تاریخ انتشار : دوشنبه 13 دی 1400 - 14:43
کد خبر : 88485

سایه سه حادثه بر مذاکرات وین

سایه سه حادثه بر مذاکرات وین

آرمان شرق- بسیج نظامی روسیه در مرزهای شرقی اوکراین و رزمایش نظامی روسی که با اخبار مربوط به جنگی که اسرائیل با آن ایران و منطقه را تهدید می‌کند، هم زمان است. این بسیج چه بسا ممکن است بر این امر دلالت کند که مقامات روس اطلاعاتی درباره اراده اسرائیل برای جنگی دارند که وقوع آن آمریکا را به حمایت از اسرائیل وادار می‌کند. حمله اسرائیل به ایران با حمایت آمریکا حادثه‌ای است که روسیه را به اقدام برای حمایت از امنیت ملی خود در برابر خطرات گسترش ائتلاف ناتو و ایجاد پایگاه‌هایی در شرق اوکراین تشویق می‌کند.

پس از نزدیک بودن فروپاشی احتمالی کامل مذاکرات وین سه حادثه محسوس بر خطرناکی اوضاع در منطقه خاورمیانه دلالت می کند.

زمانی که از خطرناکی اوضاع در خاورمیانه صحبت می‌کنیم منظور ما مانند گذشته جنگ اسرائیل – کشورهای عربی نیست بلکه منظور جنگی است که احتمالا اسرائیل علیه ایران صورت می‌دهد با این هدف که ایران را از دستیابی به فناوری هسته‌ای منع کند. فناوری‌ای که باید در منطقه تنها در انحصار اسرائیل باشد و نه هیج کشور دیگری.

تهدیدهای رسمی اسرائیل درباره نزدیک بودن حمله به ایران و تجاوزات نظامی مکرر اسرائیل به سوریه و عراق از سوی سازمان ملل و در سطح بین المللی پذیرفته شده و با هیچ تعجب و نگرانی بین المللی روبه رو نیست و امنیت و ثبات بین المللی را تهدید نمی‌کند؛ گویی این تهدیدها و تجاوزات مسئله‌ای قانونی است.

حوادث منطقه در پرتو رابطه هسته‌ای ایران و اسرائیل به عنوان نشانه‌های حمله قریب الوقوع اسرائیل و آمریکا به ایران تفسیر می‌شوند. تحلیلگران بسیاری شکست مذاکرات غرب و ایران در وین را به عنوان جنگی در شرف وقوع میان اسرائیل و متحدانش از یک سو و ایران و متحدانش از سوی دیگر تفسیر می‌کنند.

ایالات متحده آمریکا و اسرائیل باید بهانه‌ها و توجیهاتی به وجود آورند که بتوانند برای افکار عمومی آمریکا و کشورهای دیگر برای حمله به ایران آنها را ترویج دهند. به نظر من (نویسنده) آنها نه این کار را انجام می‌دهند و نه می‌توانند انجام دهند نه به این علت که قدرت یا تسلیحات ندارند بلکه به این علت که توانایی پیش‌بینی نتایج آن را ندارند و نمی‌توانند پیامدهای آن را تحمل کنند.

سه حادثه در اسرائیل، عراق و روسیه در جریان است که ممکن است توجیهی به اسرائیل و آمریکا برای انجام این حمله اعطا کند.

تقریبا یک ماه است که اسرائیل افزایش قابل ملاحظه عملیات مسلحانه جریان‌های مقاومت فلسطینی را شاهد است. اسرائیل، آمریکا و بسیاری از کشورهای جهان و چه بسا برخی عرب ها و نیز حکومت خودگردان این عملیات‌ متعدد مقاومت را اقداماتی تروریستی توصیف می‌کنند. آنها ایران را دولتی حامی تروریست می‌دانند و ایران نیز کمک نظامی و مالی خود را به جریان‌های مقاومت پنهان نمی‌کند.

عراق نیز یک ماه است که شاهد افزایش قابل ملاحظه عملیات تروریستی داعش است. همه از ارتباط و تماس داعش و محافل مخابراتی اسرائیلی و آمریکایی خبر دارند و هدف آنها ایجاد فضایی در منطقه است که اسرائیل و آمریکا را تروریستی توصیف می‌کنند و این امر ممکن است به آنها این بهانه و توجیه را اعطا کند که جنگی تحت عنوان از میان بردن تروریست و حامیانش به راه بیندازند. همانطور که گفتم نه قصد این کار را دارند و نمی‌توانند.

بسیج نظامی روسیه در مرزهای شرقی اوکراین و رزمایش نظامی روسی که با اخبار مربوط به جنگی که اسرائیل با آن ایران و منطقه را تهدید می‌کند، هم زمان است. این بسیج چه بسا ممکن است بر این امر دلالت کند که مقامات روس اطلاعاتی درباره اراده اسرائیل برای جنگی دارند که وقوع آن آمریکا را به حمایت از اسرائیل وادار می‌کند. حمله اسرائیل به ایران با حمایت آمریکا حادثه‌ای است که روسیه را به اقدام برای حمایت از امنیت ملی خود در برابر خطرات گسترش ائتلاف ناتو و ایجاد پایگاه‌هایی در شرق اوکراین تشویق می‌کند.

آمریکا و متحدانش نمی توانند به خاطر سوءظن داشتن به ایران یا احتمال استفاده نظامی ایران از فناوری اتمی با استفاده از راه حل نظامی ایران را تهدید کنند، درحالی که آمریکا از روسیه می‌خواهد به گزینه نظامی در مرزهای اوکراین دست نزند.

منبع: رای الیوم / تحریریه دیپلماسی ایرانی/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.