تاریخ انتشار : شنبه 6 شهریور 1400 - 13:26
کد خبر : 76925

۳۴میلیون ایرانی زیر خط فقر زندگی می‌کنند!

۳۴میلیون ایرانی زیر خط فقر زندگی می‌کنند!

آرمان شرق- بر اساس آمارها در این گزارش، در سال ۹۸ تقریبا ۳۲درصد خانوارهای ایرانی که ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار تخمین‌زده می‌شوند زیرخط فقر بوده‌اند. درواقع در این سال بیش از ۲۸ میلیون نفر فقط مطلق داشته‌اند، رقمی که احتمالا با بدتر شدن شرایط اقتصادی در سال ۹۹ به بیش از ۳۴ میلیون نفر نیز رسیده باشد.

گزارش منتشر شده از رتبه بندی استان‌ها در نرخ محرومیت و فقر و آمار جدید از خط فقر در کشور، علائم هشداردهنده عجیبی برای وضعیت اقتصادی ایران است!

به گزارش تازه‌نیوز، خط فقر نیز مانند بسیاری از دیگر شاخص‌های اقتصادی همواره محل نزاع مسئولان کشور بوده است. آمار مربوط به خط فقر نیز به همین شکل.

خط فقر به ۱۰ میلیون تومان رسید!

براساس گزارش وزارت رفاه با عنوان «پایش فقر در سال ۱۳۹۹»، هر خانوار سه‌نفره که در سال ۹۹ در ماه درآمدی کمتر از دومیلیون و ۷۰۰ هزار تومان و در سال درآمدی کمتر از ۳۲میلیون و ۴۰۰ هزار تومان داشته‌اند، زیرخط فقر بوده‌اند.

بر اساس آمارها در این گزارش، در سال ۹۸ تقریبا ۳۲درصد خانوارهای ایرانی که ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار تخمین‌زده می‌شوند زیرخط فقر بوده‌اند. درواقع در این سال بیش از ۲۸ میلیون نفر فقط مطلق داشته‌اند، رقمی که احتمالا با بدتر شدن شرایط اقتصادی در سال ۹۹ به بیش از ۳۴ میلیون نفر نیز رسیده باشد.

همچنین طبق این گزارش ۱۸ استان نرخ فقری بالاتر از نرخ فقر میانگین کشور دارند و سیستان‌وبلوچستان با نرخ فقر ۶۲ درصد، خراسان شمالی با ۴۶ درصد، هرمزگان با ۴۴ درصد، گلستان و کهگیلویه‌وبویراحمد نیز با نرخ فقر ۴۲ درصدی، محروم‌ترین استان‌های کشور در سال گذشته بوده‌اند.

نرخ محرومیت استان ها در سال ۹۹

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران چندی پیش درباره حقوق کارگران گفته بود: زمانی که در یک جامعه خط فقر تعیین می‌شود، اما جامعه کارگری با حقوق دو میلیون و ۶۵۵ هزار تومانی فعالیت می‌کند، حتی اگر عیدی و سنوات دریافت کند، باز هم حقوق او به حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بیشتر نمی‌رسد. یعنی حقوق کارگران حدود هفت میلیون تومان با خط فقر فاصله دارد. با توجه به اینکه در جامعه کارگری امنیت شغلی وجود ندارد، بیش از ۷۰ درصد جامعه کارگری حداقل‌بگیر هستند و بخش زیادی از آنها مزایایی دریافت نمی‌کنند. با درآمدی که دارند فقط می‌توانند بخشی از هزینه زندگی را بگذرانند. در زمان حاضر هستند مناطقی که هزینه اجاره‌بها برای زندگی حدود سه میلیون تومان است، در بدترین جاها حدود ۱٫۵ میلیون تومان است، در چنین شرایطی یک کارگر حود ۵۰ درصد درآمد خود را برای مسکن هزینه می‌کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.