تاریخ انتشار : شنبه 30 مرداد 1400 - 22:07
کد خبر : 76456

مناظره افشاگرانه طرفداران سعید محمد و قالیباف

مناظره افشاگرانه طرفداران سعید محمد و قالیباف

آرمان شرق- با پایان شورای شهر پنجم دیگر خبری از پیگیری نتایج تحقیق و تفحص از قرار دادهای شهرداری و شرکت رساتجارت وابسته به بنیاد تعاون سپاه نبود . علیرضا زاکانی شهردار منتخب شورای ششم در روز رای گیری گفته بود که در خصوص برخورد با فساد تبعیضی قائل نیست اما شنیده است که بسیاری از یافته های این تحقیق و تفحص شایعه است .محمد قائمی، مسوول پرونده حقوقی یاس در زمان سعید محمد به تازگی گفته است : پرونده یاس ۱۸۵ جلد است و فقط کیفرخواست ۵ جلد اول صادر شده و کیفرخواست مرحله‌ دوم در راه است.

با پایان شورای شهر پنجم دیگر خبری از پیگیری نتایج تحقیق و تفحص از قرار دادهای شهرداری و شرکت رساتجارت وابسته به بنیاد تعاون سپاه نبود . علیرضا زاکانی شهردار منتخب شورای ششم در روز رای گیری گفته بود که در خصوص برخورد با فساد تبعیضی قائل نیست اما شنیده است که بسیاری از یافته های این تحقیق و تفحص شایعه است .محمد قائمی، مسوول پرونده حقوقی یاس در زمان سعید محمد به تازگی گفته است : پرونده یاس ۱۸۵ جلد است و فقط کیفرخواست ۵ جلد اول صادر شده و کیفرخواست مرحله‌ دوم در راه است.

اما روز گذشته دوباره این پرونده بازگشایی شد. محمدقائمی، نماینده حقوقی هلدینگ یاس در زمان مدیریت سعید محمد در مناظره توییتری با محمدسعید احدیان دستیار سیاسی و رسانه‌ای رئیس مجلس شورای اسلامی اطلاعاتی جدیدی از این پرونده افشا کرد. او در توئیت های خود علاوه بر یکسری نکات خبری سئوال های مطرح کرد که ابعاد این پرونده را عجیب تر کرد. برای نمونه از فروختن بوستان جوانمردان به عنوان یکی از موارد این پرونده سخن گفت.
اطلاعات جدید از قرارداد پرحاشیه

بازگشایی دوباره‌ پرونده یاس در فضای مجازی از یک توییت آغاز شد؛ عبدالرضا یعقوبی، فعال رسانه‌ای علاقه‌مند به سعید محمد در توییتر نوشت فساد هولدینگ یاس بزرگ‌ترین فساد مالی در تاریخ ایران بوده؛ فسادی که توسط باندهای صاحب لابی و نفوذ در بالاترین سطوح سیاسی و نظارتی پشتبانی شد. به همین خاطر سعید محمد با حکم رهبر انقلاب مامور به بررسی و بازگشت مال شد. عملیاتی که موفقیت‌آمیز بود، ولی برای محمد تاوان سنگینی داشت.او کمی بعد توییت خود را اینگونه اصلاح کرد که طبق تذکر دفتر دکتر محمد باید اصلاح کنم که حکم بررسی پرونده‌ی یاس از طرف فرمانده وقت سپاه برای دکتر محمد صادر شده.

اما اشاره او به تاوان ظاهر به شایعه های بر می گردد که درباره وضعیت سیاسی محمد مطرح است. برخی اصولگرایان می گویند محمد به این خاطر از کابینه جا ماند که قالیباف با حضور او مخالفت جدی داشته است. در جریان رسیدگی به پرونده هلدینگ یاس معاون وقت قالیباف در شهرداری محکوم شده است.

بلافاصله پس از این توئیت محمدسعید احدیان دستیار سیاسی و رسانه ای رئیس مجلس در رشته توییتی به یعقوبی پاسخ داد و نوشت: چهار دروغ در چند کاراکتر؛ اولا حکم رهبری را به دروغ گفتید که بابت آن تذکر هم گرفتید، ثانیا پرونده‌ یاس طبق حکم دادگاه و گزارش تحقیق تفحص شورای اصلاح‌طلب به شهرداری ربطی نداشت؛ یعنی دروغ دوم. ثالثا دادگاه رقم فساد را ۴۸۰ میلیارد گفت که گرچه بزرگ، اما بزرگ‌ترین فساد تاریخ هم دروغ بعدی می‌شود. این همه دروغ برای اثبات ادعای تاوان آقای محمد گفته شده است که آن را دیگر خودتان قضاوت کنید.

