تاریخ انتشار : یکشنبه 17 دی 1402 - 8:50
کد خبر : 146363

«ترکیه» میزبان مذاکرات ایران و آمریکا!

«ترکیه» میزبان مذاکرات ایران و آمریکا!

آرمان شرق-گروه بین الملل:این احتمال وجود دارد که نماینده ای از ایران نیز به ترکیه برود و به صورت غیرمستقیم مذاکراتی انجام شود. آن چه در آن شکی نیست این موضوع است که طرفین به دنبال کاهش تنش هستند و در این مسیر از هر ابزاری استفاده می کنند.گفته مقامات آمریکا نیز این فرضیه را قوی تر کرده است که حتما میان ایران و آمریکا پیام هایی رد و بدل خواهد شد.

«ترکیه» میزبان مذاکرات ایران و آمریکا!

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: همزمان با ادامه جنگ ارتش اسرائیل علیه فلسطینیان در نوار غزه و حملات نیروهای مقاومت منطقه به سربازان و کشتی‌ های ایالات متحده در منطقه از جمله در دریای سرخ، مقامات آمریکایی می‌ گویند در حال بررسی چگونگی پاسخ به این حملات هستند.

ایالات متحده آمریکا تاکنون از طریق حمله به نیروها و زیرساخت‌ها در عراق و سوریه و هدف قرار دادن موشک‌ ها و پهپادهای شلیک شده توسط انصارالله یمن به حملات علیه مواضع خود پاسخ داده است.

مقامات آمریکایی همچنین می گویند از طریق کانال‌ های غیرمستقیم به جمهوری اسلامی گفته‌ اند که حملات گروه‌ های مورد حمایتش علیه مواضع آمریکا در منطقه باید متوقف شود و در صورت لزوم از خود دفاع خواهد کرد.

ایران بارها اعلام کرده نیروهای نیابتی در منطقه ندارد و گروه های مقاومت و همچنین ارتش یمن بر اساس منافع کشورهای خود اقدام می ‌کنند.

مقامات آمریکایی می گویند که واشنگتن عمیقاً تمایلی نداشته است که از آن چه حملات دفاعی عنوان می‌ کند و همچنین «دیپلماسی غیر مستقیم» فراتر رود؛ این در حالی است که پنتاگون گزینه‌های مختلفی را به «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا برای حمله به مواضع انصارالله در داخل یمن، در صورت انتخاب این رویکرد ارائه کرده است.

پیشتر اما رسانه‌ های آمریکایی خبر داده بودند مقام های کاخ سفید درباره اقدام علیه یمن به دلیل عواقب آن دچار تردید هستند.

از سوی دیگر یک رسانه آمریکایی عنوان کرده که از زمانی که ارتش اسرائیل جنگ خود را علیه غزه پس از عملیات «طوفان الاقصی» در هفت اکتبر آغاز کرد، ایالات متحده آمریکا در پشت صحنه تلاش می‌ کند تا از شعله ‌ور شدن یک جنگ گسترده ‌تر بین چند کشور در منطقه جلوگیری کند اما این تنش‌ ها در هفته گذشته، پس از ترور «صالح العاروری» یکی رهبران حماس در بیروت توسط اسرائیل و همچنین حمله تروریستی داعش در ایران افزایش یافته است.

ادعای تلاش آمریکا برای خاموش کردن آتش جنگ در حالی صورت گرفته که واشنگتن از آغاز جنایات جنگی اسرائیل در غزه، اولین پشتیبان تل‌ آویو بوده و تاکنون حداقل ۲ بار قطعنامه ‌های شورای امنیت که خواستار آتش ‌بس در غزه بودند را وتو کرده است.

اما این ظاهر قضیه است و دولت جو بایدن بی شک تمایلی به گسترش جنگ نداشته و فشارهای پنهانی زیادی را به دولت نتانیاهو وارد کرده است تا هر چه سریعتر جنگ را تمام کند. با این وجود یک مقام ارشد وزارت امورخارجه آمریکا روز جمعه عنوان کرد «برقراری تماس غیرمستقیم با ایران برای جلوگیری از درگیری گسترده‌ تر در خاورمیانه، محور اصلی سفر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه در چند روز آینده خواهد بود».

وزیر امورخارجه ایالات متحده آمریکا در دیدار با سران کشورهایی که با آن‌ ها دیدار می ‌کند، تاکید خواهد کرد که واشنگتن نمی‌ خواهد شاهد آن باشد که تنش‌ ها تشدید شده است و درصدد تشدید آن نیست.

این مقام آمریکایی افزود: انتظار می ‌رود که این پیام از طریق کشورهایی که با ایران ارتباط دارند به تهران و گروه‌های مورد حمایت آن منتقل شود.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا نیز روز پنج ‌شنبه خاطر نشان کرد: بلینکن در تمام مقصدهای خود به وضوح مشخص خواهد کرد که حملات انصارالله غیر قابل قبول است.

آنتونی بلینکن که سفر منطقه‌ای خود را از روز جمعه آغاز کرده است به ترکیه، اردن، قطر، عربستان، امارات، مصر و سرزمین‌های اشغالی فلسطین خواهد رفت.

سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا گفت انتظار می ‌رود بلینکن در جریان سفر خود به سرزمین‌های اشغالی درباره انتقال آن به مرحله کاهش شدت جنگ در غزه و چگونگی جلوگیری از گسترش درگیری در منطقه که موضوع اصلی این سفر خواهد بود، صحبت کند.

علی اصغر زرگر، تحلیلگر ارشد مسائل بین الملل در این رابطه می گوید: این احتمال وجود دارد که نماینده ای از ایران نیز به ترکیه برود و به صورت غیرمستقیم مذاکراتی انجام شود.

وی افزود: آن چه در آن شکی نیست این موضوع است که طرفین به دنبال کاهش تنش هستند و در این مسیر از هر ابزاری استفاده می کنند.

گفته مقامات آمریکا نیز این فرضیه را قوی تر کرده است که حتما میان ایران و آمریکا پیام هایی رد و بدل خواهد شد.

نباید فراموش کرد که وزیر خارجه نیز چندی پیش این موضوع را تایید کرد که آمریکا برای ایران نامه هایی ارسال می کند.

قرار گرفتن وضعیت در مرحله مبهم مشخصا نقطه نامطلوب این عرصه است و باید هر چه سریع تر در این حوزه مذاکراتی جدی آغاز شود تا یک بار برای همیشه میان ایران و غرب صلحی شکل گیرد تا ایران و منطقه آرامش و صلح را تجربه کنند و مردم از وضعیت دشوار خلاص شوند.

مذاکره باید بالاخره آغاز شود و این مسیر طی شود. این امر اجتناب ناپذیر است و هر چه زودتر در دستور کار قرار گیرد، آسیب های کم تری خواهد داشت و شاید راحت تر نیز باشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.