تاریخ انتشار : یکشنبه 26 تیر 1401 - 7:52
کد خبر : 107634

سراب جده

سراب جده

آرمان شرق-گروه بین الملل:سفر جوبایدن رئیس‌جمهوری آمریکا به اسراییل و عربستان در حالی به ۲ بیانیه‌ای خنثی منجر شد که پیش از این سفر،اسراییلی‌ها همهِ‌ همت را به‌‌‌‌‌کار برده بودند تا«ایران‌ستیزی» را تمام و کمال پیگیری کنند.اما بایدن در اقدامی که همه را به‌یاد سیاستِ خاورمیانه‌ای باراک اوباما انداخت،در خلال دیدارهایی رسمی که با سران دو کشور اسراییل و عربستان داشت.

آرمان شرق-گروه بین الملل:سفر جوبایدن رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا به اسراییل و عربستان در حالی به ۲ بیانیه‌ای خنثی منجر شد که پیش از این سفر،اسراییلی‌ها همهِ‌ همت را به‌‌‌‌‌کار برده بودند تا«ایران‌ستیزی» را تمام و کمال پیگیری کنند.اما بایدن در اقدامی که همه را به‌یاد سیاستِ خاورمیانه‌ای باراک اوباما انداخت،در خلال دیدارهایی رسمی که با سران دو کشور اسراییل و عربستان داشت،‌اشاره‌ای مستقیم به پرونده هسته‌ای نداشت و حتی راه‌اندازی شکل‌گیری دفاع مشترک هوایی و تشکیل ناتوی عربی هم در نشست‌ها مغفول ماند تا هم اسراییل نتواند هدف‌های ضد ایرانی‌اش را به‌سرانجام برساند و هم دولت سعودی در تهدید و تحدید همسایه‌ مهمش ناکام بماند.

سراب جده

سفر بایدن به‌ضرر اسراییل و عربستان و به‌نفع ایران شد

روزنامه آرمان امروز نوشت:سفر جوبایدن رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا به اسراییل و عربستان در حالی به ۲ بیانیه‌ای خنثی منجر شد که پیش از این سفر، اسراییلی‌ها همهِ‌ هم‌و‌غم‌شان را به‌‌‌‌‌کار برده بودند تا «ایران‌ستیزی» را تمام و کمال پیگیری کنند.
اما بایدن در اقدامی که همه را به‌یاد سیاستِ خاورمیانه‌ای باراک اوباما انداخت، در خلال دیدارهایی رسمی که با سران دو کشور اسراییل و عربستان داشت،‌ اشاره‌ای مستقیم به پرونده هسته‌ای نداشت و حتی راه‌اندازی  شکل‌گیری دفاع مشترک هوایی و تشکیل ناتوی عربی هم در نشست‌ها مغفول ماند تا هم اسراییل نتواند هدف‌های ضد ایرانی‌اش را به‌سرانجام برساند و هم دولت سعودی در تهدید و تحدید همسایه‌ مهم‌اش ناکام بماند.
در همین راستا ناصر نوبری، دیپلمات به همشهری‌آنلاین گفت: بایدن در بدو ورودش به تل‌آویو در سخنرانی خود در فرودگاه نامی از ایران و مقابله با آن نبرد و برعکس، همزمان سالیوان مشاور امنیتیش تاکید کرد که بایدن با اسرائیلی‌ها در مورد بازگشت به برجام صریح صحبت خواهد کرد.
آمریکایی‌ها با پیشروی مدام جبهه مقاومت و شکست‌های پی در پی جبهه آمریکایی، در عین توسعه همکاری‌های نظامی می‌خواهند بگویند که بایدن بدنبال ایجاد ائتلاف نظامی با اسرائیل و  اعراب به فرماندهی آمریکا علیه ایران نیست.