پس از این توئیت محمد قائمی وارد مناظره با احدیان شد قائمی مدیر تسویه یاس و شرکت رسا تجارت بوده است. قائمی در دفاع از یعقوبی و در پاسخ به این سخنان احدیان نوشت: هیچ تذکری در کار نبوده. برادر! به این شایعات دامن نزنید. پرونده یاس هیچ ربطی به سپاه ندارد و تمام تخلفات آقایان در مقام معاون شهردار تهران رخ داده و اسناد آن هم وجود دارد. کاری نکنید که لب به سخن بگشایم و آن وقت هیچ یک از آقایان نتوانند از خانه‌هایشان بیرون بیایند.

پاسخ مشاور رییس مجلس به این دفاعیه این بود که حکم دادگاه، اظهارات سخنگوی قوه قضائیه و میرلوحی (عضو پیشین شورای شهر که در اختیار اصلاح طلبان بود) نشان می دهد در تمام این سال‌ها تاکنون حتی یک نفر از مسوولین شهرداری به دادگاه حتی احضار هم نشده، همه و همه نشان‌دهنده‌ کذب‌گویی بی‌مبنا است. دلیل این کذب‌گویی را هم شاید بتوان در پاسخ به این سوال پیدا کرد که چرا شما از این پرونده کنار گذاشته شده‌اید! اسکرین شات این توئیت سخنانی به نقل از سخنگوی قبلی قوه قضائیه و میر لوحی بود که گفته بودند در پرونده عیسی شریفی اتهامی متوجه محمد باقر قالیباف نیست.

پس از این توییت احدیان، محمد قائمی که وکیل پرونده‌ هولدینگ یاس نیز بوده است در رشته توییتی اعلام کرد که شخصا در تیرماه ۹۹ استعفا داده و هرگز کنار گذاشته نشده و اسناد این ادعا نیز موجود است. او خطاب به احدیان گفته است که فقط شخص بنده به عنوان مدیر تسویه‌ی یاس و شرکت رساتجارت ده‌ها مورد از املاک نجومی را از شما و برخی اعضای شورای اسبق پس گرفتم.

او در توئیت سوم نوشت: چرا از دوستان خود نمی‌پرسید که چرا گزارش خلاف واقع دادن اعلام کردند املاک نجومی دروغ بوده و فقط شش میلیارد تومان بوده است و آن را پس گرفتیم؛ درحالی‌که آن املاک که به دستور معاون شهردار تهران به نورچشمی‌ها واگذار شده بود، یا املاک آنها را چند برابر خریده بودند، حدود چند هزار میلیارد تومان است. چرا از دوستان بزرگوارتان نپرسیدید چطور چند باب مغازه‌ تجاری در مجتمع تیراژه تهران به نام آقای … برادر … می‌شود! تا چشم بر تخلفات بپوشند. الله سمیع بصیر. مرد و مردانه بیایید در یک برنامه زنده تلویزیونی در محضر ملت ایران و به‌صورت مستند حرف بزنید و قضاوت را به ملت واگذار کنید. او در پایان، ادعای تازه‌ای نیز مطرح کرده و خطاب به احدیان گفته است: راستی بوستان جوانمردان را به که فروختند؟ سند به نام کیست؟ ۲۰۹ میلیارد تومان پول کمی نیست.

قائمی در یک توئیت دیگر هم اعلام کرده پرونده یاس ۱۸۵ جلد است و فقط کیفرخواست ۵ جلد اول صادر شده و کیفرخواست مرحله‌ی دوم در راه است. همچنین در کیفرخواست مرحله اول فقط یک نفر از ۱۴ متهم محکوم به برگرداندن ۴۸۰ میلیارد تومان ردمال و ۲۰ سال حبس شد. حکم ۱۳ نفر دیگر که یک نفر ۳۰ سال حبس هست و ردمال ۱۵۰۰ میلیارد و…

عیسی شریفی یک

عیسی شریفی در پرونده هلدینگ یاس عیسی شریفی به جرم مشارکت در کلاهبرداری باندی، مشارکت در پولشویی و برداشت و تصاحب غیرقانونی وجوه محکوم شد. حکم وی عبارت است از: ۲۰ سال حبس تعزیری، جزای نقدی و استرداد وجوه تحصیلی.
داستان هلدینگ یاس

کارگزاری رسا تجارت مبین (یاس) یکی از هشت کارگزاری‌ای بود که طبق مصوبه شورای شهر تهران قرار بود با بهره‌گیری از امکانات مالی خود (نقدی و غیرنقدی) نسبت به پاسخ‌گویی مطالبات طلبکاران شهرداری و همچنین تملک املاک واقع در طرح‌های عمرانی شهرداری با همکاری سازمان املاک اقدام و پس از ارائه اسناد نسبت به وصول طلب خود صرفاً در قالب ملک یا تراکم اقدام کند، اما پس از مدتی این مسیر انحرافی اساسی پیدا کرد.

