تاریخ انتشار : یکشنبه 12 تیر 1401 - 7:55
کد خبر : 106487

هشدار جدی درباره موج جدید کرونا

هشدار جدی درباره موج جدید کرونا

آرمان شرق-گروه جامعه:ویروس کرونا پس از نزدیک به سه ماه یک بار دیگر سیر صعودی پیدا کرده است.هر چند این سیر صعودی تدریجی است،اما به گفته کارشناسان در صورت ادامه عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی تا آخر تابستان شاهد وقوع پیک جدیدی از این بیماری خواهیم بود.ایران اسفندماه سال گذشته از پیک ششم کرونا که بسیار سهمگین بود، عبور کرد و طی چندماه گذشته آمار مرگ‌های کرونایی کشور به صفر رسید.با این حال با کاهش رعایت پروتکل‌های کرونایی و به خصوص عدم استفاده از ماسک در فضاهای بسته در کنار کاهش اثر واکسن‌های تزریق شده، یک‌ بار دیگر زنگ‌های بازگشت کرونا به صدا درآمده است.

آرمان شرق-گروه جامعه:ویروس کرونا پس از نزدیک به سه ماه یک بار دیگر سیر صعودی پیدا کرده است. هر چند این سیر صعودی تدریجی است، اما به گفته کارشناسان در صورت ادامه عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی تا آخر تابستان شاهد وقوع پیک جدیدی از این بیماری خواهیم بود. ایران اسفندماه سال گذشته از پیک ششم کرونا که بسیار سهمگین بود، عبور کرد و طی چندماه گذشته آمار مرگ‌های کرونایی کشور به صفر رسید. با این حال با کاهش رعایت پروتکل‌های کرونایی و به خصوص عدم استفاده از ماسک در فضاهای بسته در کنار کاهش اثر واکسن‌های تزریق شده، یک‌ بار دیگر زنگ‌های بازگشت کرونا به صدا درآمده است.

هشدار جدی درباره موج جدید کرونا

موارد بستری کووید‌-۱۹ سه برابر شد

استفاده از ماسک در فضای بسته ضروری است

  ویروس کرونا پس از نزدیک به سه ماه یک بار دیگر سیر صعودی پیدا کرده است. هر چند این سیر صعودی تدریجی است، اما به گفته کارشناسان در صورت ادامه عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی تا آخر تابستان شاهد وقوع پیک جدیدی از این بیماری خواهیم بود. ایران اسفندماه سال گذشته از پیک ششم کرونا که بسیار سهمگین بود، عبور کرد و طی چندماه گذشته آمار مرگ‌های کرونایی کشور به صفر رسید. با این حال با کاهش رعایت پروتکل‌های کرونایی و به خصوص عدم استفاده از ماسک در فضاهای بسته در کنار کاهش اثر واکسن‌های تزریق شده، یک‌ بار دیگر زنگ‌های بازگشت کرونا به صدا درآمده است. وزارت بهداشت نیز روز گذشته در گزارشی از افزایش آمار بیماران بستری‌ مبتلا به کرونا در کشور‌ و همچنین افزایش میزان شهرهای زردکرونایی در کشور خبر داده است. افزایش تعداد شهرهای زرد در شرایطی رخ می‌دهد که موارد بستری در آن‌ شهرها روند صعودی داشته باشد. ازهمین رو به نظر می‌رسد روند صعودی موارد ابتلا به کرونا و به تبع آن افزایش بستری‌شدگان موجب کاهش شهرهای آبی رنگ نقشه کرونایی کشور شده است.

براین اساس با افزایش آمار بیماران بستری‌ مبتلا به کرونا در کشور، تعداد شهرهای با وضعیت زرد از ۹۱ به ۱۰۵ شهرستان افزایش و تعداد شهرهای با وضعیت آبی از ۳۵۷ به ۳۴۳ شهر کاهش یافته است. البته هیچ شهری درحال حاضر در وضعیت قرمز و نارنجی قرار ندارد.