او در ادامه اظهار کرد: هدف اصلی آمریکا جذب و بکارگیری همه کشورهای منطقه مانند اسرائیل و اعراب و ایران است. همچنین آمریکا در عین توسعه همکاری‌های نظامی می‌خواهد بگوید که بایدن بدنبال ایجاد ائتلاف نظامی با اسرائیل و اعراب به فرماندهی آمریکا علیه ایران نیست.
سفر جوبایدن به خاورمیانه و دیدارهایی مستقیم با سرانِ کشورهای اسراییل و عربستان به‌قاعده سفری مهم بود. پرونده‌هسته‌ای و همچنین تلاش برخی از کشورهای منطقه برای ایران‌ستیزی کافی بود تا حضور رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده در خاورمیانه اهمیت زیادی داشته باشد.
عبدالرضا فرجی راد، استاد ژئوپلتیک دانشگاه و تحلیلگر مناسبات بین‌الملل در گفت‌وگویی با «آرمان‌امروز» نتیجهِ‌ این سفر را این می‌داند که بایدن همان سیاستی را در قبال اسراییل و عربستان پیش گرفته است که پیش از این توسط باراک‌اوباما انجام‌شده‌بود.
  سفر بایدن به خاورمیانه سفری مهم بود. این اتفاق برای ایران چه پیامی داشت؟
جو بایدن به خاورمیانه‌ آمد تا برنامه‌های کشورش را پیگیری کند. این سفر در حالی برگزار شد که تبلیغاتی ۲ ماهِ گذشته به‌ویژه از سمت اسراییلی‌ها مطرح می‌شد تا این رویداد را به مساًله هسته‌ای و شکل‌گیری دفاع مشترک هوایی و ناتوی عربی ربط بدهند. اما بایدن بعد از رسیدن به خاورمیانه، علی‌رغم تبلیغات ضد ایرانی در منطقه طوری رفتار کرد که در نهایت این سفر به‌لحاظ روانی به‌نفع ایران شد.
  یعنی اسراییل در ضربه زدن به ایران ناکام ماند؟
بله. همانطور که مشخص شد، رئیس‌جمهوری آمریکا در اسرائیل تلاش کرد حرف و اقدامی نداشته باشد که به پرونده هسته‌ای ایران ربط داشته باشد. او حتی درباره دفاع هوایی علیه ایران هیچ اشاره‌ای نداشت. آنهم در حالیکه اسرائیلی‌ها از همان لحظه که در فرودگاه از بایدن استقبال کردند، تلاش‌شان این بود که ایران را به‌عنوان خطری برای منطقه و جهان مطرح کنند. اما در ۲ روزی که میزبان بایدن بودند،‌ هیچ دست‌آوردی نداشتد جز یک بیانیه‌ سوری تحت عنوان «بیانیه بیت‌المقدس» که از جلوگیری از رسیدن ایران به بمب هسته‌ای سخن به میان‌ آمده بود. با این توضیح که ایرانی‌ها هیچ‌وقت چنین قصدی نداشتند و ندارند.
  سفر به ریاض چطور؟
سفر بایدن به عربستان در شرایطی انجام شد که در اسراییل هیچ‌خبری نشد و حتی سازمان‌های امنیتی این کشور هم اعلام کردند،‌ سفر رئیس‌جمهوری ایالات متحده برای اسرائیل شکست بود. پس معلوم بود، بایدن در رویارویی با سعودی‌ها هم همین مشی را خواهد داشت و از اول هم بنا نداشت سفر به خاورمیانه را بهانه‌ای برای تخریب ایران در موضوع هسته‌ای بداند. لذا در عربستان هم هیچ حرفی علیه ایران نزد و مثل اسراییل، نشست‌ها فقط به بیانیه‌ای نه‌چندان مهم منجر شد. به‌هرحال طبیعتاً آمریکا به خاورمیانه‌ای‌ها سلاح می‌فروشد. یعنی اگر هر زمان تهدیدهایی متوجه عربستان شود به این کشور کمک فکری و تسهیلاتی خواهد کرد. با این حال باید گفت، بیانیهِ ریاض دفاعی ضعیف و کمرنگ از عربستان بود. بنابراین در سفر بایدن به اسراییل و عربستان مورد مهمی پیش نیامد تا همه را به‌یاد زمان اوباما انداخت که این  ۲ کشور نمی‌توانستند روی حمایت ایالات‌متحده حساب کنند. به‌ویژه اینکه بایدن قبل از رفتن به ریاض، محمد بن‌سلمان را قاتل خاشقچی عنوان کرده بود و در خلال مذاکرات هم با وجود تکذیب بن‌سلمان‌ به پادشاه عربستان گفته بود «من شما را قاتل خاشقچی می‌دانم». خب!‌ این برای کسی که کشور مهمی چون عربستان را رهبری می‌کند، جمله‌ای بسیار نامناسب است و معنی‌اش این است که او بعد از مرگ پدرش نمی‌تواند آمریکا را حامی خود بداند. برداشت‌های بین‌المللی چیزی جز این نیست که سفر بایدن به خاورمیانه به‌ضرر اسراییل و عربستان و به‌نفع ایران شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.