تاریخ انتشار : پنجشنبه 29 مهر 1400 - 9:30
کد خبر : 80926

آیا اسرائیل جرات حمله به ایران از خاک آذربایجان را دارد؟

آیا اسرائیل جرات حمله به ایران از خاک آذربایجان را دارد؟

آرمان شرق- ایران باور دارد که اسرائیل جرات انجام اقدام نظامی علیه این کشور را از آذربایجان به دو علت نخواهد داشت: نخست اینکه اسرائیل آگاه است که ایران به توانمندی‌های نظامی خود ایمان دارد و پاسخ خواهد داد و دوم اینکه روسیه اجازه هر گونه اقدام نظامی یا جنگ در منطقه آسیا و در نزدیکی جغرافیای خود را نمی‌دهد.

چه بسا اسرائیل به شعله ور کردن آتش جنگ با ایران از طریق درگیر کردن آذربایجان فکر می‌کند و برای آن برنامه ریزی می‌کند و ممکن است آن را اجرایی کند بر این اساس که جنگی میان آذربایجان و ایران دربگیرد و زمانی که آتش آن شعله ور شود دولت آمریکا دیگر نمی‌تواند در برابر فشار لابی صهیونیستی برای وارد شدن در جنگ به منظور کمک به اسرائیل مقاومت کند. اسرائیل به اشتباه گمان می‌کند جنگ علیه ایران در جبهه آذربایجان باعث می شود متحدان ایران در محور مقاومت و در راس آنها حزب الله، سوریه و حوثی‌ها و غیره به علت فاصله جغرافیایی از عرصه عملیات و دوری از فلسطین اشغالی مداخله نکنند.
آیا اسرائیل جرات حمله به ایران از خاک آذربایجان را دارد؟

ندر مرزهای شمالی ایران تحرکات شدید نظامی وجود دارد که نیت حملاتی از آذربایجان علیه ایران را در خود پنهان می‌کند. در مرزهای شمالی ایران تنها آذربایجان حضور ندارد بلکه ترکیه، اسرائیل و حامی‌ آنها آمریکا نیز حضور دارد. آمریکایی که اکنون به اسرائیل درخصوص حمله به ایران هشدار می‌دهد.

اسرائیل جستجو برای فرصت را متوقف نمی‌کند، فرصتی که اجازه حمله به ایران را به آن بدهد یا این حمله را توجیه ‌کند؛ حمله‌ای با کمترین زیان ممکن و با کمترین میزان مسئولیت. اشغال و نابودی عراق در راستای منفعت اسرائیل انجام شد بدون اینکه خودش درگیر آن شود یا خسارتی را متحمل شود و بدون این که نامی از آن برده شود. سوریه نیز نابود شد و بخشی از خاکش اشغال شد در حالی که ذینفع اول اسرائیل بود بدون اینکه تل اویو متحمل خسارت مادی و غیرمادی شود.

ترکیه با اسرائیل در زمان حاضر درخصوص حمله به ایران برای تضعیف این کشور و نجات از یک رقیب جدی منطقه‌ای در سطح سیاسی و اقتصادی در آسیای مرکزی و خاورمیانه هم نظر است. این درصورتی است که نگوییم با اسرائیل همکاری می‌کند.

دیگر نقش مداخله جویانه ترکیه (پایگاه های نظامی در عراق و اشغال سوریه) و به کارگیری تروریسم و ترویست ها در سوریه و نیز استفاده از سوری‌ها به عنوان مزدور در لیبی و نیز آذربایجان در جنگ با ارمنستان بر کسی پوشیده نیست. این مسئله در گزارش سازمان ملل نیز آمده است. لازم به ذکر است که این ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و فرانسه بودند که ارتش آزاد سوریه را تامین مالی کردند و آن را ابزرای برای آزادسازی سوریه و دموکراتیک کردن آن دانستند بلکه فراتر، این سازمان ملل بود که اصرار کرد این گروه از مخالفان نقشی در مذاکرات برای حل و فصل بحران سیاسی در سوریه و نگارش قانون اساسی داشته باشد.

آمریکا به علت وضع اقتصادی و سیاسی بین المللی خود تحمل افتادن در دام جنگی جدید را ندارد. جنگی که آتش آن را اسرائیل شعله ور کند. آمریکا آشکارا درباره این مسئله سخن گفت. به این ترتیب که جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا در نشست های سالانه سازمان ملل گفت در برخورد با ایران به دیپلماسی پایبندیم. در تمام دیدارهای اخیر مسئولان دولت اسرائیل با مسئولان آمریکا، دولت آمریکا و در راس آنها بایدن بر مخالفت خود با هر گونه اقدامی نظامی یکجانبه اسرائیل علیه ایران تاکید کرد. اسرائیل با مشکل گرفتن تصمیم نهایی درباره گزینه جنگ با ایران روبه رو است. نظر رهبران نظامی و سیاسی اسرائیل میان گزینه جنگ با ایران که با مخالفت آمریکا روبه رو است و گزینه بازگشت ایران به توافق هسته‌ای که با توجه به شروط ایران برای آمریکا پرهزینه است، در نوسان است. چه بسا اسرائیل به شعله ور کردن آتش جنگ با ایران از طریق درگیر کردن آذربایجان فکر می‌کند و برای آن برنامه ریزی می‌کند و ممکن است آن را اجرایی کند بر این اساس که جنگی میان آذربایجان و ایران دربگیرد و زمانی که آتش آن شعله ور شود دولت آمریکا دیگر نمی‌تواند در برابر فشار لابی صهیونیستی برای وارد شدن در جنگ به منظور کمک به اسرائیل مقاومت کند. اسرائیل به اشتباه گمان می‌کند جنگ علیه ایران در جبهه آذربایجان باعث می شود متحدان ایران در محور مقاومت و در راس آنها حزب الله، سوریه و حوثی‌ها و غیره به علت فاصله جغرافیایی از عرصه عملیات و دوری از فلسطین اشغالی مداخله نکنند.

ایران در اعمال فشار علیه آذربایجان هم در سطح میدانی با انجام رزمایش نظامی و هم سیاسی از طریق هشدار دادن به این کشور تردید نکرد.

ایران باور دارد که اسرائیل جرات انجام اقدام نظامی علیه این کشور را از آذربایجان به دو علت نخواهد داشت: نخست اینکه اسرائیل آگاه است که ایران به توانمندی‌های نظامی خود ایمان دارد و پاسخ خواهد داد و دوم اینکه روسیه اجازه هر گونه اقدام نظامی یا جنگ در منطقه آسیا و در نزدیکی جغرافیای خود را نمی‌دهد.

منبع: رای الیوم / تحریریه دیپلماسی ایرانی/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.