آرمان شرق-گروه اقتصاد:از ابتدای سال ۱۴۰۱ همسو با سیاستهایی همچون حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از سوی دولت سیزدهم، اقلام خوراکی پرشتاب در حال گران شدن هستند؛ بنابر آمار رسمی که از سوی مرکز آمار ارائه میشود، نرخ تورم سالانه اقلام خوراکی در مرداد امسال به ۲/ ۹۰درصد رسیده است و آمارهای غیررسمی از افزایش بیش از ۲۰۰درصدی قیمت این اقلام در ماههای اخیر حکایت دارد.
کالباس نیممیلیونی شد!
از ابتدای سال ۱۴۰۱ همسو با سیاستهایی همچون حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از سوی دولت سیزدهم، اقلام خوراکی پرشتاب در حال گران شدن هستند؛ بنابر آمار رسمی که از سوی مرکز آمار ارائه میشود، نرخ تورم سالانه اقلام خوراکی در مرداد امسال به ۲/ ۹۰درصد رسیده است و آمارهای غیررسمی از افزایش بیش از ۲۰۰درصدی قیمت این اقلام در ماههای اخیر حکایت دارد.گوشت و مرغ اولین کالاهای اساسی بودند که غول تورم آنها را از دسترس مردم دورکرد؛ آمارهای رسمی حاکی از آن است که سرانه مصرف گوشت در کشور به ۳ کیلوگرم رسیده است و کاهش این چنینی مصرف پروتئین میتواند تبعات جبرانناپذیری برای سلامت عمومی داشته باشد. با جهش قیمتها در بازار مرغ و گوشت، اقبال عمومی برای خرید سوسیس و کالباس افزایش یافت اما طولی نکشید تا زور تورم به قدرت خرید مردم چربید و سهم سوسیس و کالباس نیز در سبد خرید ایرانیان کمرنگ شد.
جهش ۱۹۰درصدی قیمت هاتداگ
در شهریور سال ۱۴۰۰ هر کیلوگرم هاتداگ ۹۰درصد گوشت در بازار ۱۱۴هزار تومان قیمت داشته است و در ۵ شهریور امسال هر کیلوگرم از این کالا ۳۳۱هزار تومان قیمت خورده است که حاکی از جهش ۱۹۰درصدی قیمت آن در بازه زمانی یکساله است. کوکتل گوشت و پنیر نیز در این بازه زمانی ۱۸۰درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است و هر کیلوگرم از این کالا از ۱۱۸هزار تومان در شهریور ۱۴۰۰ در حال حاضر به ۳۳۱هزار تومان رسیده است. در حالی که سوسیس در بازه زمانی یکساله نزدیک به ۲۰۰درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است اما میانگین قیمت کالباس در این بازه زمانی نزدیک به ۴۰۰درصد افزایش یافته است؛ هر کیلوگرم کالباس ۹۰درصد گوشت از ۱۱۸هزار تومان در شهریورماه ۱۴۰۰ امروز به ۵۰۰هزار تومان رسیده است. افزایش نرخها به کالباس نیممیلیونی ختم نمیشود؛ در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم سوجوک ۹۰درصد گوشت به ۴۹۹هزار تومان رسیده است و قیمت هر کیلوگرم چوریزو ۹۰درصد گوشت قرمز نیز به ۵۱۰هزار تومان رسیده است./ دنیایاقتصاد
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