تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 خرداد 1400 - 19:52
کد خبر : 70227

نشست کمیسیون مشترک برجام تا ساعاتی دیگر برگزار می شود

نشست کمیسیون مشترک برجام تا ساعاتی دیگر برگزار می شود

ارمان شرق- نشست کمیسیون مشترک برجام شامگاه امروز به وقت ایران با حضور نمایندگان ایران و گروه ۱+۴ (چین، فرانسه، آلمان، روسیه، انگلیس) در گرند هتل وین برگزار می‌شود.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از وین، نشست کمیسیون مشترک برجام شامگاه امروز به وقت ایران با حضور نمایندگان ایران و گروه ۱+۴ (چین، فرانسه، آلمان، روسیه، انگلیس) در گرند هتل وین برگزار می‌شود.
ریاست هیأت ایرانی را در این جلسه «سید عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه کشورمان بر عهده خواهد داشت و ریاست نشست بر عهده «انریکه مورا» معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا خواهد بود.
قرار است بعد از پایان این نشست؛ هیات‌های شرکت کننده برای مشورت‌های بیشتر به پایتخت‌های خود بازگردند.

عراقچی: اختلافات به نقطه‌ای رسیده که همه معتقدند حل نشدنی نیست

معاون وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به نشست کمیسیون مشترک برجام که قرار است روز چهارشنبه برگزار شود گفت: احتمالا در جلسه مشترک درباره تاریخ برگشت هیات‌ها به مذاکرات تصمیم گیری می‌شود.

به گزارش ایسنا، سید عباس عراقچی گفت: همه هیات ها مصمم هستند و جدیت کاملا وجود دارد.

وی ادامه داد: اختلافات به نقطه‌ای رسیده که همه معتقد هستند قابل رفع است و این طور نیست که حل نشدنی باشد اما مواضع قطعی ما باید رعایت شود.

عراقچی گفت: در جلسه کمیسیون مشترک جمع بندی می شود که دوباره چه زمانی مذاکرات را شروع کنیم احتمالا بعد از یک دوره مشورتی در پایتخت ها به وین برمی‌گردیم.

واکنش اولیانوف به گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران

نماینده روسیه در وین در پیامی توییتری به انتشار گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین پس از گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای ایران در صفحه توییترش نوشت: متاسفانه همه چیز در روابط ایران و آژانس پیچیده است. با این وجود، قدردان این هستیم سطح ضروری همکاری را حفظ می کنند. بر اساس دلایلی باور داریم که مشکلات موجود موقت هستند.
اظهارات اولیانوف در پی این مطرح می شود که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه در گزارش فصلی خود به کشورهای عضو برجام اعلام کرده است که ایران نتوانسته است در خصوص ذرات اورانیوم یافت شده در چندین سایت اعلام نشده توضیحی ارائه دهد.

در این گزارش رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که رویترز آن را رصد کرده ، آمده است: پس از چندین ماه، ایران نتوانسته توضیحات لازم را درخصوص ذرات هسته‌ای در سه سایتی که آژانس از آن‌ها بازرسی انجام داده، ارائه دهد.

گروسی همچنین نسبت به حصول پیشرفت در مذاکرات پیش از جلسه هفته آینده شورای حکام ابراز امیدواری کرد.

همچنین خبرگزاری ای اف پی در توییتی به نقل از آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران ۱۶ برابر سقف تعیین شده در برجام می‌باشد.

آسوشیتدپرس هم در توییتی نوشت که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سند محرمانه خود اعلام کرده است که از اواخر ماه فوریه به داده‌های مهم برای نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران دسترسی نداشته است.
در پی این گزارش، کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین، گفت: این گزارش در پرتو توقف اقدامات داوطلبانه و فراپادمانی از سوی ایران از تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۲۱ تهیه شده است.

مدیرکل در این گزارش تصریح کرده است که فعالیت های راستی آزمایی و نظارتی آژانس در ارتباط با اجرای برجام، تحت تأثیر تصمیم ایران به توقف اجرای تعهدات هسته ای تحت برجام شامل پروتکل الحاقی قرار گرفته است.
وی افزود: آنچه که جمهوری اسلامی ایران انجام داده است، در راستای اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از حقوق ملت بوده است. وی گفت: این گزارش نیز به خوبی مبین اجرای تصمیم ۲۳ فوریه ایران می باشد. در این گزارش، از جمله به موارد زیر اشاره شده است:
آژانس از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱ به داده های جمع آوری شده توسط تجهیزات نظارتی خود دسترسی نداشته است.
از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، ایران پروتکل الحاقی را اجراء نکرده است و همچنین اظهارنامه های خود در این رابطه را بروز رسانی نکرده است.
از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، آژانس قادر به انجام هیچ دسترسی تکمیلی تحت پروتکل الحاقی در سایت ها و اماکن ایران نبوده است.
از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، ایران کد اصلاحی ۱/۳ را اجراء نکرده است.
آژانس قادر نبوده است تا دسترسی روزانه از فردو و نطنز انجام دهد.
ایران موجودی آب سنگین و تولید آب سنگین را به اطلاع آژانس نرسانده و به آژانس نیز اجازه نداده است تا بر ذخایر و میزان تولیدی آب سنگین نظارت نماید.
ایران به انجام برخی فعالیت های غنی سازی در مغایرت با برنامه بلندمدت غنی سازی خود، که در ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶ به آژانس ارائه شده است، ادامه داده است.
آژانس به اطلاعات مربوط به سانتریفیوژها و زیرساخت های آن ها در انبار دسترسی نداشته است.
آژانس به اطلاعات مربوط به خروج ماشین های آی.آر ۱ از انبار برای جایگزینی با ماشین های معیوب دسترسی نداشته است.
از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، ایران اظهارنامه های مربوطه به تولید و موجودی روتورهای سانتریفیوژ و بیلوز را ارائه نکرده و همچنین به آژانس اجازه راستی آزمایی از این اقدام را نداده است.
از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، آژانس قادر نبوده راستی آزمایی نماید که آیا ایران ماشین های جدید آی.آر ۱ را برای جایگزینی با ماشین های معیوب تولید کرده است یا نه.
آژانس قادر به راستی آزمایی مجموع ذخایر اورانیوم غنی شده ایران نبوده است و آنچه که در این گزارش در این مورد اعلام شده، بر اساس برآوردها می باشد.
از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، آژانس به اطلاعات مهر و موم الکترونیک و سامانه های نظارتی غنی سازی دسترسی نداشته است.
از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، هیچ اطلاعاتی یا دسترسی به اقدامات نظارتی در رابطه با انتقال UOC به یو.اف.۶ برای آژانس فراهم نشده است.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در پایان تصریح کرد: آمار و ارقامی که در این گزارش درخصوص نصب ماشین ها و یا ذخایر اورانیوم غنی شده آمده است، یا بر اساس برآوردهای آژانس بوده و یا اینکه در چارچوب راستی آزمایی های پادمانی حاصل شده است و ارتباطی با اقدامات فراپادمانی ندارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.