آن‌طور که در گزارش وزارت بهداشت آمده است، موارد بستری و سرپایی در روزهای اخیر هفته جاری، سه برابر شده است. همچنین در هفته نخست تیرماه سال جاری، تعداد موارد بستری با روندی صعودی به ۳۱۱ نفر رسیده است درحالی که این آمار در هفته قبلی، ۲۴۲ نفر بوده است.  تعداد موارد فوتی کرونا مثبت نیز از ۱۴ نفر در هفته آخر خرداد به ۲۰ نفر در هفته اول تیر رسیده است که روند افزایشی را نشان می‌دهد. آمار بیماران سرپایی نیز دارای روند صعودی بوده و از ۸۶۶ نفر در هفته آخر خرداد به ۱۴۱۴ نفر در هفته اول تیر رسیده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، این آمار نشان می‌دهد که در هفته گذشته ۱۰ استان شاهد افزایش تعداد بیماران بستری بوده‌اند. استان‌های تهران، کرمان، خوزستان، اصفهان و هرمزگان بیشترین افزایش بستری‌ها را داشته‌اند. از سوی دیگر در هفته گذشته تعداد فوتی‌ها در ۲۰ استان کشور صفر بوده است و ۸ استان نیز تنها یک مورد فوتی کرونا مثبت را گزارش کرده‌اند.

در میان استان‌ها، تهران بیشترین موارد فوتی را ثبت کرده است. در هفته گذشته ۹۸ نفر از بیماران با تست مثبت کرونا در بیمارستان‌های استان تهران بستری شده و ۸ نفر فوت کرده‌اند. همچنین تعداد موارد سرپایی در پایتخت از ۳۳ نفر در هفته آخر خرداد، به ۷۵ نفر در هفته اول تیر رسیده که نشانگر روند افزایشی تعداد موارد سرپایی است.  درهمین حال طبق آخرین گزارش وزارت بهداشت طی ۲۴ساعت گذشته ۲۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی و ۶۵ نفر از آنها بستری شدند. همچنین دراین بازه زمانی هیچ مرگ کرونایی به ثبت نرسیده است.

تعطیلی تیم‌های واکنش سریع

همزمان با این گزارش، حمید سوری استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از خیزش مجدد اپیدمی کرونا در کشور خبر داد. وی در گفت‌وگو با «ایلنا» با اشاره به وضعیت بیماری کرونا در ایران، اظهار کرد: شواهد متعدد اپیدمیولوژی حاکی از افزایش خیزش مجدد اپیدمی در کشور است، در حالی که دو هفته پیش عمده موارد اپیدمی در آمریکای جنوبی بود به سرعت جغرافیای اپیدمی تغییر و به آسیا و به ویژه منطقه ما، غرب آسیا و منطقه مدیترانه شرقی کوچ کرده است. تقریبا تمامی کشورهای منطقه این روند افزایشی را به سرعت شاهد هستند.

وی افزود: نخستین کاری که باید انجام داد، تقویت بیماریابی فعال با افزایش تست در جمعیت عمومی به ویژه در مبادی ورودی کشور و مکان‌های پرخطر است.  سوری با بیان اینکه دومین اقدام شناسایی کانون‌های ابتلا و طغیان‌های پراکنده در کشور و اقدامات فوری برای مهار آنهاست، گفت: تقویت تیم‌های واکنش سریع که معلوم نیست چرا وزارت بهداشت آن را تعطیل کرد برای این امر بسیار مهم است. رصد و رهگیری رو به قبل و رو به بعد ابتلا در موردهای شاخص، اقدام مهمی دیگر است.  از سوی دیگر مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی که پیش از این در گفت‌وگویی با خبرآنلاین از افزایش آمار ابتلا به کرونا در شروع تابستان خبر داده بود، با تایید افزایش مبتلایان و بستری‌های کرونا گفت: حدود چند ماهی کرونا در کشور به دلیل ایمنی گله‌ای ناشی از شیوع گسترده سویه اُمیکرون در کشور و تزریق واکسن، فروکش کرده بود، اما حالا وضع عوض شده است و متاسفانه با افزایش مبتلایان روبه‌رو هستیم. محرز با تاکید بر اینکه باید بدانیم کرونا تمام نشده و هیچ‌جای دنیا از دست این ویروس رهایی پیدا نکرده گفت: سویه اُمیکرونی که زمستان گذشته در ایران شاهد آن بودیم از نوع BA۱ و BA۲ در کشور بود، در حالی که در حال حاضر نوع BA۴ و BA۵ در آمریکا و اروپا شایع شده و حالا نیز همین زیر سویه در ایران شایع خواهد شد. به گفته محرز زیرسویه BA۴ و BA۵ کشندگی زیاد ندارد، اما سرعت شیوع و سرایت آن بسیار بالاست و برای گروه‌های پرخطر مانند سالمندان یا کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، ‌می‌تواند منجر به بستری و حتی مرگ شود. محرز در ادامه گفت: من از دیدن این همه بنرهای شهری برای کنسرت‌ها وحشت می‌کنم، چون اجباری برای زدن ماسک در این فضاها وجود ندارد و این وحشتناک است./دنیای اقتصاد

