تاریخ انتشار : جمعه 4 شهریور 1401 - 8:00
کد خبر : 110989

اما و اگرهای واردات خودرو / جرییات آیین نامه واردات خودرو

اما و اگرهای واردات خودرو / جرییات آیین نامه واردات خودرو

آرمان شرق-گروه اقتصاد:دبیر انجمن خودروسازان ایران با بیان اینکه تعرفه واردات خودرو باید پلکانی باشد، تصریح کرد: باید اجازه داد تا افراد مختلف جامعه به خودروی مورد نظرشان دسترسی داشته باشند و واردات خودرو مشمول سقف و کف قیمتی نباشد.

آرمان شرق-گروه اقتصاد:دبیر انجمن خودروسازان ایران با بیان اینکه تعرفه واردات خودرو باید پلکانی باشد، تصریح کرد: باید اجازه داد تا افراد مختلف جامعه به خودروی مورد نظرشان دسترسی داشته باشند و واردات خودرو مشمول سقف و کف قیمتی نباشد.

اما و اگرهای واردات خودرو

دبیر انجمن خودروسازان ایران با بیان اینکه تعرفه واردات خودرو باید پلکانی باشد، تصریح کرد: باید اجازه داد تا افراد مختلف جامعه به خودروی مورد نظرشان دسترسی داشته باشند و واردات خودرو مشمول سقف و کف قیمتی نباشد.

اگرچه به گفته وزیر صمت آئین‌نامه واردات خودرو نهایی شده و به تصویب دولت رسیده است، اما جزئیات آن هنوز مبهم است. ابوالفضل خلخالی، معاون دفتر صنایع خودروی وزارت صمت به تازه‌گی اعلام کرده است ساز و کاری در حال تشکیل است که متناسب با میزان تولید داخل، تعرفه خودرو‌های وارداتی را تعیین کند. به طور نمونه اگر در خودرو‌های وارداتی، ۲۰ درصد داخلی سازی داشته باشیم ۳۲ درصد تعرفه به واردات آن تعلق می‌گیرد و اگر داخلی‌سازی به ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کند تعرفه واردات آن به ۲۰ درصد کاهش می‌یابد.

به گفته خلخالی قیمت‌گذاری براساس نظر سازمان حمایت صورت می‌گیرد، اما آیین نامه‌ای در دست تنظیم است تا معیار قیمت‌گذاری باشد که طبق آن رقابتی بودن محصولات را می‌سنجیم.

احمد نعمت‌بخش، دبیرانجمن خودروسازان  در این باره اظهار کرد: یکی از مواردی که در بحث جزئیات واردات خودرو مطرح است، خودرو‌های برقی است که از تعرفه واردات کمتری نیز برخوردار خواهند بود و اقدامی معقول است.

وی با تاکید براینکه خود و انجمن خودروسازان هیچ‌گاه مخالف واردات خودرو نبوده اند، تصریح کرد: نه تنها در مورد خودرو که تمامی محصولات صنعتی کشور از لوازم خانگی گرفته تا سایر محصولات دیگر نباید با محدودیت واردات همراه باشند و حتی با فرض تولید آن‌ها در داخل، باید سهم عمده بازار در دست تولیدکنندگان داخلی و بخشی نیز به منظور رقابت به واردات کالا‌های خارجی اختصاص یابد.

مخالف هستم که در‌های کشور را ببندیم و اجازه واردات ندهیم

نعمت‌بخش تصریح کرد: مخالف هستم که در‌های کشور را ببندیم و اجازه واردات ندهیم، چون صنعت هیچ رشدی نخواهد کرد. اگر هم دولت جلوی واردات را گرفته است تنها با هدف حمایت از ساخت داخلی نبوده بلکه محدودیت‌های ارزی وجود داشته و به دلیل ارزبری تلاش کرده تا واردات را محدود کند.

تعرفه واردات خودرو‌های هیبریدی پائین باشد

وی گفت: یک پیشنهاد مشخص درباره جزئیات واردات خودرو آن است که تعرفه براساس قیمت خودرو تعیین شود به این معنا که مثلا خودرو‌هایی تا ۲۰ هزار دلار تعرفه ۴۰ درصدی و خودرو‌های هیبریدی ۱۰ درصد باشد و در مورد خودرو‌هایی با ارقام بالاتر تعرفه‌ها به صورت پلکانی با افزایش مواجه شود، این شیوه‌ای معقول و منطقی برای واردات است.

دبیرانجمن خودروسازان ایران با بیان اینکه ممکن است برخی از افراد متمول خواستار ماشین‌های لوکس و گران‌قیمت باشند، تصریح کرد: باید اجازه داد تا افراد مختلف جامعه به خودروی مورد نظرشان دسترسی داشته باشند و واردات خودرو مشمول سقف و کف قیمتی نباشد.

