تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 آبان 1397 - 8:52
کد خبر : 47759

با خواص فراوان سبوس آشنا شوید

با خواص فراوان سبوس آشنا شوید

آرمان شرق:استفاده از آرد سبوس دار در پخت نان ارزش غذایی آن را بسیار افزایش می‌دهد و همه ما می دانیم که نان سبوس دار خواص و فواید بسیاری دارد، و ارزش غذایی زیادی نسبت به نان‌های سفید‌تر دارد، و این نان می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کند. در این مطلب می خوانید

آرمان شرق:استفاده از آرد سبوس دار در پخت نان ارزش غذایی آن را بسیار افزایش می‌دهد و همه ما می دانیم که نان سبوس دار خواص و فواید بسیاری دارد، و ارزش غذایی زیادی نسبت به نان‌های سفید‌تر دارد، و این نان می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کند.

در این مطلب می خوانید
به گزارش آرمان شرق به نقل از سایت الو دکتر ،امروزه در جامعه شاهد آن هستیم که مردم تمایل به مصرف نان سفید دارند که ‏باید درآموزش های صورت گرفته این تفکر اشتباه اصلاح شود. نان سفید نوعی کربوهیدرات ساده است که زود هضم می‌باشد و ‏مصرف آن سریعاً قند خون را بالا برده و به همین دلیل برای بیمار دیابتی ویا افراد مستعد ابتلاء به این بیماری مشکلاتی را ایجاد ‏می‌کند. بیماران دیابتی باید حتماً از نان سبوس دار استفاده نمایند. نان‌های تیره ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارند و ‏تیرگی نان دلیل بر کیفیت بهتر نان است.‏

مزایای استفاده از نان‌های تیره و سبوس دار عنوان کرد: فیبر موجود در نان سبوس دار بهترین درمان تغذیه‌ای در ‏یبوست و بیماریهای روده بزرگ از جمله سرطان روده بزرگ می‌باشد. نان سبوس دار به خاطر ایجاد سیری در فرد نسبت به ‏نانهای سفید خطر کمتری در ایجاد چاقی دارد. همچنین مصرف نان های سبوس دار کلسترول خون و چربی خون را کاهش داده و ‏از پیشرفت بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری می‌کند.‏

 

میزان بالایی از نیاز روزانه به ویتامینها و مواد معدنی، پروتئین و فیبر توسط نان‌های سبوس دار تأمین ‏می‌شود و باعث تقویت سیستم ایمنی دفاعی بدن می‌گردد و باتوجه به وجود ویتامین ‏B2‎‏ ونیاسین در بهبود عملکرد مغز نقش ‏بسزایی دارد.‏

 

مردم بایداز مصرف نانهای سوخته به دلیل وجود ماده سمی به نام آکریل آمید خودداری نمایند و همچنین از قرار ‏دادن نان در کیسه‌های نایلونی به دلیل فرآیند بیات شدن نان و ایجاد کپک و نیز پدیده مهاجرت عوامل آسیب رسان به نان جداً ‏خودداری کنند.‏

 

توصیه ما به مردم عزیز استفاده از نان سبوس دار است و نان سنگک دارای درصد بالاتری از ‏سبوس می‌باشد که می‌تواند در پیشگیری از ابتلاء به سوء تغذیه و مشکلات گوارشی نقش بسزایی داشته باشند.‏

 

از مزایای نان‌های سبوس‌دار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- سبوس نان مانع جذب سریع قند و چربی به خون می‌شود.

۲- سبوس باعث کنترل قند خون شده و برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.

۳- در نان سبوس دار، به طور میانگین دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد.

۴- مصرف نان سبوس دار ۳۰ تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به بیماری قلبی –عروقی و گوارشی را کاهش می‌دهد.

۵- نان سبوس‌دار منبع مناسبی از برخی مواد معدنی بود که در صورت انجام تخمیر کامل برای بدن قابل استفاده خواهند بود.

۶- سبوس غنی از فیبر است که وجود آن در رژیم غذایی انسان بسیار مفید بوده و باعث تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود.

۷- سبوس به دلیل دارا بودن انواع فیبر، حملات قلب، اختلالات روده‌ای و سرطان‌های سینه، کولون، پروستات و رحم را کاهش می‌دهد.

۸- ‌سبوس منبع بسیار مناسبی از فیبر، املاح و همچنین پتاسیم، منگنز، منیزیم، سلنیوم، فسفر، آهن و روی است.

۹- سبوس منبع سیار مناسبی از ویتامین های B6، نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین، فولات و پانتوتنیک اسید است.

۱۰- سبوس به دلیل جذب آب زیاد با وجود آوردن احساس سیری در رژیم غذایی اثرات مثبتی را به همراه دارد.

۱۱- سبوس باعث افزایش حرکات سیستم گوارشی باعث هضم غذا می‌شود و از یبوست جلوگیری می‌کند.

۱۲- سبوس با کاهش جذب چربی موجب پایین آمدن چربی خون و کلسترول تام می‌شود.

۱۳- سبوس گندم با دارابودن منبع فیتو استرولها سبب کاهش کلسترول بد تا میزان ۱۰ درصد می گردد.

۱۴- مزیت سبوس گندم نسبت به سایر منابع فیبری در عدم ایجاد طعم و مزه غیرطبیعی در نان است.

۱۵- کاهش درصد سبوس‌گیری آرد باعث افزایش جذب آب و بهبود عطر و طعم نان می‌شود.

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.