تاریخ انتشار : سه شنبه 17 مرداد 1402 - 7:54
کد خبر : 136408

انتقاد ممنوع

انتقاد ممنوع

آرمان شرق-گروه بین الملل::«شما به‌‌‌هیچ‌‌‌وجه جاه‌‌‌طلبی قاطع خود را برای امپراتور بودن و عزم خود برای نابود کردن هر کسی را که دوستش نمی‌‌‌دارید، پنهان نمی‌‌‌کنید.» اظهارات «رن» دریچه‌‌‌ای به ناامیدی فزاینده در میان روشنفکران و کارآفرینان چینی نسبت به حکومت استبدادی فزاینده‌‌ «شی» گشود. حزب به‌‌‌سرعت او را محکوم کرد و گفت که وی «روحیه‌‌ حزبی خود را ازدست‌‌‌داده است.»

انتقاد ممنوع

انتقاد ممنوع
خاویر سی.هرناندز/ نیویورک‌تایمز
نام مستعار او در چین «کانن» [توپ] بود. «رن ژی کیانگ»، یک سرمایه‌‌‌دار برجسته‌‌ املاک در پکن، در مقاله‌‌‌ای تند نوشت که رهبر چین یک «دلقک» تشنه‌‌ قدرت است. او گفت که محدودیت‌های سخت حزب کمونیست حاکم بر آزادی بیان، موضوع کرونا را تشدید کرد. دوستان او بر این باورند که «رن»، یکی از برجسته‌‌‌ترین منتقدان «شی» در سرزمین اصلی چین، ناپدید شده است. دولت چین پس از اتمام کرونا در تلاش بود تا «شی» را به‌‌‌عنوان قهرمانی معرفی کند که کشور را به پیروزی در «جنگ مردم» علیه کرونا هدایت کرده است. اما مقام‌‌‌ها با خشم فراوان مردم چین مواجه بودند و بسیاری از مردم از تلاش‌‌‌های اولیه‌‌ دولت برای پنهان‌کردن این بحران در خشم بودند.

«رن»، یکی از اعضای حزب، به دلیل انتقادهای شدیدش از «شی» مشهور است. در سال ۲۰۱۶، حزب، او را به دلیل محکوم کردن سیاست‌‌‌های تبلیغاتی رهبر چین (در نظرات و نوشته‌‌‌های آنلاینش) به یک‌سال محرومیت از حزب محکوم کرد. به گفته‌‌ دوستانش، دولت به‌‌‌شدت حرکات «رن» را زیر نظر گرفته و از خروج او از کشور جلوگیری و حساب‌‌‌های وی در رسانه‌‌‌های اجتماعی‌‌‌ را حذف کرده است. در همان کوران کرونا مقاله‌‌‌ای از «رن» در میان محافل نخبگان در چین و خارج از کشور دست‌‌‌به‌‌‌دست شد. در آن مقاله، او دولت را به «اسکات» افشاگران و تلاش برای پنهان کردن کرونا که در شهر مرکزی ووهان در ماه دسامبر آغاز شد، سرزنش کرد.

در حالی که او به‌‌‌صراحت از «شی» نام نبرد، اما شکی باقی نگذاشت که در مورد رهبر چین صحبت می‌‌‌کرد. او خطاب به «شی» نوشت: «شما به‌‌‌هیچ‌‌‌وجه جاه‌‌‌طلبی قاطع خود را برای امپراتور بودن و عزم خود برای نابود کردن هر کسی را که دوستش نمی‌‌‌دارید، پنهان نمی‌‌‌کنید.» اظهارات «رن» دریچه‌‌‌ای به ناامیدی فزاینده در میان روشنفکران و کارآفرینان چینی نسبت به حکومت استبدادی فزاینده‌‌ «شی» گشود. حزب به‌‌‌سرعت او را محکوم کرد و گفت که وی «روحیه‌‌ حزبی خود را ازدست‌‌‌داده است.»

با افشای جزئیات بیشتر تلاش‌‌‌های چین برای سرپوش گذاشتن بر شیوع کرونا، «شی» موردحمله‌‌ چند فعال و روشنفکر برجسته‌‌ چینی قرار گرفت. «شو ژانگ‌‌‌گرون»، استاد حقوق در پکن، مقاله‌‌‌ای منتشر کرد و گفت که این همه‌گیری «هسته‌‌ پوسیده حکومت چین را آشکار کرده است.» «شو ژیونگ»، فعال حقوق برجسته، نامه‌‌‌ای به «شی» در شبکه‌‌‌های اجتماعی منتشر و او را به پنهان‌‌‌کاری متهم کرد و از او خواست تا از قدرت کناره‌‌‌گیری کند. او اندکی بعد بازداشت شد. فعالان بر این باورند که ناپدید شدن «رن» نشانه‌‌ نگران‌‌‌کننده‌‌‌ای از این است که دولت در حال تشدید سرکوب‌‌‌ها برای آزادی بیان است. «یانگ جیانلی»، فعال حقوق بشر مستقر در ایالات‌‌‌متحده، گفت: «این بیماری همه‌گیر بدترین وضعیت شی جین پینگ را نشان داده است. او بسیار مصمم است که یک‌اینچ عقب نرود؛ زیرا به‌‌‌درستی بر این باور است که یک‌اینچ عقب‌‌‌نشینی یعنی چند صد مایل عقب‌‌‌نشینی.»

