تاریخ انتشار : چهارشنبه 15 آذر 1402 - 7:52
کد خبر : 144343

جزئیات نامه ایران به شورای امنیت

جزئیات نامه ایران به شورای امنیت

آرمان شرق-گروه بین الملل:به نظر می رسد دیپلماسی که عمان، قطر و عراق به عنوان واسط بین ایران و آمریکا در پی گرفتند به نتیجه رسیده است و حداقل تنش ها در منطقه بیشتر نمی شود. البته مساله فقط تبادل زندانیان نبود و در مجموع آمریکایی ها نظر مثبتی نشان دادند تا بخشی از پول های ایران که در کشور های دیگر بلوکه شده است آزاد شود. این موضوع اتفاقی مثبت و رو به جلو بود و باید بدون این که وقفه ای بیشتر از این ایجاد شود، مذاکرات را از سر گرفت.

جزئیات نامه ایران به شورای امنیت

«آرمان امروز»از تکاپو برای تنش زدایی گزارش می دهد؛

 

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: امیرسعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل در نامه ‌ای به شورای امنیت اعلام کرد: علاوه بر نامه‌های قبلی ما، از جمله آخرین نامه‌های مورخ ۲۰ نوامبر ۲۰۲۳ ، مایلم با قاطعیت ادامه ادعاهای غیرمستند علیه جمهوری اسلامی ایران در نامه مورخ ۲۸ نوامبر ۲۰۲۳ نماینده دائم آمریکا را رد کنم.

در همین راستا، بار دیگر تاکید می‌کنم که جمهوری اسلامی ایران در هیچ اقدام یا حمله ‌ای علیه نیروهای نظامی آمریکا حضور نداشته است. ایران این ادعاهای بی ‌اساس را تلاشی عمدی از سوی ایالات متحده، کشور اشغالگر، برای توجیه و جرم‌ زدایی تجاوزکارانه و نقض جدی قوانین بین ‌المللی و منشور سازمان ملل متحد در جمهوری عربی سوریه و منطقه می‌ داند.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه نامه حاضر به عنوان سند شورای امنیت گردش کار شود.

در این راستا شنیده ها حاکی از آن است که این نامه به دنبال سلسله اقداماتی انجام شده تا تنش ها در منطقه افزایش پیدا نکند و مسیر برای گفت و گوها با غرب در سایر زمینه ها فراهم شود.

باید توجه داشت که این نامه پس از سفر وزیر خارجه عمان به تهران ارسال شده و به شکلی تمایل جدی ایران برای تنش زدایی را نشان می دهد.

با این وجود ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی گفت که بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان در سفر به تهران حامل پیام آمریکا برای ایران نبوده است.

او در نشست خبری خود با خبرنگاران و در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا وزیر خارجه عمان یک‌شنبه شب ۳ دسامبر در سفر به تهران حامل پیام آمریکا برای ایران بوده است، گفت: «خیر.»

وزیر خارجه عمان تا ساعت‌های پایانی یکشنبه شب با همتای ایرانی خود، حسین امیرعبداللهیان گفت و گوهای خصوصی و غیرعلنی داشته است.

اگرچه آقای امیرعبداللهیان در نشست مطبوعاتی مشترک خود با آقای البوسعیدی از برگزاری بیستمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و عمان در تهران در روز دوشنبه و به میزبانی وزیر صمت ایران خبر داد اما سفر وزیر خارجه عمان که با حملات جدید اسرائیل به نوار غزه هم‌ زمان شده، به گمانه ‌زنی‌ها درباره چرایی این سفر دامن زده است.

همچنین وزیر خارجه عمان در حالی به تهران سفر کرده که حملات پهپادی و موشکی گروه ‌های نیابتی ایران به اهداف نظامی اسرائیل و آمریکا در منطقه گسترده شده است.

البته تهران همواره اعلام کرده است که نیروی نیابتی در منطقه ندارد و هر یک از بخش‌ های «محور مقاومت» جداگانه و مستقل تصمیم می‌ گیرند اما کشورهای غربی ایران را مسئول حملات نیروهای این محور معرفی می‌ دانند.

تهران پس از جنگ غزه همواره از تبعات این جنگ سخن گفته است و در مقابل نیز آمریکا و کشورهای قدرتمند اروپایی به ایران و نیروهای نیابتی‌اش در صورت ورود به جنگ اسرائیل و حماس و توسعه جنگ در منطقه هشدار داده ‌اند.

پس از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل و آغاز جنگ غزه، همواره گزارش‌هایی در مورد تبادل پیام میان ایران و آمریکا منتشر شده است.

عمان همواره در گفت و گوهای غیررسمی تهران و واشنگتن مانند مذاکرات برجام و تبادل زندانیان آمریکا و ایران نقش محوری ایفا کرده است.

از همین رو اگرچه سفر آقای البوسعیدی به تهران می ‌تواند به دلیل نشست اقتصادی ایران و عمان باشد اما احتمال وجود دلایل دیگری نیز وجود دارد.

یکی از این دلایل شاید این باشد که آمریکا از طریق عمان تلاش دارد تا با انتقال پیام‌ های تهدیدآمیز به تهران، مانع حملات نیروهای نیابتی ایران به اهداف نظامی اسرائیل و آمریکا در منطقه شود و در مقابل نیز مسیرهایی برای تداوم مذاکره برای رفع تحریم ها ترسیم کند.

علی اصغر زرگر، تحلیلگر ارشد مسائل بین الملل در این رابطه می گوید: اخبار مختلفی وجود دارد، منابع دولتی ایران می گویند به مذاکرات ادامه می دهند و میز مذاکره را ترک نمی کنند. این اظهار نظر مقامات دولتی ایران است و نشان می دهد از طرف ایران تمایلی وجود دارد تا مذاکرات برجام تداوم پیدا کند و به نتیجه دلخواه برسد.

البته گفته شده بود مسائل توسعه ای و مالی و داخلی را به برجام گره نمی زنیم از این رو در خصوص مذاکره با امریکا حالتی بینابینی وجود دارد ولی تمایل به ادامه داشتن مذاکره قابل مشاهده است.

وی تصریح کرد: نظر من این است که نیاز به مذاکرات وجود دارد و باید برجام به این طریق به سرانجامی برسد.

به نظر می رسد دیپلماسی که عمان، قطر و عراق به عنوان واسط بین ایران و آمریکا در پی گرفتند به نتیجه رسیده است و حداقل تنش ها در منطقه بیشتر نمی شود.

البته مساله فقط تبادل زندانیان نبود و در مجموع آمریکایی ها نظر مثبتی نشان دادند تا بخشی از پول های ایران که در کشور های دیگر بلوکه شده است آزاد شود. این موضوع اتفاقی مثبت و رو به جلو بود و باید بدون این که وقفه ای بیشتر از این ایجاد شود، مذاکرات را از سر گرفت.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.