تاریخ انتشار : دوشنبه 11 اردیبهشت 1402 - 8:10
کد خبر : 128825

از دیوار کشی در دانشگاه تا پرده کشی در مترو

از دیوار کشی در دانشگاه تا پرده کشی در مترو

آرمان شرق-گروه جامعه:۴۰ درصد تماس‌های مردمی با مترو در حوزه درخواست‌ها و انتقادات در مورد ورود آقایان به واگن بانوان است و این درخواست در رتبه اول فراوانی اعتراضات مردمی است. بر همین اساس در یکی از قطارها درب شیشه‌ای جدا کننده نصب کردیم و کاملا ورود آقایان از داخل قطارها را مسدود کردیم.»

از دیوار کشی در دانشگاه تا پرده کشی در مترو

آرمان امروز- رها معیری: در اوایل دهه ۶۰، برخی می‌خواستند با ایجاد تیغه در وسط کلاس‌های درس گروه فلسفه دانشگاه تهران، مانع از تفکیک جنسیتی شوند، اما این موضوع به دستور بنیانگذار انقلاب اسلامی برچیده شد. بنا به گفته حجت الاسلام دکتر علی شیخ الاسلامی و عضو قطب علمی ادبیات عرفانی دانشگاه تهران: «حضرت امام (ره) اعلام کردند ما در اسلام این سابقه را نداریم که کلاس درسی یا جلسه مذهبی ودینی مابین زنان و مردان به این صورت فاصله گذاشت و دیوار کشید و بعدها هم بحث ها دنبال شد که به فرض در کلاس های درس چنین کاری انجام بگیرد بیرون از کلاس چه بکنیم؟ در ورود و خروج دانشجویان دختر و پسر به دانشگاه چه بکنیم و یا در جامعه که حضور زنان و مردان در کنار هم وجود دارد چه باید کرد؟» و این موضوع مدت کوتاهی مورد بحث بود و بعد منتفی شد. همچنین در ویدئویی که از رهبر معظم انقلاب وجود دارد، منتشر شده، ایشان می‌فرمایند: «به دستور امام خمینی مانع دیوار کشیدن بین دختر و پسرها در دانشگاه شدم.» چهل سال پس از آن روزها، بار دیگر در یک مکان عمومی چادری گُل گُلی کشیده شد تا تفکیک جنسیتی در مترو صورت گرفت. یک سال پس از جداسازی واگن بانوان در مترو، روز جمعه هشتم اردیبهشت‌ماه، ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد بین واگن زنان و مردان، پرده‌ای برای جداسازی این واگن‌ها از هم نصب شده است و این اتفاق در راستای تمهیدات جناب آقای زاکانی، شهردار تهران برای مبارزه با بدحجابی است. شاید این کار در نفسه مشکلی نداشته باشد، اما این تفکیک جنسیتی در مکان عمومی موجب اظهارنظرها و واکنش‌های بسیار تندی از سوی مردم و کاربران شبکه‌های اجتماعی شد. پس از سکوت بسیاری از اعضای شورای شهر و شهرداری در رابطه با این انتقادات، مسعود درستی، مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران در خصوص جزئیات طرح جدید جداسازی واگن بانوان، تقصیر را به گردن آقایان انداخت و این اقدام را ناشی از تماس خانم‌ها دانست و در آماری قابل توجه، اعلام کرد: «۴۰ درصد تماس‌های مردمی با مترو در حوزه درخواست‌ها و انتقادات در مورد ورود آقایان به واگن بانوان است و این درخواست در رتبه اول فراوانی اعتراضات مردمی است. بر همین اساس در یکی از قطارها درب شیشه‌ای جدا کننده نصب کردیم و کاملا ورود آقایان از داخل قطارها را مسدود کردیم.»
وی با بیان اینکه ما نیاز به همراهی و همکاری آقایان در این مسأله داریم، اظهار کرد: «ما برای تکریم بانوان واگن مخصوص برای آنها گذاشتیم و این ربطی به اسلام ندارد؛ چرا که در ژاپن هم واگن مخصوص بانوان وجود دارد و آیا آنها مسلمان هستند؟
این موضوع یعنی تعیین واگن اختصاصی برای زنان که جزو درخواست‌های آنان بوده و ما از نظر فرهنگی و اعتقادی نیاز به همراهی آقایان هستیم.»  وی در مورد ورود آقایان از درهای اصلی قطار به واگن بانوان و تمهیدات مترو نیز گفت: «مأموری گذاشته و به آقایان تذکر می‌دهیم، اما در یکی از قطارها درهای شیشه‌ای را آزمایش کردیم و در نظر داریم تا در آستانه سال نو در خط سه مترو این درهای جدا کننده را نصب کنیم تا مشکل ورود آقایان به واگن زنان رفع شود.»

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.