تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 آذر 1400 - 7:33
کد خبر : 86563

مذاکرات هسته‌‌ای در هفته جاری به نتیجه خاصی نرسد،قیمت دلار افزایش می یابد

مذاکرات هسته‌‌ای در هفته جاری به نتیجه خاصی نرسد،قیمت دلار افزایش می یابد

آرمان شرق- دلار یک هفته قبل به سرعت از کانال ۲۹ هزار تومان عبور کرد و تا مرز ۳۱ هزار تومان بالا رفت. از ابتدای این هفته جریان حاکم بر بازار عوض شد و دلار به یکباره تا نزدیکی ابتدای کانال ۲۹ هزار تومانی عقب‌‌نشینی کرد. معامله‌‌گران از یکسو از چنین نوسانی سود سرشاری کسب کرده‌‌اند و از سوی دیگر توانسته‌‌اند ذهنیت بازار را با استفاده از اخبار تحت تاثیر قرار دهند.

نوسانات شدید دلار در روزهای اخیر، معامله‌گران ارزی را گیج و سردرگم کرده است. در حالی که در ۳ روز ابتدایی هفته، فروشندگان با قدرت دست بالاتر را در بازار داشتند، روز سه‌شنبه، زمانی برای حمله خریداران بود. نوسانات رفت و برگشتی روزهای اخیر، چشم‌‌انداز بازار را در مه فرو برده و موجب شده است که بخشی از معامله‌گران، خرید و فروش‌های خود را به تعویق بیندازند.

در چهارمین روز هفته، فشار خریدها موجب شد اسکناس آمریکایی به کانال ۳۰ هزار تومانی برگردد و حدود ساعت ۴ بعدازظهر در محدوده ۳۰ هزار و ۱۰ تومان معامله شود.

این افزایش قیمت در حالی صورت گرفت که روز دوشنبه، دلار حتی تا محدوده ۲۹ هزار و ۴۰۰ تومانی افت کرده بود. افت دلار به محدوده یاد شده موجب شده بود که توجه معامله‌گران به سوی حمایت ۲۹ هزار و ۲۰۰ تومان جلب شود. در صورتی که در روز سه‌شنبه محدوده ۲۹ هزار و ۲۰۰ تومان از دست می‌‌رفت، اسکناس آمریکایی وارد کانال ۲۸ هزار تومانی می‌شد. با این حال، شرایط بازار در روز چهارم هفته متفاوت بود.
اثرگذاری اخبار در بازار ارز

از همان ابتدای روز سه‌شنبه، معامله‌گران سعی می‌‌کردند اخبار منفی رسیده از مذاکرات وین را برجسته کنند و افت بیشتر قیمت دلار را منطقی ندانند. به عنوان مثال برخی معامله‌گران عنوان می‌‌کردند که اروپایی‌‌ها عنوان کرده‌‌اند که مذاکرات وین پیشرفت خاصی نکرده است و احتمال دارد که این دور از مذاکرات به نتیجه خاصی نرسد. دسته‌‌ای از معامله‌گران به این تحلیل خبرگزاری رویترز استناد می‌‌کردند که «دیپلمات‌‌های ارشد» آلمانی، بریتانیایی و فرانسوی قدرت‌های بزرگ اروپایی در بیانیه‌‌ای در مورد مذاکرات جاری برجام در وین گفته‌‌اند که «زمان به سرعت رو به پایان است و پیشرفت سریع در مذاکرات دیده نمی‌شود.»

این اتفاق در حالی رخ داد که در روزهای ابتدایی هفته، بازیگران ارزی خوش‌بینی محتاطانه‌‌ای نسبت به روند احیای برجام پیدا کرده بودند. آنها احساس می‌‌کردند که گفت‌وگوها شروع شده است و دو طرف در حال تلاش برای پیدا کردن یک زبان مشترک هستند. با این حال، روز سه‌شنبه اوضاع به‌‌طور کلی متفاوت بود. این اتفاق در حالی رخ داد که گفته می‌شد نماینده آمریکا در مذاکرات هسته‌‌ای نیز به وین سفر کرده است. سفر او می‌توانست نشان‌دهنده پیشرفت گفت‌وگوها باشد، ولی به نظر می‌‌رسید باتوجه به اینکه خبرهای مثبتی از مذاکرات منتشر نشد، معامله‌گران تصمیم گرفتند در موقعیت خرید قرار بگیرند.
نوسان‌‌گیری عجیب دلاری

در حالی که بخشی از معامله‌گران تصور می‌‌کردند که تغییر و تحول انتظاراتی نسبت به مذاکرات هسته‌‌ای عامل نوسان‌‌ساز قیمت دلار در روزهای اخیر بوده است، گروه دیگری اعتقاد داشتند که نوسان‌گیران تنها از فضای مبهم حاکم بر بازار برای نوسان‌‌گیری خود استفاده کرده‌‌اند. دلار یک هفته قبل به سرعت از کانال ۲۹ هزار تومان عبور کرد و تا مرز ۳۱ هزار تومان بالا رفت. از ابتدای این هفته جریان حاکم بر بازار عوض شد و دلار به یکباره تا نزدیکی ابتدای کانال ۲۹ هزار تومانی عقب‌‌نشینی کرد. معامله‌‌گران از یکسو از چنین نوسانی سود سرشاری کسب کرده‌‌اند و از سوی دیگر توانسته‌‌اند ذهنیت بازار را با استفاده از اخبار تحت تاثیر قرار دهند. به نظر می‌‌رسد در صورتی که مذاکرات هسته‌‌ای در هفته جاری به نتیجه خاصی نرسد، دلار با تلاش‌‌های نوسان‌گیران برای رشد مواجه شود. این در حالی است که پیشرفت در مذاکرات می‌تواند مقداری از تقاضای احتیاطی را از بازار خارج کند./دنیای اقتصاد

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.