تاریخ انتشار : یکشنبه 20 شهریور 1401 - 10:14
کد خبر : 112198

ما اصلا جهان را نمی‌شناسیم!

ما اصلا جهان را نمی‌شناسیم!

آرمان شرق-گروه بین الملل:حدود ۲۰ سال است که این توهم در حکومت و نظام سیاسی ما وجود دارد که می‌توانیم اروپا را از آمریکا جدا کنیم و این نشان‌دهنده آن است که ما اصلا جهان را نمی‌شناسیم که بدانیم سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) چه تشکلی‌ست و اقتصاد، سیاست و امنیت اروپا و آمریکا تا چه میزان به یکدیگر پیوسته است.

آرمان شرق-گروه بین الملل:حدود ۲۰ سال است که این توهم در حکومت و نظام سیاسی ما وجود دارد که میتوانیم اروپا را از آمریکا جدا کنیم و این نشاندهنده آن است که ما اصلا جهان را نمیشناسیم که بدانیم سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) چه تشکلیست و اقتصاد، سیاست و امنیت اروپا و آمریکا تا چه میزان به یکدیگر پیوسته است.

ما اصلا جهان را نمیشناسیم!

محمود‌سریع‌القلم

روزنامه آرمان امروز : حدود ۲۰ سال است که این توهم در حکومت و نظام سیاسی ما وجود دارد که میتوانیم اروپا را از آمریکا جدا کنیم و این نشاندهنده آن است که ما اصلا جهان را نمیشناسیم که بدانیم سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) چه تشکلیست و اقتصاد، سیاست و امنیت اروپا و آمریکا تا چه میزان به یکدیگر پیوسته است. سازمان همکاری وتوسعه اقتصادی یک بلوک عظیم تجاریست که بیش از ۷۰ درصد اقتصاد جهان را در اختیار دارد که برای فهم بهتر جهان بد نیست برخی از ارقام آن را بدانیم. بر این اساس ایالات متحده آمریکا با اتحادیه اروپا ۶۸۶ میلیارد دلار، با چین ۶۳۶ میلیارد دلار، با مکزیک ۶۱۶ میلیارد دلار، با کانادا ۵۸۲ میلیارد دلار، با برزیل ٣٧١ میلیارد دلار، با کره جنوبی ٢۵٣ میلیارد دلار، با ژاپن ۲۰۴ میلیارد دلار و با ویتنام ١٧۵ میلیارد دلار تجارت دارد. پس با یک نگاه آماری به این ارقام میتوان نتیجه گرفت که ما در جایگاهی نیستیم که روی سیاست سایر کشورها با آمریکا تاثیری بگذاریم زیرا نظام مالی، فنآوری و بازار آمریکا تقریبا برای همه کشورهای جهان بجز ایران و کرهشمالی مهم و جذاب است و روسیه، چین و اروپا تجارتشان را با آمریکا میکنند و شاید قهوۀ خود را با ما بخورند. اگر دولت ترامپ با بهبود وضع اقتصادی که در آمریکا شاهد هستیم دوباره انتخاب شود، این سیاست در شش سال آینده نیز ادامه خواهد داشت. پس باید بر اساس دانش و شناخت، سراغ مساله برویم تا یک بار برای همیشه چارهای برای این بحران دراز مدت بیندیشیم. ما ۱۷۰ سال است به اشتباه، سرنوشت و جهتگیریهای خود را به سیاست قدرتهای بزرگ گره زدهایم و منابع باارزش کشور را با این استراتژی، تلف کردیم تا زندگی مردم ما همواره سینوسی و همراه با فراز و نشیبهای فراوان باشد. باید بیندیشیم که چگونه کشور هم امنیت خود را حفظ کند و هم رشد کند، الان ما امنیت داریم ولی تراز رشد کشور، مدتهاست نزولی است. موضوع اصلی این دولت، یا آن دولت؛ نیست. موضوع اصلی، حیات آینده مردم و این سرزمین است که با چنین روشی در حال نابودی تدریجی است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.