تاریخ انتشار : پنجشنبه 14 اسفند 1399 - 15:30
کد خبر : 63615

دکترپزشکیان در فهرست حزب همبستگی دانش آموختگان ایران

دکترپزشکیان در فهرست حزب همبستگی دانش آموختگان ایران

ارمان شرق- حزب همبستگی دانش آموختگان ایران افرادی چون اسحاق جهانگیری، مسعود پزشکیان، محمدرضا عارف، محسن رهامی و…را معرفی کرد.

دبیرکل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران درباره گزینه احتمالی جریان اصلاحات برای انتخابات ۲۸ خرداد۱۴۰۰، از اصلاح‌طلبان خواست چهره جدید، کارکشته و با کمترین رای منفی در جامعه را معرفی کنند.

«احمد شریف» در گفت‌وگو با ایرنا، گفت: نهاد اجماع ساز یا جبهه اصلاح طلبان ایران از احزاب عضو لیست پیشنهادی گزینه‌های ریاست جمهوری را خواست که حزب همبستگی دانش آموختگان ایران افرادی چون اسحاق جهانگیری، مسعود پزشکیان، محمدرضا عارف، محسن رهامی و…را معرفی کرد. به همین دلیل چون این افراد در معرض نامزدی بودند نمی‌شد به عنوان عضو حقیقی در نهاد اجماع ساز حضور یابند.

دبیر کل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران ادامه داد: در راهبرد خود اعلام کردیم که نامزد اصلاح طلبان در ۱۴۰۰ کسی خواهد بود که از سوی نهاد اجماعی معرفی شده باشد، در غیر این صورت داوطلب غیر اصلاح‌طلب را حمایت نخواهیم کرد.

شریف افزود: در اسفند ۹۸ شرایطی به جریان اصلاحات تحمیل شد که راهی جز آن تصمیم نداشت. در انتخابات ۱۴۰۰ هم شرایط مشابه به ما تحمیل شود چاره‌ای جز تکرار آن تصمیم نخواهیم داشت. وقتی رقابت از بین برود حضور معنایی ندارد. از حریفی که بازیکن در زمین ندارد بردن کار سختی نیست.

وی گفت: باید به این وجه قضیه که ممانعت از حضور اصلاح‌طلبان و نهایتا مشارکت پایین به جمهوریت آسیب می‌زند هم توجه شود. این کار در نهایت به منافع ملی صدمه می‌زند. کاش دوستان اصولگرا به قضایا به صورت کلان‌تر نگاه کنند و شرط بگذارند که اصلاح‌طلبان هم باید در تمام توان در عرصه حضور داشته باشند. در این حالت اگر اصلاح‌طلبان ببازند، رای مردم به اصولگرایان مشروعیت بیشتری پیدا می‌کند.

دبیرکل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران درباره نحوه هماهنگی این جبهه با رییس دولت اصلاحات، عنوان کرد: از روزی که نهاد اجماع ساز تشکیل شد مباحث، نظرات و پیشنهادات به اطلاع رییس دولت اصلاحات می‌رسید و او همه را به ادامه کار تا رسیدن به یک نهاد مشخص تشویق و ترغیب می‌کرد. با انتخاب کمیته تعامل ۵ نفره برای معرفی اعضای حقیقی با مشورت خاتمی، عملا وارد فاز تکمیل اعضای نهاد اجماع ساز شدیم.

شریف ادامه داد: رییس دولت اصلاحات در اظهارات و پیام‌های مختلف اعلام کرده بود هر تصمیمی که شورای هماهنگی اصلاح‌طلب بگیرد را تایید می‌کنم. با اضافه شدن ۱۵ عضو حقیقی به مجموعه تصمیم‌گیران جریان اصلاحات، نهاد انتخاباتی اصلاح‌طلبان از جامعیت بیشتری برخوردار شد و اگر طبق همین برنامه پیش برود، برخلاف رقبا که به گروه‌های مختلفی تبدیل شده‌اند، شاهد انشقاق در جریان اصلاحات نخواهیم بود. ممکن است اختلاف نظرهای خیلی جزیی وجود داشته باشد ولی خروجی کار بسیار خوب بوده است.

وی در باره احتمال پیوستن حزب اعتدال و توسعه به نهاد انتخاباتی اصلاح‌طلبان گفت: سال ۹۶ تحت شرایطی که به وجود آمده بود، این حزب به شورای‌عالی سیاست‌گذاری پیوست ولی در این مقطع این احتمال خیلی ضعیف است. با توجه به راهبرد اصلاح‌طلبان مبنی بر اینکه خروجی نهاد اجماع ساز باید نامزد اصلاح‌طلب باشد، این تشکل هیچ گرایشی به گفتمان اصلاح‌طلبی ندارد.

