تاریخ انتشار : پنجشنبه 7 مهر 1401 - 23:20
کد خبر : 113190

اعلام موافقت دولت با ایجاد مراکز نقد و اعتراض

اعلام موافقت دولت با ایجاد مراکز نقد و اعتراض

آرمان شرق-گروه سیاست:چه اشکالی دارد برای گفت‌وگو، نقد و حتی اعتراض نسبت به یک تصمیم مراکزی را قرار دهیم تا نسبت به برخی تصمیمات و روش‌ها اعتراض شود؟ معتقدم این قضیه به سلامت و ارتقای کار کمک جدی کند.

آرمان شرق-گروه سیاست:چه اشکالی دارد برای گفت‌وگو، نقد و حتی اعتراض نسبت به یک تصمیم مراکزی را قرار دهیم تا نسبت به برخی تصمیمات و روش‌ها اعتراض شود؟ معتقدم این قضیه به سلامت و ارتقای کار کمک جدی کند.

اعلام موافقت دولت با ایجاد مراکز نقد و اعتراض/واکنش مثبت مجلس

روزنامه آرمان امروز نوشت:رئیس جمهوری در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی در پاسخ به پرسشی درباره موضوع اعلام سکته قلبی مرحومه مهسا امینی اظهار کرد: من در سفر به سمرقند متوجه موضوع حادثه پیش آمده برای خانم امینی شدم و گفتم که وزارت کشور موضوع را پیگیری کند اما وقتی که برگشتم خبر فوت ایشان را به من دادند که من با خانواده ایشان تماس گرفتم و ابزار همدردی کردم و گفتم این خبر نه برای من، که برای هر ایرانی متأثر کننده است و کسی نیست که متأثر نشود.
سیدابراهیم رئیسی یادآور شد: در تماس تلفنی گفتم که حتماً این موضوع پیگیری می‌شود که اگر قصوری باشد حتماً پیگیری خواهد شد و خانواده آن مرحومه نیز گفتند که این تماس برای ما قوت قلب بود. همچنین در دولت و مجلس این موضوع پیگیری شد و پزشکی قانونی هم آن را پیگیری کرد. در این موضوع آنچه که وظیفه مدیریتی ما در دولت است این است که آن را پیگیری کنیم و من هم به عنوان یک مسئول قصدم در این قضیه شفافیت و اجرای عدالت است و منتظر هستیم که نظر قطعی از سوی پزشکی قانونی اعلام شود. برخی نهادها در زمینه علت فوت گزارش‌هایی داده‌اند اما گزارش نهایی از سوی پزشکی قانونی هنوز اعلام نشده است و حتماً در این زمینه قوه قضاییه باید نظر حقوقی بدهد اما ظرف چند روز آینده پزشکی قانونی نظر نهایی خود را اعلام خواهد کرد. رئیسی همچنین اظهار کرد: وقتی نسبت به روش اجرای قانون، پیشنهادات و انتقاداتی مطرح است؛ نظرم این است که ما نسبت به روش اجرای قانون یا نحوه اجرای یک تصمیم، نگاه‌ها و نظرات و دیدگاه‌های مختلف را بشنویم که هیچگونه اشکالی هم ندارد و نباید از آن وحشت داشت.
گفتوگو برای اصلاح روشها باید مورد توجه قرار بگیرد
رئیس جمهور ادامه داد: به نظر من اشکالی ندارد که افراد و دستگاه‌های نسبت به اجرای قانون نظرات مختلف داشته باشند. بیان دیدگاه‌ها در این رابطه می‌تواند به ارتقای کار کمک کند. به نظر من مسئولین مربوطه باید نسبت به این دیدگاه‌ها توجه مثبت داشته باشند. البته این روشی که برای اجرای قانون وجود دارد ۱۰-۱۵ سال است که در حال  اجرا است و برای این یکی دو سال اخیر نیست اما  اشکالی ندارد که در این رابطه نظرات مختلف وجود دارد از آن در جهت بهتر شدن امور استفاده کرد.کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی در دانشگاه و محافل علمی گفت: چه اشکالی دارد برای گفت‌وگو، نقد و حتی اعتراض نسبت به یک تصمیم مراکزی را قرار دهیم تا نسبت به برخی تصمیمات و روش‌ها اعتراض شود؟ معتقدم این قضیه به سلامت و ارتقای کار کمک جدی کند.
وی همچنین با اشاره به سفرهای خود در روزهای اخیر به کشورهای همسایه و نیز حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اظهار کرد: رویداد راهپیمایی اربعین رویداد فرهنگی بزرگی بود و دولت هم خدمت‌رسانی و تسهیل زیارت را وظیفه داشت و البته میزبان خود مردم بودند مخصوصا مردم عراق و اهل تسنن این کشور که خوب از میهمانان پذیرایی کردند. خدا حاج قاسم سلیمانی را رحمت کند که گفت ما ملت امام حسینیم و این عشق به اهل بیت در هشت میلیون زائری که به عتبات رفت امری نیست که بشود در نظر نگرفت. هم در اجلاس شانگهای و حضور در سمرقند و هم در نیویورک موضوعات مهمی مطرح شد. در شانگهای از نظر اقتصادی به زیرساخت‌های اقتصادی آسیا وصل شدیم.