حسن مقیمی یکی از کارشناسان تیم تحقیق و تفحص از پرونده های رسا تجارت در خصوص ابعاد این پرونده در زمان بررسی در صحن شورای شهر تهران گفته بود که از سال ۹۲ و ۹۳ اتفاقی در بنیاد تعاون سپاه می افتد که در نتیجه آن مجموعه هلدینگ یاس تشکیل می شود که بانک های نظامی را تحت پوشش داشته است و منابع مالی به آنجا می رفت بدون آنکه به شهرداری برسد و از سال ۹۷ تحقیق و تفحص شروع شد، ابتدای سال ۹۷ شرکت رسا تجارت ۱۸۰ میلیارد تومان طلبکار نشان داده شد که بعد مشخص شد ۶ هزار میلیارد تومان بدهکار است. منابع زیادی از بخش اقتصادی سپاه به همراه شهرداری تهران در این قراردادها از بین رفته بود و دو طرف با هم همکاری کردیم تا تحقیق و تفحص انجام شود .

به گفته مقیمی در بخش ملک پیچیدگی زیاد داشتیم و علت این بود که تغییرات زیادی در شهرداری و سپاه اتفاق افتاد و در شناسایی انجام شده در جمع بندی اسفند ۹۹ اسناد حاکی از این بود ۱۲هزار ۹۰۰ میلیارد تومان منابع شهرداری تهران به هلدینگ سپاه واگذار شده که تنها ۳ هزار۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است و مابقی پول شهرداری در اختیار نهادی قرار گرفت که هیچ ارتباط کاری با شهرداری تهران نداشت. ما موفق شدیم یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از منابع را برگردانیم به گفته او رقم مطالبات شهرداری از رساتجارت ۴۱۰۰میلیارد تومان به قیمت های سال ۹۵ است.

آن زمان در برابر انکارهای مدیران شهردار وقت تهران محمدقائمی، نماینده حقوقی هلدینگ یاس در زمان مدیریت سعید محمد می‌گوید: ۹۰ درصد گزارش تحقیق و تفحص را قبول دارد و سپاه از ابتدا عنوان شاکی وارد این پرونده شده است. به گفته او اختلاف حساب‌ها مشهود بود و نکته جالب آنکه بدهی ما به شهرداری براساس نامه‌ای معاون مالی وقت امضا کرده بود صفر ریال بود که پیگیری‌های انجام شده و همکاری سپاه، تلاش شد اموال شهر به شهروندان بازگردد. ۹۰ درصد تحقیق و تفحصی که از سوی مدیریت شهری وقت انجام شده صحت دارد و آن ده درصد نیز مربوط به برخی از اعداد و ارقام و اصطلاحاتی است که شاید تیم تحقیق و تفحص از آن اطلاعی نداشته‌اند.

نماینده حقوقی وقت هلدینگ یاس:اموالی از شهرداری برای تامین مالی پروژه‌های شهری خارج شده اما صرف این امور نشده و به افراد نور چشمی داده است.

قائمی آن زمان در تشریح ساده این پرونده گفته بود که : موضوع مشخص است، پولی از سیستم شهرداری خارج شده که صرف امور شهرداری نیز نشده اما به سیستم سپاه نیز وارد نشده است. اینکه این وجوه کجا رفته است موضوع بررسی‌ها ما بود. ما می‌توانستیم باتوجه به نامه معاون شهردار وقت در زمان خداحافظی که بدهی رسا تجارت را صفر ریال عنوان کرده بود، درگیر این موضوع نشویم اما ۶۰۰ ساعت جلسه گذاشتیم و در ناحیه به ناحیه شهرداری بحث و بررسی انجام شد تا به ریال به ریال وجوه پرداخت شده ردیابی شود.

نهایتا صورت جلسه‌ای که در مجموع ۶ هزار و ۱۰۰میلیارد تومان شرکت رسا تجارت را بدهکار کرده بود، امضا شد. که مبلغ ۷۰۰ میلیارد مربوط به طرح سه شهید،۷۰۰میلیارد وجوهی که در بانک شهر قرار داشت و ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان هولوگرام و غیره بوده است. که از این میان بیش از ۲ هزار میلیارد از اموال شهرداری پس داده شد و الباقی همچنان به عنوان بدهی هلدینگ یاس محسوب می‌شود.

او در خصوص نحوه هزینه کرد هولوگرام ها مدعی است اموالی از شهرداری برای تامین مالی پروژه‌های شهری خارج شده اما صرف این امور نشده و به افراد نور چشمی داده است.

او آن زمان هم بر این نکته تاکید داشت که عیسی شریفی نه به عنوان یک پاسدار بلکه به عنوان قائم مقام وقت شهردار تهران پرونده‌اش در مرجع قضایی مورد بررسی است و او نه بخاطر فعالیت‌هایش در سپاه بلکه بخاطر مسئولیتی که در شهرداری تهران داشت محاکمه شده است که تلاش می‌شود در فضای مجازی گفته شود تخلفات وی به شهرداری ارتباط ندارد که اینگونه نیست./اقتصاد نیوز

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.