بااین‌‌‌حال، دوستان «رن» می‌‌‌گویند او یکی از سرمایه‌گذاران سابق و بانفوذ املاک چین و منتقد سرسخت مدیریت «شی جین پینگ» در دوران کرونا و یکی از اعضای حزب حاکم کمونیست چین و از مدیران ارشد سابق گروه املاک Huayuan Real Estate  است که تحت کنترل دولت است. او ناپدید شد؛ به همین سادگی. منتقدان شب می‌‌‌خوابند و صبح نمی‌‌‌دانند در کجا از خواب برمی‌‌‌خیزند. آنها نمی‌‌‌دانند آیا اصلا تا روز بعد سالم هستند یا نه. دوستانش می‌‌‌گویند او مقاله‌‌ انتقادی خود را با چند نفر در میان گذاشت. کپی‌‌‌هایی از این مقاله بعدتر به‌‌‌طور گسترده در فضای مجازی منتشر شد. «ساوت چاینا مورنینگ پست» (SCMP)، مستقر در هنگ‌‌‌کنگ، گفت به‌‌‌طور مستقل تایید کرده که این مقاله توسط «رن» نوشته شده است. «وانگ یینگ»، تاجر و دوست نزدیک «رن» در بیانیه‌‌‌ای گفت: «بسیاری از دوستان ما به دنبال او هستند.» وانگ افزود: «رن ژی کیانگ یک شخصیت عمومی است و ناپدید شدن او بازتاب گسترده‌‌‌ای داشته است.

نهادهای مسوول باید در اسرع وقت توضیح معقول و قانونی در این ‌باره ارائه دهند.» «رن» در بخشی از این مقاله به «بحران حکمرانی» در حزب کمونیست چین اشاره و محدودیت‌های آزادی بیان و مطبوعات را به دلیل سرعت آهسته‌‌ مبارزه با کرونا و در نتیجه تشدید شیوع بیماری سرزنش کرد. به گزارش «چاینا دیجیتال تایمز»، وب‌سایت مستقر در ایالات‌‌‌متحده، «رن» در مقاله‌‌‌اش که در آن نامی از «شی» نمی‌‌‌برد، نوشت که پس از تجزیه‌‌‌وتحلیل سخنرانی رئیس‌‌‌جمهور، وی «شاهد امپراتوری نبود که ایستاده باشد و لباس‌‌‌های جدیدش را به نمایش بگذارد، بلکه دلقکی برهنه را دید که اصرار داشت همچنان امپراتور است.» او که نام مستعار «کانن رن» و «رن، کانن بزرگ» را به دلیل انتقاد جسورانه‌‌‌اش در رسانه‌‌‌های اجتماعی بر خود گذاشته بود، بارها علیه تلاش‌‌‌های پکن برای کنترل بازار املاک صحبت ‌‌‌کرد.

در سال ۲۰۱۶، «رن» آشکارا دیدگاه «شی» در مورد این موضوع را که رسانه‌‌‌های دولتی چین باید با حزب کمونیست همسو باشند، به چالش کشید. به نوشته‌‌ «ساوت چاینا مورنینگ‌پست»، پس از بازدید رئیس‌‌‌جمهور از مقر تلویزیون دولتی CCTV، «رن» در پلتفرم رسانه‌‌ اجتماعی محبوب چینی «ویبو» مطلبی با این تیتر پست کرد: «چه زمانی دولت خلق به دولت حزب تبدیل می‌شود؟… پول مالیات‌‌‌دهندگان را برای چیزهایی که به آنها خدمات ارائه نمی‌‌‌دهد هدر ندهید.» به گزارش «ساوت چاینا مورنینگ‌پست»، این پیام سپس حذف و حساب «رن» در «ویبو» مسدود شد. «رن» به‌‌‌عنوان بخشی از مجازاتش به دلیل حمله‌‌ علنی به سیاست دولت، به مدت یک‌سال از حزب کمونیست تعلیق شد. بااین‌‌‌حال، گزارش‌‌‌ها حاکی است که «رن» به شکل مشروط آزاد شده است؛ زیرا دوستانش می‌‌‌گویند پس از آزادی به‌‌‌ندرت در انظار عمومی دیده شده است. وانگ گفت که غول سابق املاک در رویدادهای خیریه شرکت کرده و با دوستانش ملاقاتی داشته است.

«ژانگ مینگ»، استاد تاریخ دانشگاه رنمین پکن، می‌‌‌گوید: «یک شهروند نمی‌‌‌تواند به‌‌‌سادگی ناپدید شود، باید بدانیم که آیا او توسط یک اداره‌‌ دولتی خاص برده شده یا نه… خانواده و دوستانش باید بدانند.» اما روایت‌‌‌هایی دیگر خلاف روایت بالا را نشان می‌دهد. مینگ نیز می‌‌‌گوید که نتوانست با «رن» تماس بگیرد. تماس رسانه‌‌‌هایی مانند رویترز با تلفن همراه «رن» هم بی‌‌‌پاسخ ماند. پلیس پکن و دفتر اطلاعات شورای دولتی چین به درخواست رسانه‌‌‌ها برای اظهارنظر در این مورد پاسخی ندادند. «ساوت چاینا مورنینگ‌پست» نیز گزارش داد که با تلفن «رن» تماس گرفته اما خاموش بوده است./دنیای اقتصاد

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.