رئیس جمهوری تأکید کرد: ارتباط اقتصادی ایران با کشورهای عضو این پیمان می‌تواند کمک شایانی به کشور ما داشته باشد. علاوه بر حضور در اجلاس شانگهای که سران این پیمان در آن حضور داشتند، دیدارهایی هم داشتیم از جمله با رئیس جمهوری چین درباره قرارداد ۲۵ ساله و نیز قراردادهایی در حوزه انرژی و نیز فعال شدن تجارت بین دو کشور و مسائل پولی و مالی بین دو کشور. همچنین در این دیدار درباره همکاری آنان در پروژه‌های اساسی از جمله در پروژه‌های ریلی صحبت شد که تاکید داریم در این زمینه همکاری‌ها بیشتر و جدی‌تر شود. ما با روسیه هم روابط تجاری‌مان از زمان سفر به این کشور ۸۰ درصد بیشتر شده است و کارهایی در حوزه تجاری، اقتصادی و فضایی و کریدور داریم.
رئیس جمهوری با اشاره به حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ادامه داد: در این سفر که اولین سفر بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی بود باید مواضع به حق ملت ایران و مواضع به حق آنان می‌بودم و صدای ملت می‌شدم. آنچه که در سخنرانی انجام شد این بود که مواضع به حق جمهوری اسلامی در مسائل هسته‌ای و مظلومیت ملت ایران و نیز اجتناب از استانداردهای دوگانه در مسائل حقوق بشری و دیگر موارد مطرح شود.
وی یادآور شد: در یونسکو هم سعی کردم به اسناد داخلی مثل سند بنیادین آموزش و پرورش در ایران توجه داشته باشم و نشان دهم که ضمن آمادگی برای تعامل با صاحبنظران در زمینه آموزش، خودمان هم سندهای داخلی و محور حرکت داریم.
رئیسی تاکید کرد: نشستی با رهبران ادیان و رؤسای جمهوری برخی کشورها و مقامات آنها داشتم و نیز در نشست‌ با مسئولان موسسات تحقیقاتی و پژوهشی آمریکا که در این مورد تلاش کردم اجازه نقد یا بررسی مواضع جمهوری اسلامی از سوی این افراد را داده باشم و پاسخ آنان را هم دادم و یک فضای فکری آزاد را برای بررسی مواضع خودمان داشتیم.
وی گفت: ما به توافق خوب و عادلانه کاملاً باور داریم و در دیدار با آقای مکرون این امر را مطرح کردیم که باید تضمین‌هایی به جمهوری اسلامی داده شود تا ما مثل گذشته شاهد بدعهدی نباشیم.
رئیس جمهوری یادآور شد: من در این دیدار به آقای مکرون گفتم که چرا با سابقه تاریخی که دارید و این سابقه از آمریکا بسیار بیشتر است از این کشور پیروی می‌کنید؟ که ایشان می‌گفت ما موضع مستقل داریم اما به هرحال به نکاتی در این زمینه اشاره کردیم و همچنین درباره روابط دو کشور و افزایش ابعاد آن نیز اشاره شد.
رئیسی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در آخرین متنی که برای مذاکرات ارائه کرده بر تضمین اعتمادآور تاکید داشته، اظهار کرد: همچنین بر موضوع پادمان هم اشاره داشته‌ایم تا آژانس انرژی اتمی از مسائل سیاسی فاصله بگیرد که آقای مکرون می‌گفت پادمان برای این بود که بگوید آژانس تحت تأثیر مسائل سیاسی نیست که من در پاسخ موارد متعددی را از نقض این امر به ایشان یادآوری کردم از جمله اینکه بارها گزارش آژانس مبنی بر صلح آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ما بوده است.
وی افزود: رغبت بسیار زیادی برای فعالیت اقتصادی با ایران در کشورهای مختلفی که با سران آنها دیدار کردم وجود دارد و همگی آنان تاکید داشتند که برخلاف فضای تحریمی، ما دوست داریم با ایران همکاری کنیم. چه با مقامات همسایگان و چه با مقامات سایر کشورها که دیدار داشتیم این موضوع مطرح بود و ما هم دوست داریم که با همه کشورهای دنیا همکاری و تعامل داشته باشیم. البته کشورهایی که خودشان هم این آمادگی را برای تعامل داشته باشند.

