پرسپولیس در آستانه آغاز فصل جدید لیگ برتر، خود را برای یکی از مهم‌ترین تغییرات تاکتیکی سال‌های اخیر آماده می‌کند. شواهد به‌دست‌آمده از تمرینات سرخ‌پوشان نشان می‌دهد مهدی تارتار تصمیم گرفته با فاصله گرفتن از آرایش‌های رایج سال‌های گذشته، تیمش را با سیستم ۴-۳-۳ روانه میدان کند؛ تصمیمی که در صورت تداوم، می‌تواند سبک بازی پرسپولیس را به شکل محسوسی دگرگون کند.

سرخ‌پوشان طی سال‌های اخیر بیشتر با آرایش ۴-۴-۲ یا سیستم‌های نزدیک به آن به میدان می‌رفتند، اما اکنون کادر فنی به دنبال افزایش قدرت هجومی، استفاده گسترده‌تر از وینگرها و ایجاد تنوع بیشتر در حملات است. به همین دلیل، سیستم ۴-۳-۳ به عنوان گزینه اصلی در تمرینات مورد استفاده قرار گرفته و احتمال دارد نخستین آزمون جدی آن در دیدار تدارکاتی برابر آلانیا اسپور انجام شود.

اگر پرسپولیس در این مسابقه نیز با همین آرایش وارد زمین شود، می‌توان آن را نشانه‌ای جدی از تغییر رویکرد تاکتیکی مهدی تارتار برای فصل پیش رو دانست؛ تغییری که نه تنها چینش بازیکنان، بلکه شیوه مالکیت توپ، پرس از جلو و ساختار هجومی تیم را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

یکی از مهم‌ترین چالش‌های اجرای این سیستم، کیفیت خط میانی است. پرسپولیس در نقل‌وانتقالات تابستانی تلاش زیادی برای جذب احمد نوراللهی انجام داد، اما این انتقال نهایی نشد و حالا کادر فنی باید با نفرات موجود، ساختار جدید را پیاده کند.

در حال حاضر مارکو باکیچ، محمد خدابنده‌لو، پویا پورعلی، پوریا لطیفی‌فر، علیرضا عنایت‌زاده و یاسین سلمانی گزینه‌های خط هافبک پرسپولیس هستند. با وجود این، به نظر می‌رسد کادر فنی همچنان به دنبال جذب یک هافبک بازیساز و خلاق باشد تا اجرای کامل سیستم ۴-۳-۳ با کیفیت بالاتری انجام شود.

تغییر آرایش به این سیستم، نقش وینگرها را نیز پررنگ‌تر خواهد کرد. در سمت راست، مهدی محبی، امیرحسین محمودی و مهدی تیکدری برای حضور در ترکیب رقابت خواهند کرد و در جناح چپ نیز اوستون اورونوف و تیوی بیفوما گزینه‌های اصلی محسوب می‌شوند. البته احتمال جدایی بیفوما همچنان وجود دارد و این موضوع می‌تواند برنامه‌های نقل‌وانتقالاتی باشگاه را تحت تأثیر قرار دهد.

در خط حمله نیز دست مهدی تارتار کاملاً باز است. علی علیپور، ایگور سرگیف و پوریا شهرآبادی سه مهاجم تخصصی این تیم هستند که هر کدام ویژگی‌های متفاوتی دارند و می‌توانند بسته به شرایط مسابقه در ترکیب اصلی قرار بگیرند. این تنوع، انعطاف تاکتیکی بیشتری به پرسپولیس خواهد داد.

البته این نخستین بار نیست که پرسپولیس به سراغ سیستم ۴-۳-۳ می‌رود. در دوره حضور گابریل کالدرون نیز سرخ‌پوشان با چنین آرایشی فصل را آغاز کردند. هرچند شروع آن دوره با چند نتیجه دور از انتظار همراه بود، اما تیم در ادامه به هماهنگی لازم رسید و با ارائه فوتبال هجومی و استفاده مؤثر از وینگرها، عملکرد موفقی از خود به نمایش گذاشت و عنوان قهرمانی نیم‌فصل را به دست آورد.

حالا مهدی تارتار امیدوار است تجربه گذشته، این بار با سرعت بیشتری به نتیجه برسد و پرسپولیس بتواند بدون افت در هفته‌های ابتدایی، سبک جدید خود را تثبیت کند. استفاده از سه هافبک، دو وینگر سرعتی و یک مهاجم هدف، می‌تواند چهره متفاوتی از سرخ‌پوشان در فصل جدید لیگ برتر به نمایش بگذارد.

دیدار دوستانه برابر آلانیا اسپور، نخستین محک جدی این ایده تاکتیکی خواهد بود. نتیجه این مسابقه و کیفیت اجرای سیستم جدید، می‌تواند مسیر تصمیم‌گیری کادر فنی برای آغاز رسمی لیگ برتر را مشخص کند.