هشدار جدی درباره موج جدید کرونا/در این مکان‌ها زدن ماسک الزامی است

ایرنا : رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا با تاکید تزریق دز یادآور واکسن گفت: استفاده از ماسک در اماکنی مانند ورزشگاهها، کنسرت و فضاهای بسته ضروری است و در فضای باز خطر کمتری از لحاظ انتقال بیماری کرونا وجود دارد.

حمید سوری افزود: با توجه به روند افزایشی موارد ابتلا به کرونا لازم است دستورالعمل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، دوری از تجمعات بطور کامل توسط مردم مورد توجه قرار گیرد و نباید افراد تغییر نگرش دهند که کرونا دیگر تمام شده است.

 

وی توصیه کرد: افرادی که ۶ ماه از زمان آخرین دز واکسن شان می گذرد، حتما با مراجعه به مراکز واکسیناسیون، دز یادآور خود را تزریق کنند، از دو – سه هفته گذشته همه‌گیری کرونا در غرب آسیا شیوع پیدا کرده و به دلیل اینکه حجم جابجایی مسافران خارجی نیز زیاد است و ما نظام بیماریابی در مرزها را نداریم، خیزش دوباره این بیماری در کشورمان وجود دارد.

زائران حج و عتبات ممکن است عامل بیماری زا کرونا باشند

رئیس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: زائرانی که از حج و عتبات عالیات به کشور می آیند نیز ممکن است عامل بیماری زای کرونا باشند و علایم و نشانه هایی شبیه آنفلوآنزا داشته باشند و حتی ممکن است این بیماری در آنها بدون علایم و خفیف باشد و موجب بیماری در افراد دیگر بشوند، ضرورت است دستورالعمل های بهداشتی توسط آنها بطور کامل رعایت شود و از روبوسی خودداری کنند.

به گفته سوری، باید مدریت بیماریابی و انجام تست کرونا در مرزها افزایش یابد، تاکنون چند پرواز از عتبات عالیات داشتیم که ۳۰ تا ۴۰ درصد موارد مثبت بوده و همه کشورها روند افزایشی کرونا را دارند و مدیریت برای طغیان این بیماری مهم است.

استفاده از ماسک در فضای بسته ضروری است

وی تاکید کرد: استفاده از ماسک در اماکنی مانند ورزشگاهها، کنسرت و فضاهای بسته ضروری است و در فضای باز خطر کمتری از لحاظ انتقال بیماری کرونا وجود دارد و زدن ماسک برای عموم در این فضا بلامانع بوده، اما افراد دارای بیماریهای زمینه و سالمند با توجه به  شرایط فیزیولوژی بدن، در فضای باز هم ماسک بزنند.

این متخصص بیماریهای عفونی خاطرنشان کرد: انجام تست های کرونا برای کنترل و مدیریت همه گیری بیماری انجام می شود و افرادی که با علایم سرماخوردگی به پزشک مراجعه می کنند باید مراحل قرنطینگی را برای عدم انتقال کرونا به سایر اعضای خانواده و دیگران طی کنند.

براساس آخرین تغییرات در نقشه رنگبندی شهرستان‌های کشور که از ۱۰ تیر اعمال می‌شود؛ همانند هفته‌های گذشته، هیچ یک از شهرهای کشور در وضعیت قرمز و نارنجی نیستند، تعداد شهرهای با وضعیت زرد از ۹۱ به ۱۰۵ شهر افزایش و تعداد شهرهای با وضعیت آبی از ۳۵۷ به ۳۴۳ شهر کاهش یافت.

روز گذشته  بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴۶۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۸۳ نفر از آنها بستری شدند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.