این فعال اصلاح طلب افزود: از طرفی برای جبهه اصلاح‌طلبان ایران چارچوبی تعریف شده است که ترکیب آن شامل احزاب عضو شورای هماهنگی به اضافه اعضای حقیقی است.

شریف درباره استفاده نهاد انتخاباتی اصلاح‌طلبان از سامانه «سرا» (سامانه رای سنجی اصلاح‌طلبان) در مسیر رسیدن به اجماع، بیان کرد: هنوز ساختار اصلی نهاد اجماع‌ساز شکل نگرفته است، یک ساختار در قالب شورای عالی سیاست گذاری جبهه اصلاح طلبان داشتیم که شامل ۴ کارگروه بود، یک ساختار هم شورای هماهنگی جبهه اصلاحات داشت که در دو کمیته «سیاسی» و «امور استان‌ها» خلاصه می‌شد.

دبیرکل حزب همبستگی دانش‌آموختگان ایران اظهار کرد: در حال حاضر ساختار جبهه اصلاح‌طلبان ایران هنوز مشخص نیست اما بیشترین تمایل هنوز به سمت ساختار شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در قالب همان چهار کارگروه است. اگر همان ساختار را داشته باشیم، برای اینکه نظر بدنه اصلاحات در استان‌ها هم در تصمیم‌گیری‌های کلان را داشته باشیم، این احتمال وجود دارد درباره سامانه سرا هم بحث و تبادل نظر صورت گیرد. چون قبلا بخش زیادی از زیرساخت‌های این سامانه مهیا شده بود و در صورت توافق در نهاد انتخاباتی اصلاح‌طلبان می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد. در نهایت تصمیم نهایی بر عهده جبهه اصلاح‌طلبان ایران است.

وی ادامه داد: امیدوار بودیم با تشکیل پارلمان اصلاحات آسیب تمرکز گرایی و تصمیم‌گیری در مرکز برطرف شود به طوری که استان‌ها هم در تصمیمات کلان جریان اصلاحات حضور مستقیم داشته باشند، در طرح پارلمان اصلاحات همه این حفره‌ها و نقایص دیده شده بود، ولی متاسفانه نیمه‌کاره ماند.

شریف گفت: امیدوارم بتوانیم از طرح سرا که سازوکار خوبی برای آن در نظر گرفته شده در گستره ملی استفاده کنیم. این کار موجب انگیزه بخشی به بدنه اصلاحات و افزایش مشارکت می‌شود. از سوی استان‌ها همیشه انتقاد وجود داشته که مرکز نشینان به نظرات ما توجه نمی‌کنند و ما تاثیری در تصمیمات کلان جریان اصلاحات نداریم، با استفاده این سامانه انتقادات کمتر می‌شود.

تمایل اعضای جبهه اصلاح‌طلبان به ریاست بهزاد نبوی

شریف درباره احتمال ریاست بهزاد نبوی بر نهاد اجماع ساز اصلاح‌طلبان اظهار کرد: اکثریت اعضای نهاد انتخاباتی اصلاح‌طلبان به ریاست نبوی بر جبهه اصلاح‌طلبان ایران تمایل دارند.

عضو جبهه اصلاح‌طلبان ایران با اشاره به رویکرد شورای‌عالی سیاست‌گذاری در انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ۹۸ و احتمال تکرار رویه‌ای شبیه به آن عنوان کرد: رقیب اینگونه القا می‌کنند که چون اصلاح‌طلبان می‌دانند شکست می‌خورند در انتخابات حضورشان را کمرنگ می‌کنند. از یک سال قبل از انتخابات مجلس، اصلاح‌طلبان جلسه تشکیل دادند، فعالیت کردند و زحمت کشیدند که در رقابت‌های انتخاباتی اسفند ۹۸ شرکت پر رنگی داشته باشند.

وی با بیان اینکه شکست جزیی هم بخشی از کنش سیاسی است، عنوان کرد: اما همه نامزدهای ما را رد صلاحیت کردند و چاره‌ای نداشتیم جز اینکه اعلام کنیم لیست نمی‌دهیم. اکنون هم همان حرف را می زنیم. اعلام می‌کنیم با تمام توان آماده‌ایم در ۱۴۰۰ حضور یابیم، هم در شوراها و هم در معرفی نامزد ریاست جمهوری. ما برای خودمان اصولی داریم و نمی‌توانیم کوتاه بیاییم. همه پشتوانه و بدنه اجتماعی ما به اصول ما نگاه می‌کنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.