محمدتقی نقدعلی دبیر کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با استقبال از اظهارات رئیس جمهوری درباره لزوم نظام‌مند کردن طرح پیشنهادها، انتقادات و احیاناً اعتراضات و همچنین اصلاح برخی قوانین و روندها گفت: مجلس شورای اسلامی در اجرای وظیفه قانون‌گذاری خود آمادگی دارد که لوایح دولت را در این زمینه با اولویت در روند قانون‌گذاری قرار دهد و در قالب قانون جهت اجرا به دولت تقدیم کند.
ایسنا: دبیر کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با استقبال از اظهارات رئیس جمهوری درباره لزوم نظام‌مند کردن طرح پیشنهادها، انتقادات و احیاناً اعتراضات و همچنین اصلاح برخی قوانین و روندها گفت: مجلس شورای اسلامی در اجرای وظیفه قانون‌گذاری خود آمادگی دارد که لوایح دولت را در این زمینه با اولویت در روند قانون‌گذاری قرار دهد و در قالب قانون جهت اجرا به دولت تقدیم کند.

 

محمدتقی نقدعلی با اشاره به بخش‌هایی از صحبت‌های رئیس جمهوری در گفت‌وگوی تلویزیون شامگاه ۶ مهر اظهار کرد: ریاست محترم جمهوری در گفت‌وگوی اخیر تلویزیونی خود با مردم مطالب ارزنده‌ای پیرامون نتایج سفر به نیویورک و همچنین مباحث مرتبط با مذاکرات هسته‌ای و اقدامات انجام شده از سوی دولت و همچنین اتفاقات اخیر در کشور داشتند.

وی با بیان اینکه «مشخصاً آنچه که رئیس جمهوری در مورد نظام‌مند کردن و ایجاد بستر طرح پیشنهادها، انتقادات و احیاناً اعتراضات مطرح کردند، موضوع قابل توجه و قابل تاملی است»، تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی در اجرای وظیفه قانون‌گذاری خود هر لایحه‌ای را که دولت لازم بداند در اجرای اصول قانون اساسی که اظهار نظر ملت و انعکاس آن به حاکمان و همچنین طرح مطالبه از حاکمان را حقی مسلم می‌داند، تهیه و تنظیم کند، آمادگی دارد که آن لایحه را با اولویت در روند قانون‌گذاری قرار دهد و در قالب قانون جهت اجرا به دولت تقدیم کند.

دبیر کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس همچنین درباره نقش مجلس در خصوص اصلاح قوانین و مقرراتی نظیر روند مربوط به حجاب، عفاف و گشت ارشاد اظهار کرد: روندها و راه‌های کوتاه‌تری وجود دارد تا بدون آنکه حساسیت‌های خاصی ایجاد یا اسبابی برای بازی دشمنان فراهم شود، بسیاری از قوانین و احکام قانونی و شرعی شکل اجرایی به خود بگیرند؛ به نظر می‌رسد تغییر رویه‌هایی هم که در کلام رئیس جمهوری بود ناظر بر روش‌های اجرای قانون است.

نقدعلی افزود: مجدداً تاکید می‌کنم که اگر برای اصلاح روش‌های اجرای قانون نیز ضرورتی در قانون گذاری وجود داشته باشد، که چه در قالب لایحه دولت و چه در قالب طرح یقیناً مجلس آماده ورود به موضوع است اما با توجه به اینکه دولت مجری قانون و عهده‌دار مسئولیت مدیریت جامعه است و مقام معظم رهبری نیز در این خصوص مکرراً تاکید کرده‌اند، اولویت با این است که موارد مورد نیاز جهت اصلاح در قالب لایحه تقدیم مجلس شود. در مجلس این آمادگی را داریم که هر موردی را که به تشخیص رئیس جمهوری و اعضای کابینه نیاز به اصلاح داشت، در فرآیندهای قانون‌گذاری مورد توجه قرار دهیم.

وی تاکید کرد: فارغ از صحبت‌های رئیس جمهوری، به نظر می‌رسد با توجه به تغییراتی که در زمان اتفاق می‌افتد، بعضی روندها و رویه‌ها باید به روز و اصلاح شوند؛ خود مجلس نیز در این زمینه نظراتی دارد و چنانچه لایحه‌ای از سوی دولت ارائه شود، نظرات خود را در ذیل آن لایحه اعلام می‌کنیم.

این نماینده مجلس در پایان با تاکید بر اینکه هر کجا که روند غلطی وجود داشت، باید به آن اذعان و اقرار کنیم، گفت: حضرت علی (ع) در خطبه پنجم نهج‌البلاغه می‌فرمایند که «ریشه فتنه‌ها، تبعیت از هوای نفس و بدعت‌ها و مواردی است که در دین بوده و وارد دین شده است»؛ بنابراین اگر همه ما حول محور حق باشم و نه حول محور هوا و همه از حق تمکین کنیم، اختلافات رخ بر می‌بندد. مسلماً برخی رویه‌ها با توجه به روحیات جوانان امروزی باید روش و کیفیت آنها اصلاح شود.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.