وی تاکید کرد:‌باید در جزئیات آئین نامه به موضوع نمایندگی‌های خدمات پس از فروش و تامین قطعات نیز توجه لازم صورت گیرد./نبض بازار

ابلاغ آیین نامه واردات خودرو از سوی معاون اول رئیس جمهور

محمد مخبر ،معاون اول رئیس جمهور ، آیین نامه واردات خودرو که به تصویب هیئت وزیران رسیده است را ابلاغ کرد.

 آیین نامه واردات خودرو در تاریخ ۲۶ مرداد به تصویب هیئت وزیران رسید و در تاریخ سوم شهریور از سوی محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.
متن ابلاغیه محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور به شرح زیر است:
“هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۱/۰۵/۲۶ به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن وتجارت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
۱- واردات خودرو با قیمت زیر ۲۰ هزار یورو (فوب) مجازاست؛ اولویت واردات با خودرو‌های زیر ۱۰ هزار یورو (فوب) است.
تبصره ۱ – تخلیه خودرو بدون ثبت سفارش و تخصیص ارز ممنوع است.
تبصره ۲ – ارزش گمرکی براساس ماده ۱۴ قانون امورگمرکی (سیف) محاسبه خواهد شد.
۲ – خودرو‌های وارداتی صرفا در بورس کالا عرضه می‌شود. کارگروهی با مسئولیت وزارت صنعت، معدن وتجارت و عضویت وزارت اموراقتصاد و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور، موظف است نرخ سود بازرگانی خودرو‌های وارداتی برحسب ارزش (فوب) را به گونه‌ای تأمین نماید که مابه‌التفاوت قیمت پایه با قیمت پایانی دربورس کالا، معادل سود عادلانه باشد. کارگروه مذکور مجاز به تعیین علی‌الحساب سود بازرگانی در زمان ترخیص و تعیین سود بازرگانی قطعی در زمان فروش است.
۳ – وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است با هدف توسعه تولید خودرو‌های اقتصادی (حداکثر۱۰ هزاریورو) ضمن پیش‌بینی مشوق‌های سرمایه‌گذاری و تولید، اقدامات مورد نیاز برای هدایت بخشی از واردات به سمت تولید و افزایش ساخت داخل را به عمل آورد. برنامه ساخت داخل واردکنندگان موضوع این بند، باید به تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت برسد.
۴ – واردات خودرو‌های سواری بصورت سرمایه‌گذاری خارجی (با تأیید سازمان سرمایه‌گذاری خارجی) برای استفاده درشبکه حمل‌ونقل عمومی مجاز است. دستورالعمل این بند توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارت کشور تدوین وابلاغ می‌شود.
۵ – واردات خودرو برای شماره‌گذاری در مناطق آزاد تجاری-صنعتی منحصر به خودرو‌های دونیرویی (هیبریدی) یا تمام برقی است. سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی ایستگاه‌های شارژ برعهده واردکنندگان است.
۶- سقف منابع ارزی مورد نیاز برای واردات خودرو‌های موضوع این تصویب‌نامه، به غیر از سرمایه‌گذاری خارجی، حداکثر معادل یک میلیارد یورو است.
۷ – منابع ارزی مورد نیاز این تصویب‌نامه از محل ارز حاصل ازصادرات، رمزدارایی، سرمایه‌گذاری خارجی (با تایید سازمان سرمایه‌گذاری خارجی) و سایر منابع مورد تایید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تامین خواهد شد.
۸ -وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران (درخصوص مباحث مرتبط با آن بانک) دستورالعمل‌های اجرایی این تصویب‌نامه از جمله چگونگی تأمین و تخصیص ارز، مشخصات فنی، خدمات پس از فروش، انتقال فناوری و تعیین صلاحیت‌های فنی و حرفه‌ای واردکنندگان را تدوین و ابلاغ می‌کند.
۹ – وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است گزارش اجرای این تصویب‌نامه را در مقاطع زمانی سه ماهه، به ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارائه کند. “
رونوشت این مصوبه با توجه به اصل ۱۳۸ قانون جمهوری اسلامی ایران، برای اطلاع ریاست مجلس شورای اسلامی ارسال شده و به وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت کشور، وزارت اقتصاد و دارایی، بانک مرکزی جمهورس اسلامی ایران، دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی ابلاغ شده است.
ابلاغ آیین نامه واردات خودرو از سوی معاون اول رئیس جمهو ر

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.