد را شامل می شود. از مهم ترین اقدامات شرکت ملی فولاد می توان به ایجاد فضای سبز و ارائه خدمات آموزشی به مردم منطقه و کمک به زلزله زدگان کرمانشاه اشاره کرد.

سنگان

۲۵ مورد از مسئولیت های اجتماعی مجتمع سنگان بخش های اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی را شامل می شود.

اقدامات منطقه خلیج فارس

همچنین منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس طی سال های ۹۲ تا ۹۶ در ۱۹ مورد اقدام به ایفای نقش مسئولیت های اجتماعی خود کرده است که از مهم ترین آن ها می توان به ثبت اشتغالزایی ۶ هزار نفری و ارایه خدمات ورزشی و زیرساختی در روستاهای خون سرخ و تیاب اشاره کرد.

منطقه پارسیان؛ اقدامات عمرانی

از سوی دیگر مجموعه صنایع انرژی بر پارسیان جنوب اقداماتی همچون تهیه و توزیع بسته های لوازم التحریر و لباس در مناطق محروم داشته است و همچنین انجام عملیات های عمرانی، راه سازی و خدماتی از دیگر اقدامات این مجموعه بوده است.

۴۳ مورد از اقدامات منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان حوزه های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی را شامل می شود که از جمله آن ها می توان به بهسازی معابر “چاهشور سفلی” و بهسازی مسیر ارتباطی روستای “کره زا” و همچنین کاشت گونه های گیاهی سازگار با شرایط اقلیمی در محیط پیرامون و سایت این مجموعه اشاره کرد.

سرمایه گذاری شرکت آلومینای ایران در حوزه مسئولیت های اجتماعی ۳ میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال اعلام شده است و شرکت طلای زرشوران در ۱۸ مورد با تامین برخی نیازهای مساجد روستاهای اطراف، ساخت یک دهنه پل نفر رو و اجرای گازکشی در مسیر تکاب در این امر نقش آفرینی داشته است.

شرکت فولاد آلیاژی ایران در ۳۲ بند مسئولیت های اجتماعی خود را تعریف کرد که از جمله مهم ترین آن ها می توان به ایجاد ۴۰۰ هکتار فضای سبز اشاره کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.